Wednesday, August 15, 2012

Resepi Mushroom sup dan garlic bread versi anis

hari nie nak share makanan berbuka aku semalam..wahh..semalam teringin nak makan mushroom soup wif garlic bread..bukan semalam la..dah lame tapi kerajinan datang semalam..ngeee..


mushroom soup aku pakai yang ready made je yang soup campbell mushroom yang ada potato toh..cinta hati kate sedap yang toh..aku beli jela..

mushroom sup
1 tin sup campbell 
1 tin air
1 batang sosej(potong bulat)
serbuk lada hitam
bawang putih cincang(bakar sekejap)
serbuk parsley

1.masuk kan sup campbell dalam periuk..bukak api..
2.campur 1 tin air..biar panas sekejap..
3.then masuk kan bawang putih,sosej,lada hitam..
4.biar kan mendidih tutup..siap..hidang kan tabur la serbuk parsley kering..

garlic bread
roti prancis
butter
bawang putih cincang(bakar)
serbuk parsley

1.1st of all..cincang cincang bawang putih toh then bakar dalam oven or atas kuali(goreng tanpa minyak)..
2.campurkan bawang yang telah dibakar tadi dengan butter..
3.then potong la roti prancis toh menyerong..agak agak le berape orang nak makan..sapu kan garlic butter tadi..
4.then bakar lah dalam oven or kuali leper..(kalo pakai kuali leper cinta hati cakap sapu butter tadi atas kuali..)
5.bakar till roti toh nampak kekuningan sikit..then keluar kan..hidang..makan..burrrppp..alhamdulillah..

p/s:selamat mencuba..ngeeee..benda senang pon na tunjuk kan..:D

14 comments:

najihahfara said...

sedp cicah roti..

che'pi said...

dapnyer..... nyummm

nur anis said...

sedap ni...waa...teringin pulak..

Cik Asma BLuppy said...

hamboii.. berbuka ala western gittew...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap tp nak kena p beli serbuk parsley la plak..uhu

Bro Aim said...

daripada beli baik buat sendiri benda alah tu..mana tau ada kuman2 yang sudah terperap dalam tu...haha

Knor said...

wah,boleh cuba ni...mmg selera makin kuranglah..la ni.

man said...

slmt hari raya..hehehe

dwaty said...

Selamat hari raya anis...

Suka gak mushrom sup...

Aishah Jahirah said...

slmt hari raya aidilfitri anis..maaf zahir batin...:)

Masz Sidek said...

sup mushroom memang sedap...

msredcheesecake said...

suka meal ni... mushroom soup memang best..

selamat hari raya anis, maaf zahir batin...

ct kektus said...

hari tu pon kite ter-mengidam sup cendawan ni. tapi kite beli yg kotak je. hehehee

Bulan Syurga Firdausi said...

anis nak sikit hee bile nak mai raye rmh syahrul ni???mintak duit raye skli ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...