Tuesday, May 31, 2011

Qiszana buat aku happy

Qiszana
salam semua..selamat malam..rini aku xde wat entry pon kan..bukan demam sebab terharu dgn abg ben semalam..angau pon bukan..weee..tp rini aku bz lorh..tolong bos aku settle kan kes padang ragut..beliau tipu haku..katenye na kene anto sume dokumen toh tngahari td..yg haku pon tungkus lumus le buat pny na siap kan..pai bos aku ajak g bekpes pon aku xmo..bile dah siap..sekali dye ckp..

..bos aku:.."cepat jugak ye kamu siap..bagus bagus.."

..aku jawab.."dah encik kate na anto tngahari.."

..bos aku.."heeee..sje je ckap gitu..kalo xnanti kamu main main je.."..

..aku geram.."mengade la encik nie.."

..bapak berani aku ckp kat bos gitu kan..weee..xcaye ke??betul lah aku mmg gitu ngn bos aku..almaklumlah..lam opis toh aku ngn dye je mude..aku 22..dye 25..ngn dye jela aku leh gurau gurau ala ala budak budak..wakaka..

ehe..dah lari topik lak..ingat xaku ade join bloglist dak Qiszana dolu??ingt x..ingt balik..weee..aku meletakkan blog aku nie bawah blog kemas..kemas ke idak aku pon xtawu la kan..xcaye lg..xcaye klik klik sini
td aku jalan jalan kat entry aku toh..sekali ade org komen ckp aku top10 dlm bloglist toh..weeee..besh besh..heeee..aku happy lg..barangkali ganjaran sebab selalu menghappy kn org..weee...

p/s:tq ye cik Qis..anis happy even no10..heeee..

Monday, May 30, 2011

abg ben buat aku terharu

Santai Bersama BEN ASHAARI
hurmmm..biar betul..betul ke hape yg aku tngk kt blog abg ben nie??..kenape..kenape..kenape entry aku berkaitan segmen abg ben Doa Buat Mereke tadi di paparkan kat blog abg ben..weeee..abg ben bace ke??betul ke??ke aku je perasan nie..korg xpecaye??aku lg xpercaye..klik klik sini..Doa Buat Mereke..entry sedih sedih..aku leh suke pulak..bukan suke..just terharu..haruslah terharu sbb abg ben bace luahan hati aku..lagian..sumpah cakap..aku dah penat tok bersedih..cukup la aku sedih bile imbas kembali je..

okek..sebelum nie jeles je tngk blog org nie blog org toh dipilh oleh abg ben..sekali..entry aku lak naik..haruslah aku terharu..heee..pe pon ape yg aku coretkan..ape yg aku tulis selame nie..lahir dari hati..sedih ke..terluka ke..kecewa ke..kite kene tau care na happy kan hati kite..even kite just pretend to be happy..as long as org sekeliling aku happy dah cukup bagi aku..

p/s:to abg ben..tenks yup sbb wat jantung anis berenti bedegup 1saat..mate anis pejam celik pejam celik 44x..:)

cara lelaki kawal perasaan

Wahai girl girl..jom hapuskan air mata mu..Jom bace nie wahai girl girl yg patah hati..ditinggaalkan..dilukai..disakiti..jom kite belajar kawal perasaan kite dari lelaki..okek..look..

1) Lelaki tidak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tidak pernah terbawa-bawa dan bila bertemu kawan, bertanyakan teman wanitanya,dengan selamba mereka jawab ''Oh, aku dengan dia dah putus.'' Kemudian mereka berlalu minum teh tarik. Berlainan pula dengan kite. Kite lebih banyak menjawab, ''Tolong, jangan tanya pasal mamat tu lagi!'' 


2) Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari kerja dan sebagainya biarpun hubungan cinta sudah putus. Kite pulak lebih memikirkan 'hubungan percintaan' kite yg terputus, kenapa mesti jadi begitu!..urghhhh..tensen je..lelaki??jgn harap la na emo mcm kite..


3) Pada lelaki ada gf, satu bonus. Pompuan pula merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak hidup tak lengkap...yeke..huuuu..no komen.. 


4) Tanpa teman wanita, lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan teman dan mendengar muzik. 


5) Bila putus cinta, lelaki anggap gadis itu tidak sesuai untuknya dan dia tinggalkan gadis itu untuk cari gadis yang lain. 


