Friday, March 25, 2011

CARA MENDAPATKAN CINTA SEJATI

L.O.V.E...ape toh??C.I.N.T.A...ape ye??Love and Cinta nie macam cite irwansyah ngan acha toh ke..LOVE IS CINTA...alah..cinta xkan xtawu kot..bercinta pandai..tapi ape erti cinta pon xtawu...ngeee.."CINTA toh macam gula gula getah..bile hilang manis dan rasanye kan org buang!!!"...weeee...ayat lam FB haku...sungguh emosi kan..

Tau x..CINTA toh adalah suci..so sebaik baiknye jangan la bermain main dengannye..bermain dengan CINTA memang menyenangkan bagi sesetengah org...tetapi memberi kesan buruk kot bagi org yg CINTAnya dipermain kan...macam boneka toh..huuuu...
So....hargai dan hormati CINTA agar kamoo ataupun org lain di sekitar kamoo xterluka...cene erk na menikmati CINTA tanpa perlu melukai org len??...mari kite tejah...ngeeee...

Jangan jadi playboy/playgirl dan hindari playboy/playgirl

Kalau kamoo xsuke or just anggap sebagai kwn..jgn sesekali bagi harapan pd dye...

Kalau cinta jgn kacau..kalau syg xperlu marah..ngeeee...katakan yg kamoo cinta kan dye kalau kamoo yakin dye adalah pasangan hidop kamoo..

Cinta dan nafsu adalah dua perkara yg berbeza

Carilah org yg baik..setia..jujur dan cinta pd kamoo

Elakkan berkahwin sebelum usia dewasa..(21tahun ke atas)

Kejarlah cinta sejauh yg mungkin  berjuanglah demi cinta!!!

Berbagilah cinta dengan org disekeliling kamoo

Cinta yg xdapat dimiliki..lupakan..cuba lagi!!!

Bina cinta yg ada hingga nafas terakhir

Jangan pernah sakiti org yg kamoo cintai dengan apa saja alasan..."WHAT GOES AROUND COMES AROUND"

Cinta sejati xdapat dibeli dgn wang ringgit tetapi dengan pengorbanan...

Tuhan telah memberikan kamoo jodoh..cari dan temukanlah cinta kamoo

Cinta harus direstui agama..hukum..keluarga..and masyarakat...





8 comments:

Dda Ly said...

hihi thanks for sharing..:) suke tgk blog kamu...colorful! :)

meh ke rumah..
~hampir kehilangan kerana kelalaian~
keep in touch ye..♥♥♥

GadisGula-gula said...

wat mase ni.. tak minat agy ngan cinta.. hati tak terbukak lagi. but.. nice tips! boleh praktikkan bila da tiba msanya~ huhu

anis h.e.p.i said...

Dda Ly:...hehehe...sharing is caring weee...suke erk tngk blog kite...colourful la...na ikut theme..hakhak...btw tenks 4 being ma follower..:)..i'll 4low u back..

anis h.e.p.i said...

gadis gula-gula:ngeee...bgs2..hatimu terpelihara..hakhak..nanti dah tibe masenye pektikkan btl2 erk spy hati xterluka...:)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kak pinky folo kamu cumils..
siap folo nerworked blog lg..huhu

cinta?
cinta itu indah..
moga incik pelangi sntiasa menceriakan kisah cinta kamu seceria blog ini.. ;)

stay tune..more make up & shawl tuto at my side bar ;)

anis h.e.p.i said...

tenks yup sis..

hope so..moga encik pelangi yg akan dtng akn menceriakan life anis..heee..amin...

akan ku terjah...hehe..:)

FARISZ@AZ.Com said...

Cinta itu suci bila cinta kerana Ilahi dan bercinta mengikut kehendak Ilahi.Zaman sekarang ni ada lagi ke cinta yang suci? (^_^)
mungkin ada tapi terlalu sedikit,yang banyaknya cinta bersandarkan nafsu.
untuk dapatkan cinta sejati perlu tahu cinta yang suci dan kenali siapa yang yang dicintai.untuk kenali siapa yang dicintai kenala kenal diri sendiri.untuk untuk kenal diri sendiri perlu kenal ilahi.

panjang ni,boleh buat entry (^_^)

anismelon said...

wah wah..betul2 leh wat entry nie...adeh...betul2..cinta toh suci..so jgn la kotor kan..sekang na cari cinte yg suci toh sush..so kene tetap kan hati cinte toh kerane Allah..hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...