Tuesday, August 7, 2012

Sale Sale..Murah vs Mahal..

fuhhh..fuhhh..dah 18 Ramadhan dah..hehe..mesti ramai dah ready tok raye kan..heeee..



kuih dah beli??tak beli lagi meh order..wahh..tak da rini aku nak cakap pasal kuih raya.bukan aku wat clearance sale ke ape..bukan bukan..nak cakap nie haaaa..


sipolan polan:sedap kuih nie..berape sebalang..
aku:RM16 50 biji..(kuih bangkit)
si polan polan:mahalnye..orang lain RM18 100 biji..
aku:owh..beli la kat diorang..
si polan polan:tak sedap..
aku:haa..tau pun..nak yang mane..murah tp tak sedap ke or mahal sikit tapi orang puas hati..nanti buat dosa je..bile tak sedap orang cakap.."eee..kuih ke tepung nie..tak sedap nye.."..dah tak abis kuih..buang..dua dosa dapat..(haaa..amik..bile aku dah bercakap.)

kalau aku sendiri la..biar aku keluar lebih sikit asal puas hati..kite nak bagi orang makan biar ikhlas..macam jugak beli barang barang or ape ape..aku bukan lah demand sangat pun..aku nak kualiti..aku tak nak yang pakai seminggu..minggu depan kene beli lagi..tak nak tak nak..baik aku keluar duit lebih sikit puas hati tahan lama..

macam mak aku pulak orang office dye..selalu nye mak aku jual kuih murah even barang naik..tahun nie mak aku naik kan sikit..


mak:tahun nie akak naik sikit harga kuih..sebab barang dah naik..
si polan:butter kat tesco kan murah je..cene leh naik harga
mak:kalau macam tu buat la sendiri..

p/s:kadang tak terniat pon nak sakit kan hati orang..tapi orang pon agak agak la sikit..so buat la pilihan sendiri..nak yang mane..kalau rase nak murah beli la kuih tunjuk tunjuk kat pasar sari ke hape..RM10 dapat 3 bekas yup..

14 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

baikkkk...

che'pi said...

iye ... la... baba makan ni jangan la berkira sangat tang harga... kalau berkira sila buat sendiri... and kira sendiri ongkosnya...

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi stuju sgt!

Aishah Jahirah said...

ye la harga bahan mentah dah naik...banyak songeh sangat buat la sendiri...huhuu blm tentu menjadi le..

msredcheesecake said...

manusia ni suka benda yg lima bintang tapi nak bayar harga yg tiga bintang....

Knor said...

belum bershopping lagi anies..entah bilalah..mcm tak ada mood je..

tak sempat nak buat apa2 pun la ni..

Cik Asma BLuppy said...

biase la manusia, susah nak terima kalau harga naik...huhu

Puan Ira said...

setuju2..

dwaty said...

saya plak malas nak beli sendiri... saya beli ikut lidah saya... sampai kat kampung semua kata pelik... haisshhh... beria2 nak makan kuih made in semenanjung... last2 saya makan sorg... hehehe

Bro Aim said...

ain nak kuih... htr kt rumah abg

yoon da-hyun said...

hello :) nice blog . actually im new here . follow you done , hit me back .thxx ~

Bulan Syurga Firdausi said...

hehehe kelakar la entry ni anis :) anis, t dtg la rumah syahrul raye,pastu nak wet aye :D

Masz Sidek said...

betul tu.. biar mahal sikit tak pe... janji memuaskan...

ct kektus said...

hehee. tu lah orang, tau nak murah je kan kak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...