6) Lelaki tidak suka membincangkan isu peribada kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan , 'lelaki tidak suka mendengar dan pompan tidak tahu baca peta.' 

7) Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka. 

8) Lelaki tidak menangis macam budak kecil kerana mereka tidak pernah bersimpati pada perasaan. 

9) Lelaki tidak menganggap putus cinta satu truma atau sejarah sebaliknya pompan merasakan ia truma dalam hidup mereka..siap dgr lagu trauma lagu kumpulan elite lg..

p/s:so gul gul sekalian..kalo mereke bleh kenape kite x..jom la kite jd cam dorg..ego yg xpernah berakhir..

Segmen:DOA KU BUAT MEREKA

Santai Bersama BEN ASHAARI
aku na join segmen abg ben nie..ape pulak segmen beliau kali nie..huuu..abg ben yg xpernah kering dgn idea..sentiasa muncul dgn segmennye..okek okek..segmen kali nie bertajuk DOA BUAT MEREKA..buat sape??bukan buat kekasih..buat AYAH and IBU okek..na join jugak klik klik sini..

hurm nie kisah mase arwah mak aku baru meniggal dulu la..biase la kan..baru ninggal..semua jadi celaru..ayah aku lak jenis pendiam sikit tau..ngan family arwah mak pon ayah aku xbnyk cakap..so bile mak dah xde ayah aku jadi segan segan sikit la ngan family mak..ape ape aktiviti ayah aku xna involve..ayah aku selalu bg alasan..keje lah ape lah..tp mmg xdinafikan..sejak mak aku pg..ayah aku jadi cam org hilang arah..ayah aku kan pendiam..so ape ape yg dye rase dye pendam and simpan dalam..so lepas mak aku xde..ayah aku selalu standby..keje Telekom kan..org lain kalau boleh xnak standby..tp ayah aku rajin..bukan rajin..keadaan yg buat ayh aku jadi mcm nie..nie salah satu care ayah aku na elak dari dok umah and bersedih..aku tau ayah aku sedih..cume ayah aku xna tunjuk..

so na dijadikan cerite..satu hari toh maktok aku cakap anak sedare dye wat kenduri kawin and jemput ayh aku sekali..aku cakap and ajak lah ayah aku..ayah aku cakap dye keje..hurm..nie sumpah la aku cakap..aku sejak mak aku xde sume hati org aku kene jage..dua dua pihak..belah family mak..hati ayah..dua dua penting bg aku..pai kan hati aku sendiri aku abaikan..sampai satu tahap aku dah xtahan..aku tercakap cam nie kat ayah aku..

"ayah nie asyik bagi alasan je..bile org ajak je bg alasan..mcm la susha sangat na pg.."

..aku cakap cam nie..aku xde niat sebnarnye..and ayah aku terasa sangat..pai ayah aku cakap


"kalau xpercaye jom tengok jadual dye..ingat ayah tipu sangatkan..jom tengok.."

sumpah xtipu..sangat susah na jage hati kedua belah pihak..tp aku mmg xde niat..kalo ayah aku asyik mengelak nanti ape plak kate family arwah mak..aku jugak xnak dorg mengate ayah aku..aku xsuke..aku tau aku salah..tp salah jugak ke kalo aku na elak dr org mengate ayah aku..hurmmm..

mase nie aku se bersalah sangat..aku dah xtau na wat cene..aku akan rase bersalah sangat bile ayah aku terasa hati..aku amik keputusan..malam toh..aku taip msg..aku na cakap depan depan aku segan..aku taip..

"ayah..kami mintak maaf..kami xde niat na cakap cam toh kat ayah..kami kene jage hati dua belah pihak..hati ayah kami na kene jage..hati maktok..kami xtau na wat cene dah na bagi semua puas hati..kami wat toh salah..wat nie salah.."

ayah aku xreply pon..tp sekurang kurang nye aku lege la jugak sebab dah mintak maaf..hurmm..to my ayah..angah na cakap..angah syg ayah sangat sangat..ayah je yg angah ade..angah xtau la cene hidup angah tanpa ayah..angah sanggup wat pe je demi ayah..angah keje sekarang pon sebab ayah..even angah xsuke ngan keje nie..angah keje jugak sebab ayah dah bersusah payah applykan tok angah jawatan skang..so demi ayah and mase depan angah..angah gagahkan jugak..biar la sebab keje nie kulit angah makin gelap pon xpelah..asalkan angah dah dapat wat ayah tersenyum..and ringan kan beban ayah..

p/s:ayah segala gala nye bg aku..aku memang manje dgn ayah berbanding adik beradik aku yg len..thats why bile abg or adik aku wat something ke..degil ke..aku akan marah..aku sentiasa doa yg terbaik buat ayah aku..moga ayah aku panjang umo..murah rezeki..and happy selalu..amin..

