Tuesday, November 6, 2012

Ikhlas Dari Hati..

Salam..huuuu..hari nie nak lepaskan geram boleh la kan.. aku nak pertikaikan soal ikhlas..

ikhlas nie ade tiga tahap..macam kat pic bawah nie la..tengok and fahamkan la erk sendiri..huuuu


dah faham tak??huuuu..persoalannya kat sini kalau 

hari nie..
"anis tolong hantar pegi sana.."

esok lusa
"anis tolong pegi sini.."

tulat
"anis tolong itu.."

tungau
"anis tolong ini.."

agak agak korg la boleh jadi ikhlas ke kalau gnie..memang setiap pertolongan itu perlu ikhlas..jangan harapkan balasan..tapi dah kalo hari nie..esok lusa tulat tungau pon asyik muka aku je..tak tau nak cakap la kan..even orang toh berserban..bertudung labuh sekali pun akan bengang..akan mengungkit..aku boleh buat kalau itu memang kerja aku..tapi aku dulu interview jawatan VA..bukan driver..

Ikhlas lawan nye riak..aku pernah la tulis status macam nie kat wall aku mase malam nisfu syaaban..

"ramai yg mengepos bagi mempeperingati malam nisfu syaaban..tak kurang juga yg mungkin mengepos semata mata tp dari magrib till now berada depan muka buku..and ada juga dah memperingati..dah beribadat tapi menunjuk nunjuk..ape lah ertinya kan.."

ma personal opinion..hurmmm..mmg lah salah cara aku..tp pada aku lebih baik aku merungut rungut..dari aku riak..aku merugut rungut pun sebab orang amik kesempatan and niat asal ikhlas..tp bile dah amik kesempatan..sape tahan kan..

p/s:kereta sy bukan teksi..kereta sy jugak tak diperuntukan mileage..and sy isi minyak bukan air..orang yang ade mileage pon tak nak pakai kenderaan sendiri..tp kenape sy kene pakai kenderaan sendiri..baik bg mileage toh kat sy..sy bukan berkira..tapi kalau setiap kali ade event pape je sy kena pakai kenderaan sendiri sedangkan org lain driver yg hantar..ape kesudahannya..sy fikir fikir..congak congak..tolak tambah..macam nak naik motor je..tapi tak kan sebab orang sy kene bersusah..sebab orang sy kene berhujan berpanas sedangkan kenderaan toh ade..sile lah bertimbang rasa sikit..

9 comments:

Ca Ezah said...

ca punya kes lak dlm bisnes ca..brg kraf bukan murah.mahal..ca akan kenakan harga yg setimpal.tapi ade sorang hamba ALLAH ni, nak order banyak, ade signature sendiri kononnya untuk e-day dia..benda tu susah nak buat..boleh x dia mintak harga 80sen untuk stu keychain..ishhh~ xfikir org lgsung..ca terikat dengan nama 'kawan'..tapi kalau sampai cmni dia buat kite, boleh botak la kepala..

dwaty said...

kalau saya memang panas... setakat sekali kala tu bolehla... tp bila dah hari2... dah tak ikhlas... kan??? kena tegas sikit anis... jgn biar dorg pijak kepala... kalau yg suru tu bos... cuba bincang elok2 ngan dia...

zila manaf said...

kalau selalu sgt mmg baran lah kan hehe phm...

Uchi kay-f @hmad said...

u must be speak out !!!!

nuyui a.k.a miss YUI said...

leh pns gak lau cmtu je selalu..

nur anis said...

itulah kan..kadang-kadang kita ikhlas, tapi orang ambik kesempatan pula...

Knor said...

dugaan pun ada juga kan..anis..sabor ajelah..

ct kektus said...

akak cakap lah kat orang tu. baru dia tahu. kalau tak, sampai sudah lah asyik nak mintak tolong je. huhuuu

cart kartika said...

hmm stp org perlu bertimbang rasa.. kdg2 kte sndri xtaw nk luahkan cne kt org tu kn.. hrap sgt diorg pham... bnda yg slu terjadi... btw, lme xsinggah sni... =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...