Thursday, December 8, 2011

Second Chance..Perlu Ke??

Salam semua..sihat ke??hope sihat lah semuanye ye..hurrrmmm..ade orang tanya aku pasal
"second chance"..perlu ke ade second chance nie..hurmmm..kalau aku lah kan..nie yang selalu aku buat..tengok situasi nie..

aku:aku teringin lah nak makan laksa..(kat pasar malam)
teman:kao dah tak nak try ke laksa buyung toh..
aku:hurrrmm..boleh jugak..
teman:kao nak try lagi..haritoh kan dah try..tak sedap..
aku:baru try sekali..mb mase toh je tak sedap..
teman:atin dah beli dua kali dah..tak sedap ok..jangan nak mengada..

aku:sedih..
teman:dah kenapa pulak..
aku:baju raye aku tak siap..
teman:kao anto kat kedai mane..
aku:kedai akak toh la..
teman:kao selalu mcm nie kan..dah kene sekali..tak serik serik..nak anto jugak lagi..

kalau cinta pulak..hurrmm..cinta toh baik..cinta selalu memberikan peluang kedua..toh pon if still syg lah..kalau dah tak syg or dah couple dengan orang lain..hurrmm..tunggulah sampai aku putus dengan bf baru toh..hohoho..boleh tak macam nie??weee..

pada aku depend lah..bukan semua orang boleh bagi peluang kedua..to those yang mendapat peluang kedua toh..hargai lah..bukan senang okek..macam aku cakap selalu..memaaf kan yes..tp melupakan toh mustahil..

p/s:Pencils are made with erasers to give you second chance, but the real logic is eraser on the pencil was made small for you.

13 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

btol..depend juga..

tp selalunya peluang kedua diberi..

dan itu sbgai amaran~

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca selalu bagi peluang kat sorang kawan ca ni..banyak kali dia buat hati ca sakit..sangat2 banyak kali..*cane tu?* sampai kawan2 lain marah sbb bg pluang sdgkan dibls taik..ntahla,ca xreti nak bermusuh ngan org kot.

Syuxer said...

peluang kedua jika diberi harus diambil kira situasinya juga..

acapkali beri chance, nanti buang masa je padahal banyak lagi benda yang boleh ganti benda yang gagal tuh

siti kektus said...

Kadang2, bila da bagi pluang kedua, di sia2 kan. Baik tak payah bagi peluang, lagi bgus. Hati tak sakit. Kan kak? :)

cinnamon.com said...

bukan setakat peluang kedua,bagi je beberapa peluang pun,hingga lima kali...hingga lima kali tak ok jugak..good bye..

Abg Stalker said...

klu abg bg smpai 2nd chance je kot.tp kalau yg 1st trial dia mmg btl2 membunuhku,sory to say la.gudbye je yg mampu.

H.J said...

bagi je peluang kedua..hoho

Bulan Syurga Firdaus said...

mmm peluang kedua ye anis mmmmm
blh x klu ade rezeki sy nk bagi peluang ke 2...??? huk huk huk ~~~

sha my heart said...

terpulang la. kalau dapat on lagi, okay. tapi kalau tak mampu, tak payah la nak mulakan semula.

chill, dear =)

Bro Ahmad said...

beri peluang banyak2..orang yang pemaaf besar ganjaranya..lebih2 lagi orang yang sabar

aizamia3 said...

bergantung pada keadaan.. tapi bila kita memberi peluang kedua seolah-olah kita turut memaafkan dia..

Eera Shera said...

selalu je bg org peluang kedua..emm kadang2 menyampah gak ngan diri sendiri haha

qaseh johanna said...

kalau akak sekali dah terkena..sori banyak2..memang takkan pergi dah..itu kalau akak la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...