Hukum Makan Tangan Kiri

salam..moning semua..heee..okek..ape aku na merepek mereban ari nie yup..hurmm..aku na cakap sal hukum sekejap..okek..pg tadi before bertolak ke office aku pg la beli breakfast..aku beli mee goreng okek..aku bukan na cite sal mee goreng ke hape even aku nie pengkritik bab makanan nie kan..okek..kat office dalam pukul 9lebih td aku melantak mee toh..hurmm..aku makan guna garfu lah kn..sekali officemate merangkap mak mak aku nie tegur..

"xbaik makan tangan kiri.."something like that la kan..

aku jawab..."sy kidal puan.."..

"kidal pon kene belajar jugak makan tangan kanan walau dgn sudu.."

aku pon try la..aku se kalo makan guna sudu tangan kanan berjam jam pulak la haku makan kan..so aku pon..arghhh..lantak la situ..

lepas makan..aku search tenet..
"Hukum Makan Menggunakan Tangan Kanan"..

huuu..baru aku tau..hukumnye berdosa..sebab kite diwajibkan untuk makan dan minum dengan tangan kanan..so ape yg korg faham dgn wajib??wajib mean perlu.mesti..harus dilakukan..kalo dah wajib tp kite tinggalkan mean berdosa kn..hurmmm..nie aku baru tawu erk..

sebab ape berdosa tau..
melanggar perintah Allah dan Rasulnya termasuk dari dosa besar

makan atau minum dgn tangan kiri adelah amalan setan..so makan tangan kiri same seperti mengikuti langkah-langkah setan dan tasyabbuh (menyerupai) dengan mereka.

tasyabbuh dengan akhlak orang-orang kafir.

huuuuu...tp aku xbiase..cene..aku cube la pas nie..makan guna sudu tangan kanan..yg aku tau xberdab makan tangan kiri..xtau lak berdosa..thats why bile aku na makan pakai sudu aku akan cakap...
"maaf ye aku makan tangan kiri..aku kidal.."..xcaye..nie bukti..
makan tangan kiri
minum pon tangan kiri
Daripada Ibn Umar bahawasanya Nabi saw bersabda :

"Apabila seseorang kamu makan, maka hendaklah dia makan dengan tangan kanannya, apabila dia minum, maka hendaklah dia minum dengan tangan kanannya, kerana sesungguhnya Syaitan makan dengan tangan kirinya dan minum dengan tangan kirinya."
(Dianggap sahih oleh al-Albani di dalam Sahih Abi Daud, dan hadith ini dikeluarkan juga oleh Muslim)


"Janganlah engkau makan dengan tangan kirimu, sedangkan Allah telah menjadikan tangan kanan untukmu."

Sunday, May 29, 2011

Follower anis yg ke 600



kongsi kongsi cerita
salam...ehe..header sape lg nie..anis join contest or bloglist or segmen lg ke??rajin sungguh anis nie join erk..weee..bukan anis join contest la..nie ha...na ajak korg tengok sini kejap..

tengok ape??tengok follower anis yg bertuah nie ha..adik nie follower anis yg ke 600 okek..anis tibe tibe terase murah hati na memberi..beri ape??bukan beri kasih syg..tp beri something la buat adik nie..siape follower bertuah nie??na kenal ke??santik..somel org nye..na tengok ke??tengok je tau..jgn tergoda..nanti bf dye marah pulak..weee..okek..adik nie name dye syafeeqa..if na kenal klik klik name adik nie or header beliau okek..

p/s:syafeeqa..nanti pm name penuh..alamat..kat fb anis erk..tq..

