Saturday, December 25, 2010

cintai kelebihan..sayangi kekurangan..

             
pernah x korang bercinta then ditinggalkan diesebabkan oleh kekurangan, kesilapan and kelemahan korang..mesti pernahkan..tp pernah x korang bertanye kenape korang ditinggalkan??..rase ape erk..(hohoho..soalan x berape nak pandai dari aku..**mestilah rase macam makan ais krim kan**..ngeng..)semua org ada kelebihan and kekurangan masing2..nobody is perfect..so..

Cintai seseorg itu kerana kelebihannya...dan sayangilah ia kerana kekurangannya..maksudnye di sini..

kamoo mencintai seseorg,mesti sebab kelebihannya yg membuat kamoo kagum..kamoo x mungkin mencintainya tanpa sesuatu yg membuat hatimu tergerak untuk mencintainya..even kadangkala cinta itu x perlukan alasan..tp tentu ada sebab yg membuatmu mencintainye..dan apepon bentuknya, sesuatu itu adalah kelebihan yg terdapat pd org yg kamoo cintai..
dan kamoo menyayangi seseorg, sebab dye kelihatan lemah pd mata kamoo..sebab itulah kamoo menyayanginye..menyayanginye bukan sebab kelebihan..tp sebab kekurangan, bukan sebab kekuatan..melainkan sebab kelemahan..

beza antara KASIH SAYANG dan CINTA ialah....

jika KASIH SAYANG..boleh diberikan kpd sesiapa saje..

CINTA pula..hanya diberikan kpd org yg memiliki kelebihan di mata pencintanya..

so..jika seseorg membuat kamoo kagum akan dirinye...CINTILAH dye..dan jika ia membuat kamoo merasakan kekurangan dye..SAYANGILAH dye..

tapi jike suatu hari nanti..kamoo tidak nampak lagi kelebihannya pd mata kamoo..jangan lah tinggalkan dye disebabkan kelebihannya sudah hilang..tp sebaliknya sayangi dye sebab dye lemah pd pandanganmu..

tp mcm aku ckp td..nobody is perfect..ade ke org yg x da kelebihan and kekurangan..??..setiap org mesti mempunyai kedua2nya..disebabkan semua org memiliki kedua2nye..so sesiapa pon layak dicintai dan disayangi..dicintai sebab kelebihannya..disayangi sebab kekurangannya..

p/s:so..jangan mencintai seseorg itu hanya kerana kelebihannye..sebab takut kite tidak dapat menerima kenyataan akan kelemahanya..CINTAILAH kedua2nye....

L.O.V.E

LOVE is when you will do anything to make him happy
LOVE is what you should feel for him each and every day
LOVE is when he can make you smile no matter how you feel

LOVE is what you say when you truly mean it
LOVE is like a fire

He keeps you warm when you are cold
LOVE is when he will do anything to make you happy

LOVE is when he will talk to you every night.

&& LOVE is what I feel for you each & every day



listen closely..love..pain..hurt..


Listen Closely..
Stand still for one moment..
Can you hear me?

When I whisper your name at night..starring into the stars..
Do you feel a cold chill come over you?
Do you feel me like I feel you?
Do you long for my tender kisses for that soft gentle touch?
or...am I just delusional in this madness I once thought was LOVE?

When I pray..do you feel the power of LOVE that Im sending?
When I cry..do you feel the PAIN Im feeling?
Every time you turn me away..do you know how I HURT..do you even care?
Do you ever sit alone..and wonder what things might have been like together?

Im at war..with myself every day..
Telling myself..why I should forget you..why I should let go..
How foolish I am for hanging on..
Nothing seems to work..
I have tried making myself hate you..to not care
But I couldnt..

I have reminisced the past..and even dwelled on all the bad memories..
All the horrible words we have shared together..
Also Im triying to convince my self you are the enemy..
But still couldnt..

So many times I see you in my dreams..
And Im sure to see you tonight..
There you are..within reach..yet I cannot hold you..
I cannot kiss you as I desire..
And I cannot make you LOVE me..
As I have prayed for so many nights..

How could I LOVE YOU so much..yet yo hardly know I exist?
You are so careless with your feeling..so nonchalant..
I dont know how you do it..
How can you not feel my LOVE inside you..
You will forever be there..
You are the burden in my heart that will burn me forever..

My head is telling me Im a fool..and that the PAIN must end..
My HEART tells me LOVE has no end..no boundarise..no rules or fine lines..
You know nothing about this PAIN..about the torture..
What I wouldnt give to let go..to set you free from my heart..
I have searched and searched to find a way to release this PAIN..
And Im left with nothing..

Without your LOVE..I will always be left with nothing..
This is game I cannot win..I cannot overcome this..
I want to give up..but there is no point in that..
because..the feeling I feel will still be there..
No matter how defeated I may feel..I cant end this..
You make me CRAZIER...



