Monday, July 23, 2012

Kemuliaan Bersedekah..



Hehe..macam mane puase hari nie??ada baik ka??hope lagi baik dari semalam..hari nie rezeki murah..ade staf sedekah Yusuf Taiyooob sorang sekotak..yang cuti toh.."rugi la awak.."..hehe..

kelebihan bersedekah terutama dibulan ramadhan..
murah rezeki
menolak bala
menyembuhkan penyakit
memanjangkan usia


siapa memberi makan orang yang berpuasa..maka baginya pahala seperti orang yang berpuasa tersebut tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa tersebut tanpa sedikit pun..

p/s:so..ringan ringan kan lah diri kite untuk bersedekah..tapi jangan lah kalau orang toh berniaga kat bazar ke..jual kuih raya ke dan sewaktu dengan nya..kao cakap kat dye..
"sedekah toh amalan mulia..nak nak bulan puasa nie..besar pahalanya..bagi la free jem tart toh.."
..ngeee..memang mendapat la kan..

17 comments:

cik najihah said...

bantu membantu 1 sama lain selagi mampu :)

msredcheesecake said...

hati pun tenang kalau kita tau kita dapat bantu org lain yg memerlukan...

salam ramadhan

dwaty said...

insyaALLAH...

TANGAN YANG MEMBERI LEBIH MULIA DARI YANG MENERIMA...

Masz Sidek said...

betul tu... tangan yg memberi lebih baik dr yg menerima...

Insya-Allah... nanti sy masukkan blog ni ke bloglist sy... :D

Cik Asma BLuppy said...

part yang last tu memang best! hahahaha
mendapat betol.

Knor said...

selalu bg tau kat suami,kalau bersedekah tu niatkan atas nama isteri..

Knor said...

sbb perempuan ni byk sgt kat neraka..mudah utk dpt dosa

SoLy SoLicious said...

tangan yang memberi lagi mulia dpd tgn yg mnerima ^^

nuyui a.k.a miss YUI said...

btol2.. tp lau tang jual tu nak minta cmtu, tak tau na kata apa la..hihi.

Knor said...

selamat hari jadi anies..semoga bahagia selalu.

Bulan Syurga Firdausi said...

anis :) mcm ne ramadhan kali ni...

Hanis MY said...

Bersedekahlah even di bulan lain pun kan..

ct kektus said...

selagi mampu apa salahnya hulurkan sedikit bantuan pada yg memerlukan. :D

Eera Shera said...

kalo pegi bazar masa dh nak buka tu dpt la kot yg sedekah punye hehe

Uwais said...

hai anis,salam kenalan,baru ada peluang belek your blog.. cantik..and good.

Bro Aim said...

patut mcm kenal..ni lh hanis zubir

Arham Md Ali said...

Ramai sangan dalam dunia ni yang tak bernasib baik, atleast dapatla tolong walau sedikit kan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...