Segmen:kenapa guna nama blog tu by MTT

aku keboringan nie..jalan punye jalan tengok wamai yg join segmen/bloglist MTT nie..stand for Ms Toink Toink..na join jugak??rajin rajin kan tangan anda tok mengelik ngelik sini..

okek..tngk tajuk nye..MTT suruh cerite kenape kite bg blog kite name mcm nie and mcm toh..huuu..okek..kalo aku sih..aku bg name blog aku colourful of life..sebab..hidup kite nie penuh dgn warna warni kehidupan..and setiap warna nie membawa maksud yg lain lain..ade yg bawa maksud ceria..suram..muram..and aku pilih name nie jugak sebab mase aku wat blog nie life aku bercelaru dgn macam macam warna..so tok melambang kan kecelaruan..tok melambangkan cene life toh aku pilih la name nie..okek..kirenye aku once of da wonderful colour tp dipengaruhi oleh warna lain yg melengkapkan kehidupan..alah mcm pepatah.."langit xsentiasa cerah..hidup kadangkala kat atas and kadang kala kat bawah.."..kan warna warni kehidupan toh..huuu..done..panjang sangat la pulok..

Barbican??haram diminum...

upssss...sape pernah minom air nie??hurmm..dalam berite hari nie mnegatakan air yg dikatakan halal nie sebenarnye haram sebab mengandungi alkohol pada kadar melebihi jumlah dibenarkan syariat..uhhhh..macam macam dunia sekarang en..macam macam cara org na sesat kan umat islam..air nie diyakini halal sebab air nie dikilang dan diimport dari negara Islam di Timur Tengah.islam same islam kot..huuu..

aku xpernah lagi la cube..xpernah terngin pon..lagian kalo kite menganggap and terniat dalam hati yg sesuatu toh meneyerupai yg haram..haram kan kalo kite minum..aku pernah la cakap mcm arak..halal ke benda nie..huuuu..aku jenis xkan cube kalo benda toh aku nampak seakan akan haram..yg kite xnampak pon belum tentu halal..nie yg kite nampak en..nie sumber dari metro okek..more detail..sile lah layari...klik klik sini..Harian Metro On9..

 Ketahuilah, Baginda Rasulullah pernah bersabda yang bermaksud:

"Sesungguhnya yang halal itu nyata dan yang haram itu pun nyata, dan di antara keduanya terdapat perkara-perkara yang kesamaran (syubhah), yang tidak diketahuinya oleh kebanyakan manusia. Maka barangsiapa memelihara (dirinya) dari segala kesamaran, sesungguhnya ia telah memelihara agamanya dan kehormatannya. Dan barangsiapa jatuh ke dalam perkara kesamaran, (maka) jatuhlah ia ke dalam (perkara) yang haram.” (H.Riw Bukhari dan Muslim)."
p/s:bagi yg pernah minum toh..hurm cube cube la berhenti..banyak lagi air yg leh diminum..mcm makanan yg aku makan jugak..nampak halal..tp kite xtau kan..so tunggu jela fatwa yg akan dikeluarkan nanti makanan and minuman ape lg yg haram..

maxis..celcom..dg..??

mule mule aku na minta maaf la erk kat maxis..aku mmg dah hilang sabar nie..leh gile aku ginie..tnettttttttt..aku bukan bayar gune daun kering or air liur tau..aku bayar guna duit..tp line nye..mcm hape je..bongeks betul la..

mmg aku akan tukar la kan..xku hadap dah na pakai berukband maxis nie..xpnh nye menggembira kan aku and xpernah nye memuaskan hati aku..sangat teruk maxis nie..dah la bil xpnh sampai kat umh..nasib baik la kao dpt customer yang agak taat setie cam haku nie tauk..yg sanggup berhabis duit kat kao even xberbaloi..buang duit RM68/month bute bute je kat kao..even bil xpernah sampai kat umah..aku still pg bayar.macam perigi cari timba dah haku nie..leh makan tomyam kung 2mangkok tau..

someone..pls help me..suggest pls..which one is better..for me wifi streamyx much much better..tapi kene pakai line tepon umah la plak..xkan na pakai tepon umah kat umah sewe nun..bising ayah aku t..kat umah ayah aku nie pakai streamyx..mmg terbaik la..

berukband yg xsemenggah..

berukband yg akan ku humban..line yg xsemenggah..customer service yg pahpe..
celcom okek x??org kate okek..aku na try..

muchabytes nie cabar haku..

what are you waiting for???lets play now..play wat??nie ha..muchabytes nie na cabar kao...ade beran..kalo ade beran join le..kot kot leh menang RM10k nie..xpon paling cikai dapat ape ape adiah yg ditawarkan pon jadi lah..jadi la kan dari xde...huuuu..so..ape lg..moh le..bak kate  mizz nina..

"Hey baby come and get me
Tell me what chu
 what chu
What chu waiting for"
haha...jom join...

