Wednesday, February 22, 2012

Dambaan Kasih Di Langit Syurga


lamenye aku tak update entry..adoi..bile lah mud toh nak mari balik..hurrrrmmm..okek haritoh aku pinjam buku kawan aku..tajuk nye..
Cinta Meraikan Kasih Di Langit Syurga..
okek la buku nie..not bad..yang aku nak story nie antara yang aku rasa menarik la..ape benda tau..kite selalu dengar macam nie kan..

"aku tak baik..tak layak untuk orang macam dye.."
"aku serba kekurangan.."

and watever lah kan...menurut buku aku bace nie..nie merupakan skrip kegagalan..niat kite baik..tapi terbantut dengan kate kate yang macam nie la..cube kite tukar macam ayat kat bawah nie..


dah bace??hayati??hurrrmmm..macam toh jugak selalu orang cakap..

 "lelaki baik untuk perempuan yang baik..perempuan baik tok lelaki yang baik.."

tak boleh sangkal lah dah firman Allah kan..tapi still boleh diubah kan..kenape tak tukar..kao tak baik..nak lelaki/perempuan yang baik..kao ubah lah sikit sikit jadi baik..

tak de yang mustahilkan dalam dunia nie..kalau kite sendiri memang ingin kan..why not kite sendiri yang berubah..baru boleh kite damba and dapatkan ape yang kite nak..tapi kalau kite asyik berpegang pada skrip kegagalan..memang sampai bile bile pun kite akan di takuk yang lame..and tak kan dapat ape yang kite nak..

p/s:soooo...jika kita berusaha ke arah kebaikan insyaallah Allah toh sentiasa akan mendorong and menolong..nak dengan tak nak je..untuk diri aku sendiri..aku nak kan skrip kejayaan..aku pun tak baik..tapi aku cube berubah kearah kebaikan..

17 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

lama sangat rsanya tak update.. smpai zuan ingat dah tak tulis blog lagi..huhu

brusaha kearah kebaikan :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

stuju sgt tu..kt kena berusaha..jgn nak men hrp aje..

tamlegend said...

hehe...jodoh tu kdg ketentuan Dia...kdg kita baik pun Tuhan bg kita jodoh y jahat...Mcm Asiah...y penting itu aturan Dia penuh hikmah...

Bulan Syurga Firdausi said...

anis....lame x dgr kabar :) mmm suke entry ni...

H.J said...

nsk cari isteri macam khadijah.. :P

[sutera kasih] said...

sama2 kita berubah menjadi yg baik hehe

lieya_idlia2307 said...

setuju ngan skrip tu,,teda yang mustahil dalam dunia nie,,dari kita jer nak berubah atau tak

akuamir said...

haha,, 2 2 pon betull!!! kembali lah berblog ing,, ^_^

[sutera kasih] said...

anis sehat?

cinnamon.com said...

salam anies,lama tak muncul..mana menghilang ni..?

Ye adik Allah Maha pengasih lg Maha pemurah.

BERUSAHA KE ARAH KEBAIKAN.

Abg Stalker said...

abg selalu guna ayat ni 'sape la sy ni..bagai melukut ditepi gantang'.start la awek tu cair. :P haha

sbnrnya bkn nk simpati,sje je..abg nk berubah ke arah kebaikkan! :)

msredcheesecake said...

Kita dan pasangan mesti ada cita menuju arah kebaikan....

IFA Athirah said...

saya sokong?

muiz aL said...

Setuju!

http://notadijari.blogspot.com/

Ain Dzaya said...

setuju sangat.tapi yg penting set niat yg baik sebelum buat sesuatu perkara supaya perakra yg dilaksanakan tidak tersasar berlandasakn hukum ALLAH..


"Kenapa akak pakai niqab?".

dwaty said...

lama tak jenguk sini... busy ker tuan rumah...

ctk said...

betul tu....lau nk yg terbaik cubalah jd yg terbaik dulu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...