Friday, December 24, 2010

ketika aku rindu


"KETIKA AKU RINDU
INGINKU TERIAK
AGAR KAU TAHU"

"INGINKU BERKATA "TIDAK"
MENUNJUKKAN EGOKU
TAPI HATIKU MEMBERONTAK"


"KETIKA AKU RINDU
INGINKU TERBANG
DENGAN HARAPAN DAPAT MENGURANGKAN BEBAN KERINDUAN"


"TAPI SAYAPKU TELAH HILANG
DITELAN MALAM YANG KELAM"



"KETIKA AKU RINDU
INGINKU MENANGIS
TAPI AIR MATAKU TELAH HABIS"



"KETIKA AKU RINDU
INGINKU KETAWA
TAPI HATIKU TERLUKA



"EGOKAH AKU...?
"SEMPURNAKAH AKU...?
"HATIKU BERKATA "TIDAK"


"KETIKA AKU RINDU
SEHARUSNYA AKU SEDAR
YANG AKU X LAYAK UNTUK MERINDUINYE"

"KETIKA AKU RINDU
AKU SEPATUTNYA PERLU INGAT KEMBALI KATA2 PEDIHNYA
AGAR BUNGA2 RINDU ITU BERLALU PERGI..
PERGI BERSAMA KENANGAN..
PERGI BERSAMA PEMBOHONGAN..
PERGI BERSAMA KESAKITAN..
PERGI BERSAMA MALAM YANG GELAP..
AGAR AKU TIDAK BISA LAGI MENCARINYA..

"DAN KETIKA AKU RINDU..
PERLU AKU FIKIR ADAKAH DYE JUGA MERINDUI KU??..
TIDAK!!..MAKA LEPASKANLAH RINDU ITU DENGAN RELA HATI..
JANGAN BIAR IA TERUS DISAKITI..
TERIMALAH KENYATAAN DENGAN HATI YANG TERBUKA..
SEKURANG2NYA DYE PERNAH HADIR DALAM DIRI INI..












Thursday, December 16, 2010

hati seorang perempuan

aku tertarik na merepek tentang hati seorang PEREMPUAN yang boy perlu tahu dan amik tahu..supaya boy2 kat luar sane faham and x tertanye2 lagi..kenape perempuan macam nie..mengape perempuan lakukan itu..lakukan ini..ape yg perempuan nak dalam perhubungan..
jom selongkar...huuu..


SEORANG PEREMPUAN TOH.....




SENSITIF :bukan bermaksud suka merajuk,tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.



CEREWET :bukan bermaksud FUSSY tak tentu pasal,kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.x salahkan..


HALUS :ibarat sehalai sutera,cantik,mulus,lembut dan mudah tercarik dan koyak..walaupun PEREMPUAN mudah memaafkan seseorang atas kesalahan tertentu,tapi biasanya PEREMPUAN akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran.Bukan DENDAM okek.


IKHLAS :keikhlasan seorang PEREMPUAN tak perlu diragui.sebab keihklasan toh boleh dinilai sendiri..(laki bute hati je yg x leh nilai)




KORBAN :PEREMPUAN sanggup berkorban apa saja untuk seseorang    yang amat disayangi,termasuk ibu bapa,anak-anak,dan suami. PEREMPUAN amat tabah.pengorbanan seorg PEREMPUAN tidak perlukan balasan cukuplah sekadar menghargainya..





PRIHATIN :sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.toh pasal PEREMPUAN lagi peka dari LELAKI..



MANJA :walaupun dia adalah seorang PEREMPUAN yang pandai berdikari naluri seorang PEREMPUAN masih lagi tetap seorang PEREMPUAN.suka bermanja hanya kepada insan yang bernama LELAKI,namun juga sesame kaum.


EGO :PEREMPUAN pon ade EGO..tp EGO PEREMPUAN x macam EGO LELAKI..PEREMPUAN yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup tunduk dan menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.


CINTA :CINTA pertama bagi PEREMPUAN adalah yang paling dalam dan tulus..(nie aku x tao..betul ke x..sebab yg aku rase indah hanye diawal je..last2 diskaiti..so perlu ke aku kenang??so aku x pernah ade cinte pertama..mcm kejam je bunyi..)


SEKS :seks bukanlah segala-galanya buat PEREMPUAN kerana  PEREMPUAN diciptakan dengan 9 nafsu dan 1 akal . NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja.LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu.fungsi LELAKI adalah membimbing PEREMPUAN dan bukan menghanyutkan.




p/s:Andainya lelaki tahuDalam hati seorang perempuanAda naluri untuk disayangiAda rasa ingin diberi perhatianAda rasa untuk didengari keluh kesahnyaAda waktu-waktu minta ditemani kesedihan...mesti bahagia je kan hidup....