Segmen:Penulis Senja Cari Blog Simple Dan Kemas

penulis senja

ehe...jalan jalan tengah malam..sekali terpandang  kat blog cikbungasakura nie ha..cik bunga nie join segmen review blog yg dianjurkan oleh penulis senja..so aku pon gatal gatal la na join same even xdijemput...ahaks..aku kan muke xmalu..weee..bio la na cakap ape pon..janji aku na join..ngeee..kalo korg muke xmalu gak cam haku..klik klik sini if na join yup..

okek..PS suh komen sal blog dye..hurm...bg aku la okek je..okek dari aku kot..tp..yg penting kite sehati sejiwe la PS..haha..blog beliau punye layout kale biru biru gitu..same cam haku la pulak..name blog..Penulis Senja..mcm name penulis penulis cerpen pusisi gitu..nie mase mula mula daku dgr name blog PS la..weee..kemas and simple je blog beliau..xcaye cakap haku g tengok sendiri lah..klik link biru or merah toh..dua dua menuju ke blog beliau..

okek..aku na tag sape yup..jap g selongkar..
korang korang..totop 29 Mei..pukol 8.00pm okek..heeee...

Saturday, May 28, 2011

Trend Terkini...

salam..selamat malam sume..malam nie aku na cakap sal trend planking and sekarang sudah jatuh ke planking day yg mane planking day nie di celeb pd 25 Mei...ape benda planking nie..huuuu..tadi aku baru bace kat kosmo...aish..macam macam trend sekarang erk..kalo kat mesia nie aksi ala ala berani mati nie..yg hangat dari dolu pai skang aksi aksi mat rempit kat jalanan kan..kalo kat Australia plak..aksi nie ha..aksi planking nie le...planking nie aksi mengambil gambar sambil badan meniarap dengan muka ke bawah dan tangan di sisi..cene gaye nye..meh tengok pic nie...
Taiwan women plank for tourism, stray dogs
Pujie Girl..1
ha..cam nie le gayenye..xjelas lagi??meh tengok sini pulak..nie betul betul berani mati..memang na mati gamaknye..xde kije lain
Bukan Mat Rempit Jalanan yup..Planker jalanan..
aksi nie dikatekan lagi hebat kalo dibuat kat tempat tempat awam atau tempat tempat yg merbahaya..baru baru nie..girl kat Taiwan meniru aksi planking nie..dorg gelar diri dorg "Pujie Girls"..dorg nie jadi kan trend meniarap nie sebagai pose dorg tok bergamabar..
Pujie Girl..2
Pujie Girl..3
Pujie Girl..4
p/s:nie la jadi nye bila manusia dah xleh na berfikir or bila manusia kurang keje..jangan la ade yg ikut trend nie kat msia erk..xde pekdah..macam org bodoh je..and jangan nanti kalo aku g main bowling..tibe tibe ade lak yg berbaring kat tengah tengah bowling track ye..mcm pic bawah nie..

Friday, May 27, 2011

Bloglist:Saya nak Jadi Bloglist Terbaru Cik Purple

heee...selamat malam..okek..aku na join bloglist cik purple nie..td petang aku ade cakap na join..even owner nye xjemput..sekali aku on9 owner blog invite aku..tenks cik purple invite anis..so aku mengejoinkan diri la..kalo korg korg na join same..klik klik sini yup..
Saya nak Jadi Bloglist Terbaru Cik Purple...

cik purple suh tag 2 org..sape ye..jap erk anis geledah..

Nora Elena vs Kasih yg Suci


heeee..aku nie ketinggalan zaman erk..hari hari tengok cerita Nora Elena nie..tp xtau lak cite nye adaptasi dari novel Kasih Yang Suci nie..hasil karya Meen Zulaikha..weeee...mule aku xtawu..tp bile kawan aku cakap cerita nie adaptasi novel..aku ingat ingat balik novel yg pernah aku bace..pernah aku dengar name serth serth nie..tp xhengat lak tajuk citenye..agak lame jugak la aku dah bace..td adik aku msg suruh aku beli novel tajuk Kasih Yang Suci nie..best katenye..adaptasi Nora Elena..dye fikir aku nie tokey novel gamaknye..aku pai office aku search novel Kasih Yang Suci nie..nasib betul and aku dah ade..kalo xmelayang duit aku na beli..weeee..novel Doktor Cinta pon aku xabis abis bace..tah kemane hilang nye mood aku tok membaca novel..kalo x..2,3 hari dah abis..nie..dah berjanggut aku beli..adeh..

