Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha

Salam semua..sebelum aku mula berbicara aku na ucapkan SALAM AIDILADHA untuk sume...
heeee..lame lagi aku tak hupdate kan..weee..aku bz lorh..tambah tambah nak raya haji nie kan..lagi lah aku bz..bz dengan permit sembelih lah..ape lah..macam macam..nie baru aku berkesempatan nak hupdate..baru lepas masak rendang ayam nie..jemput jemput lah datang rumah ye..

hurm...bile setiap kali raya haji...aku mesti teringat kenangan raye haji mase 2006..raye haji 2006 merupkan raye pertama aku n family raye tanpa mak aku...sangat sedih..mak aku telah menyambut seruan ilahi pada pukul 1.00pg 31/10/2006...bersamaan dengan 8syawal...2minggu before aku menduduki spm..

and paling aku sedih..atas riba aku mak aku menghembuskan nafas yg terakhir..sedih kan..tapi aku bersyukur sebab aku berpeluang dan aku yg diberi peluang untuk berbakti dan bersama arwah mak aku buat kali terakhir..
dan disebabkan arwah mak aku menghembuskan nafas terakhir di pangkuan aku..aku sangat2 speechless..x tau na cakap macam mane..sampai aku tak boleh na menagis sebab semua dah bercampur satu...sedih..sebak..tekejut..org pertama yg aku bagitau mase toh..kawan aku..yana..dlm msg toh aku ckp....

"yana..mak aku dah xde..."

tp mase yana bace msg aku toh dye mamai2...dye ckp mulenye dye ingt "yana..mak aku dah xde.."dye ingt mak aku lari dari rumah...adeh..

hurm...mase raye haji toh..aku nie..bukan la memang dari kecik lagi perempuan melayu terakhir kan..yela masa ade mak semua mak yg buat..tibe tibe sekali mak xde..amik kau..baru tau langit toh tinggi ke rendah..sory la sangat kat ayah,abg and adik aku..aku mase toh sangat sangat tak reti masak..org raye makan rendang and lemang..tapi memandangkan aku tak reti lagi masak..aku jus buat nasi goreng je..sedih nye mase toh..Tuhan je yg tau..balik kampung..pakcik aku perli perli.."org raye makan rendang..mane da makan nasi goreng"...malu je aku mase toh..huhhh...

tapi lepas toh..tibe tibe aku reti masak..tak tau lah ilmu toh datang dari mane..nak kate mak aku ajar dulu dulu..huhu..aku sangat sangat lah malas bab masak masak nie..(dulu la kan..)tp okek la..akhirnye aku reti masak..tak de lah ayah aku asyik kene makan kat luar je kan..raya raya lepas toh tak de lg nasi goreng..huhu..rendang..kari daging..laksa...(jangan pandang aku sebelah mata tauk!!!)

p/s:hurmmm..pepon Selamat Hari Raya Aidiladha ye korang..Al Fatihah buat mak..

12 comments:

Abg Stalker said...

al fatihah utk yg telah pergi..yg hdp teruskn perjuangan. :)da terlebih pandai ank mak masak.slmt hari raya aidiladha anis.

sailaaf said...

sedih nya.T_T.selamat hari raya aidiladha anis.

sergeant keroro said...

al-fatihah.

p/s : salam aidiladha :)

ctk said...

huhu..sedih lak cter kamu nie..sabar2...sentiasa doa tuk mak k..

selamat hari raya aidiladha :)

Bro Ahmad said...

salam aidiladha anis, semoga arwah ibu anis ditempat orang yang beriman.. nasi goreng sedap ahmad suka..:)

lieya_idlia2307 said...

al-fatihah buat emak anis..slamat ary raya aidil adha anis..

aimie amalina said...

aduhaiiii
sedih je bace
semoga arwah emak dicucuri rahmat ye ..

yg membawa hikmah kan..
anis dah pandai masak! =]

salam aidil adha anis =]

dzafira said...

Selamat hari raya aidiladha buat anis jugak.... Fira pun lama dah tak update blog... bz je memanjang...

Alfatihah buat arwah mak anis ey....

tamlegend said...

wah..untg la sape y dpt cik anis ni...pandai masak rupanya...

nuyui a.k.a miss YUI said...

slm aidladha yer anis..

cart kartika said...

hm^^ salam aidiladha anis.. lme xsinggah sni..

Bulan Syurga Firdaus said...

slmt hr raye qurban jgk anis syrul cuti 6 hari....bestttt :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...