Wednesday, December 15, 2010

ChurpChurp | Social Share » Catch Korean Pop Stars live in Malaysia! (Preview)

Wohoo! Gna, Beast and 4minute live in Malaysia! Get the pre-sale tickets at 1Utama New Wing today! Who's coming for #DiGikpop!

ChurpChurp | Social Share » Catch Korean Pop Stars live in Malaysia! (Preview)

Monday, December 13, 2010

holiday time...teluk batik...

huiuuuuu...entry aku kali nie na story sal weekend aku yg...best la jugak...hehe...aku bukan na story sal holiday aku sangat pon..aku na story tempat2 yg aku kunjung..na share ngan korg2..kot2 la korg g teluk batik nanti kan...heee..sambil mempromote..weeee..

okek...weekend ritoh aku and family g teluk batik...kiteorg pgi 3 family..berkelah..so kiteorg bermalam dekat Teluk Batik Resort..kiteorg booked dua family room..tok satu family room nie Rm300..x mahal x murah..boleh la kan..check in nye pukol 3ptng..so aku g la mandi mande dulu..huuuu

nie la biliknye......
petangnye aku, adik and kazen aku g menyengal kat tepi pantai..huuu..best..memandangkan aku suke pantai,laut dan ombak..memang la best kan..tambah2 dapat tengok matahari terbenam..best banget..

lihatlah hati..lihatlah matahari...huuu


belah malamnye..kiteorg kuar dinner..aku ajak ayah aku g makan kat Lumut..huh...sesak gile..so jus pusing2 je..xde parking..kalo kat Lumut nie memang banyak la kan kedai makan..and for sure la yg terkenal nye ikan bakarkan..so kiteorg dinner kat kedai nie..name kedai nye Ikan Bakar Lumut..kedai nie terletak dekat traffic light 
keluar dari simpang Teluk Batik nak ke Lumut..sebelah kanan kalau dari lumut..makanan dye not bad la..ramai gile org yg singgah sini..so kene la tunggu turn erk..(sori la pic nie aku ciplak org punye..kuase pulak aku nak pergi cap pic..)huuuu
Ikan Bakar Lumut
Esoknye on the way nak balik..kiteorg singgah lunch kat kedai nie..name nye kedai nie Silaturrahim..kedai nie terletak dekat betul2 simpang nak masuk Teluk Batik and betul2 depan kuarters TLDM..konsep kedai nie self service..dari nasi,lauk sampai la ke air semua ambil sendiri..samapaikan nak kire pon panggil la sendiri..huuu..banyak menu yg disediakan..puas hati la makan kat sini..memang kedai nie selalu full lah..

restoran Silaturrahim

as usual..kalo dah samapi Teluk Batik...hurm...mesti pgi punyelah Marina Island..cantik tempat nie..pd aku view dye sangat nice..aku suke..leh tengok laut lebih terbuke..mase belum rasmi lagi aku dah pgi Marina Island nie..and tadi aku pergi..jeti nie dah bukak untuk ke Lumut..tambangnye Rm10..lagi dekat ikut sini dari ikut jeti Lumut..kat sini jgk selalu para2 pengantin baru mengabadikan kenangan bergambar dengan baju pengantin..sebab xtipu...view kat sini nice..aku kan pecinte alam..huuu..maybe sebab selalu pengantin cap pic kat sini tadi aku tengok ade satu kawasan yg ditambak sedikit and laut toh kelihatan macam bentuk hati..so pd yg gile photo..na wat photoshot aku suggestkan marina island nie..




lepas makan kiteorg pgi lg Lumut..bershopping sakan mereke..sotong gula lah..ikan bilis la..mcm2..aku xamik port..aku main cekau je untuk maktok aku..dah barangnye 3 Rm10..cekau jela pai cukup Rm50..kiteorg x pgi borong kat pekan Lumut toh..kompom2 xda parking punyelah..kiteorg borong kat kedai nie..Hasil Laut Jamilah..nak kate harge dye berpatutan aku rse same je sume kedai pon barangnye 3 Rm10..makcik aku cakap kedai nie org tempat aku yg punye...so borong la..majukan org kampung sendiri..huuu..lokasinye xtau nak ckp..tp dekat ngn tempat org salu pancing2 ikan toh..dah kuar dari kawasan pekan yg sesak toh..

Hasil Laut Jamilah

nie abc special kot..kedai abc nie dekat taman depan kedai hasil laut nie..aku x tau name tempatnye and kedainye...na rase special ke x singgah2 la ye...huuuu...

ABC special


okek..tamat sudah story aku yg panjang berjele nie...pepon..holiday nie best la gk..tp lagi best kat Langkawi..huuuu


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...