koleksi novel aku yg xseberape..tp na nunjuk pulak..weee

nora elena

bubur nasi...yumy yumy...

ehe..pagi nie aku bekpes ape tau..huuuu..aku bekpes nie ha..ape benda nie??nie la makanan org sakit..huhuhu..bubur nasi lah..org sini panggl kanji..yumy yumy..
makanan org sakit..
nie bubur nasi tau..bukan nasi lemak even lauk kauk nye mcm nasi lemak..weeee..nie staf office aku yg buat kan..banyak nye..banyak nye anis makan..patot la xkuwus kuwus..weeee..aku xmakan banyak nie la..sikit je haku amik..banyak nie je..banyak kew??..

bubur nasi...jemput makan..

aku agak pelik sebab aku jumpe macam macam awas dalam bubur nie..aku jumpe  serai..daun kesum..aish..mcm laksa la pulak.lauk lauk nye..ikan bilis..telur dadar..smabal...kalo aku buat idak le ade bubuh serai sume nie..aku punye simple je..simple ke..weee..selalu aku bubuh ayam..carrot..cendawan..lada hitam..ikan bilis goreng..daun sup..and kalo rajin aku wat la sup ayam or sayur then makan ngan bubur..sedap owhhhh...tambah kicap..lg sedap..kat opis nie mane aku na cari kicap..jom le jemput makan..yumy yumy..

awak..jom la msg..

salam..monin..heeeee.kenape aku wat entry nie yup..huuuu..aku buat sebab..aku ade la kawan ngn mamat sorg nie..weeee..dye suke msg aku..sekali toh dye call..sembang sembang le..sekali dye bersuara..

"sy je yg asyik msg awk dulu..awk xpernah pon msg sy dulu.."

...hahaha..dgr cam kelakor kan..aku pon tergelak gelak mase dye cakap gitu..ayat cam xpuas hati pon ade..weee..kenape..kenape..kenape erk..kenape aku xprnh msg dye dulu..hehehe..aku ade sebab..and aku pon menjawab la persoalan dye..

"sy bukan xna msg..awk bukan siape siape sy..awk kawan sy je..nie mmg sy..sy susah na msg dulu kalo org toh just kawan..lagian sy xnak org anggap sy gatal..terhegeh hegeh..so awk na msg..awk msg la dulu..insyaallah sy akan balas..sy menjawab persoalan awk x??.."

..heeee..aku rase aku menjawab kan..aku xkan heran ape ape kalo org toh just kawan..kao na msg ke..na reply lambat ke..xna reply ke..lantak kao situ..tp kalo benda toh penting..aku akan msg dulu..aku akan mrh if xreply or reply lambat..so far..xpernah lagi la dye msg aku xreply kan..

so nie mmg aku..pendirian aku..jgn lah salah angap okek..aku xmsg..aku xmarah reply lambat..aku xmarah if xmsg..bukan sebab aku sorg yg memahami kao bz..kao ade bnyk hal or wat ever..tp kao bukan sape sape aku..kao kawan aku je..tp..once kao dah jd sebahagian dr life aku..of cos la haku kesah..of cos la aku tny knp reply lambat..knp xreply..knp xmsg..kenape..kenape..kenape..and aku yg mula kan msg pon aku xkisah..tp jgn la cakap cam nie..

"dulu mase kawan..awk xcm nie pon..xpnh pon pkse pkse sy msg..sy ingat awk faham sy..tp lame lame awk makin xfaham sy.."

..ade benda aku leh faham aku akan faham..ade benda aku leh tolak ansur aku tolak..

p/s:aku minta maaf la if kao terasa hati dgn sikap aku..aku adalah aku..and aku tetap aku..aku xnak org salah angap..and aku takot nanti org toh terperasan..laki..bukan betol sangat..kalo gul msg dulu..mst akan cakap gatal jugak pompan nie..xpon eh mesti girl nie suke kat aku kan..biase la..aku kan hensem..hensem ke..wakaka..nie la sebab aku xsuke na msg msg dulu kalo ko just kawan..bukan sombong okek..

Contest:SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!

Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula HARI INI iaitu pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.

