Wednesday, February 2, 2011

6 hubungan yang membawa kegagalan


Cinta itu buta??betul ke..weee…entah…hakikatnye cinta tohxbuta…tp org yg bercinta toh yg membutakan matanye sendiri…sometimes..perkarayg dah terang lagi bersuluh tp masih sengaja menafikan serta memejamkan matademi menjaga sebuah cinta yg dah pasti xde pengakhiran…
So…sebelum lebih ramai lg yg membutakan mata dan hati…jomkite terjah jenis cinte yg mcm mane akan berakhir dgn kekecewaan dan kegagalan…

HUBUNGAN YG DIMULAKAN DARI BERTEPUK SEBELAH TANGAN


Bukan semua cinta toh bermula dengan suke same suke…(betul3..)akusetuju yg nie…sebab aku pon cam toh…ade yg bermula dengan lelaki yg tergilagilakan sorang perempuan and ade yg dimulakan dengan si perempuan tergilagilakan sorang lelaki..tp aku xlakan..aku xpernah tergila gilakan laki and lakipon xpernah tergila gilakan aku..biase biase sudah..bukannye Siti Nurhaliza pon…weeee…
Telefon lebih lima kali sehari..sanggup berhabis duit nabelikan hadiah semate mate na tarik perhatian..xsalah buat cam nie kalo ianyaberjalan dua arah..yg jd masalah bile ianya berlaku pd satu pihak je..akibatnyehubungan nie berkembang menjadi xsihat sebab sebelah pihak je yg cinta n memberibagai nak gile..senang cakap give and take la..and hubungan yg xsihat jugakboleh berlaku atas dasar kesian..yup..aku setuju gak..sebab aku nie suke sangatkesian kat org..tp lame lame aku belajar gak mencintai org toh..tp still xlehna bahagia…knp ye…enth le…huuuu


HUBUNGAN YG DIMULAKAN KERANA SEBUAH FANTASI

Dalam kehidupan nie..sometimes ada saat saat di mana seseorgmasuk dalam dunia “fantasi”..contohnye…bile dah penat2 bekerja..then pg bercutiand kat tempat percutian toh bertemu each other and tertarik..nie la yg disebuthubungan “fantasi”..kedua duanye terjebak dalam suasana santai yg sifatnyehanya “sementara”..bile masing masing dah balik ke tempat masing masing andkembali menjalankan rutin harian..sedikit demi sedikit hubungan yg terjalinhanyut tanpa disedari..



HUBUNGAN YG BERMULA ATAS DASAR MEMBRONTAK TERHADAP ORANG TUA

Masalah nie selalunye berlaku pd remajaremaja yg gerak gerinye dikawal oleh family..senang cakap terkongkong la..semuakeputusan dibuat oleh family..sebab terlalu marah..hati mule lamemberontak..macam xrasional je kan ngan cinta..huu..meh na kasi rasional...biledah marah..lelaki nie akan sengaja memilih perempuan yg sikap dankriterianye tidak disukai oleh keluarga
                                                                semata mata untuk tunjuk tandaprotes..hubungan nie
                                                                banyak berlaku lam kehidupan kite..hubungan yg
                                                             xdapat restu pasti akn berakhir dgnkekecewaan dan
                                                          perpisahan..yg jadi mangsenye perempuanla..sangat la
                                                     kejam..hubungan nie leh dikategorikan gak sebagai cinta
                                                  terpaksa..lelaki toh bukan berasam si perempuan sebab cinta..tp
                                              terpaksa..sojauhkan diri anda dari cinta mcm nie..bukan je
                                            perempuan toh yg disakiti..tp sipelaku juge turut merasa
                                         keperitannya..berdosa tau aniaya org...


HUBUNGAN YG DIMULAKAN DALAM KEADAAN EMOSI YG MASIH TERLUKA AKIBAT PATAH HATI

Huhu...yg nie selalu je berlaku..aku sendiri pon pernah melaluinye..hubungan yg mcm nie berlaku bile someone toh cube na lupekan someone sebab putus cinta atau patah hati..x pasti samada tok alihkan perhatian dari ingat org yg telah megecewakan atau na buang segala kesediha...atau paling sedih org toh just kesunyian and perlukan teman..yg jadi mangse mereke yg melibatkan diri dengan hubungan yg mcm nie lah..

so sebaiknye..elak kan diri dari bercinta dengan org yg baru atau sudah lame patah hati tapi masih tidak boleh melupakan..berhubugan dengan org mcm nie akan  membuat kite makan hati dan merasakan diri seolah olah dipermainkan sbb mereke belum tentu tulus mencintai dan menghargaicinta kite sedangkan dalam hati mereke masih pada yg lama..


HUBUNGAN YG TIMBUL DARI RASA KEKAGUMAN YG BERLEBIHAN

contohnye...perempuan nie bercinta dengan lelaki yg satu masa dulu ialah role model or idolanye..nie pon jenis perhubungan yg xsihat..seseorg yg terlalu mengagumi pasangannye secare berlebihan biasenye akan menyimpan harapan yg tinggi terhadap pasangannye..seseorg nie selalu mengambarkan kesempurnaan pd pasangannye..kalau boleh na cite kat semua org bf/gf dye je lah yg terbaik..walhal dalam dunia nie mane ade org yg sempurna..mcm mane kalo kesempurnaan toh lame lame hilang...adekah cinta kamu pd dye pon akan hilang??hubungan macam nie sebaiknye dielakkan...ape kate kite amalkan "CINTAI KELEBIHAN...SAYANGI KELEMAHAN..."sebab nobody is perfect...


HUBUNGAN YG BERMULA DARI CINTA TIGA SEGI

Agak ramai la jugak yg terjerat dengan masalah yg satu nie..
jatuh cinta dengan org yg dah ade pasangan hidop..konon kononnye demi cinta sanggup dimadukan..berkongsi..xpayah la na tipu..xde sape yg suke berkongsi kongsi nie..dah terang lagi bersuluh permainan nie merbahaya..wat pela main..dalam cinta tiga segi nie jus ade luka,kepahitan,pembohongan dan pengkhianatan je..kalau kat pasangan dye pon dye leh dua kan..xmustahil kamu pon akn dapat nasib yg same bile bersama mereke..so..jgn la sangke yg kamu dah menang sebab dah berjaya menawan hati dye..makanye..berhentilah dari bermain dengan api..carilah pasangan yg masih single and available..okek!!..xpayah dok kelam sangat...

p/s:"men are like shoes..some make you feel taller...some make you feel so small..."


3 comments:

apeqchan said...

nice...i like

anis h.e.p.i said...

tq apeqchan...heeee..

ecah jer said...

ermm setuju sgt2...huuu
biarla kte suke sme suke pas2 bru bercinte..hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...