CONTEST APE NI?(bak kate cik ashraf jalil)

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah. Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:



2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:


5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:


MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)

*************************************************************************
so..anis na pertaruhkan pic nie..xtawu la ceria ke..terpaksa ke..weee..anis nie susah na senyum..tp sekali senyummmm..mcm nie lah..hohoho...tengok cik yuyu dapat adiah segini..teringin rasanye..weee..:p..totop 1 julai kan..besday kuh 10 julai..kot kot la menang and dapat adiah nie..weeee..:p

nie pic kuh yg tah ape ape...

so anis na tag...

Tuesday, May 24, 2011

Bloglist:Jom Join Bloglist Ieyza Afieyna

aku na join bloglist leiza Afieyna nie..tuan punye blog xde invite aku pon..aku yg geledah geledah dekat blog dak nie ha..dak azie..kalo korg na join same..klik klik sini..Jom Join Bloglist Ieyza Afieyna..
okek..cik leyza nie suruh komen blog beliau..xkire la na puji or kritik..blog beliau..cute je..banyak benda berklip klip kat blog beliau..tengok header beliau..comel kan..heee..blog beliau..pink kare..i like..sejuk je mate memandang..muzik kat blog dye..sedey..selalu ade kat dalam cerite sedih sedih..ade try cari before nie tapi xtawu tajuk..heeee..okek cik leyza..nie je kot setakat nie..nanti anis xplore lg..salam perkenalan..:)

jom makan..Johnny's Steamboat..

salam..heeee..mase hari ahad yg haku g tengok Nur Kasih toh..aku g makan steamboat kat nie ha..Jhonny's Steamboat Ipoh..sedap..weeee..jom ramai ramai..

mase tengahari aku lanje adik aku makan kat Secret Recipe..aku dah lame na makan tomyam dye..aku cake cake nie xberape gemar..huuuu..so kiteorg melantak tomyam kung..sedap..yumy yumy..dr kat poli lg aku dah ngidam..xdpt dpt..xberkesempatan..
pic dari cik google

nie pic kat Johnny's Steamboat..yumy..yumy..sedap nye..sos dye sedap..tomyam dye pon sedap..nie kiterog melantak lepas tengok Nur Kasih..mak angkat and ayah angkat adik aku yg belanje..mase tunggu mak angkat adik aku nie sampai..aku nyembang nyembang ngn adik aku..aku cakap dah lame xmakan nasi ayam..weee..siyus mmg dah lame..sekali mase mama dye dtng..dye cakap kat mama dye aku dah lame and teringin na makan..urggghhh..geram haku..haku cakap je..so dorg order la tok haku nc ayam kat Johny's toh..hurm..pendapat aku la..xsedap pon nc ayam dye..weeeee..tp steamboat dye sedap..
blue kaler..adik..pink kaler..aku..
posing..posing..weeee..poyo..
nie la org yg belanja
lapau nye kami...weeee..xleh buat bini nie..:p
saje snap snap..weeeee

Monday, May 23, 2011

Tragedi 21 Mei

Al-Fatihah buat mangsa mangsa tanah runtuh kat Hulu Langat Selangor yg telah kembali kepada Nya..takziah jugak buat keluarga keluarga yg terlibat..sedih aku dengar riuh pagi era pg tadi..Pak Nil dgn Ray pergi lawat dorg dekat hospital bg menceria kan dorg..meringankan sikit tekanan..ade yg patah tangan..ade yg kene potong kaki..kesian sangat..bayangkan la ape perasaan kite bile sedar sedar kaki kite dah xde..sangat sedih..sume nie kuasa tuhan..takot lah bile dengar bab bab bencana alam nie..yg lain lain..amik lah ikhtibar dari ape yg berlaku..mereke mereke yg ditimpa bencana nie terdidir dikalangan anak yatim..tahfiz al-quran..mereke yg berilmu agama pon ditimpa musibah nie kan kite yg kurang sedikit or serbe kurang ilmu agame dr mereke..Allah turun kan bencane xkira siape..tempat dan waktu..

sebagai renungan bersama..



Segmen: KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI

Santai Bersama BEN ASHAARI
salam abg ben..anis mengejoinkan diri..

Cara nak join ...
  1. Buat satu entri.. letak header ben ashaari blog ..
  2. Tajuk SEGMEN KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI dan linkkan ke entri ini ...
  3. Tinggalkan url entri korang beserta NAMA PENA BLOGGER korang di ruangan entri ini .. 

jom jin ramai ramai..totop nye pukul 2ptg jap g okek..klik klik sini if na join..KREATIF BEN ASHAARI KEMBALI..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...