Monday, March 28, 2011

mencari cinta...

eeeuuuwwww...tajuk na jiwang aje..ngeee...aku suke tengok something then kaitkan dengan cinte...kenape ye??entah la..aku pon xtawu kenape..huuu..
okek..entry aku nie na karut marut dengan teori aku yg tah datang dari mana...yg pasti datang dari pemerhatian aku...and yg pasti bukan lah fakta..huuuu...just suke suke...okek nie tiori aku sendiri tau...bagi girl girl yg na cari lelaki...senang story lelaki idaman malaya la kononnye...

PENYAYANG...
okek..melaui pemerhatian aku sejak dua menjak menjadi pem.veterinar nie...cube korg dekati lelaki yg suke bela haiwan kesayangan...maksud aku kat sini..kucing..arnab..ha..mesti dorg penyayang kan..kalo haiwan pon dorg syg..xkan manusia xkot..melainkan lelaki toh pelik..weeee..nie pemerhatian yg aku wat sambil sambil merawat kucing..ade sorang mamat nie..boleh la tahan raut wajahnye...wah..(gatal kao)...mamat nie datang opis aku na wat rawatan kucing...dye bawak 8ekor tauk...gile banyak..selalu lelaki nie bukan suke haiwan haiwna nie..bukan kate laki aku yg girl pon xsuke..wuu..(jujur)...kao bayangkan kalo dye sanggup habis beratus ratus tok kucing..risau kucing toh sakit..xke penyayang name nye toh..aku sangat kagum kat mereke mereke especially lelaki yg sangat sygkan haiwan kesayangan..

PENYABAR..
huuuu...melalui pemerhatian aku yg xberape na logik nie la kan...kalo na cari lelaki yg penyabar...cari lah si kaki pancing...si kaki pancing ikan erk..bukan kaki pancing perempuan...huuuu...sebab ape aku kate cari kaki pancing...sebab tengok la dorg memancing...sanggup tunggu berjam jam tok dapat kan seekor ikan...kalo dye bukan seorg yg penyabar dah lame dye cabot...wotwot...betul x...ngeee....lagi satu si kaki bola...sabar je dorg kejar bola sebijk...ngeeee...kalo xsabar dah lame pemain pemain bola kebangsaan toh beli bola sorang sebijik then kejar kejar la sorg sorg kat padang toh..ngeee...

BERIMAN..
hehehe...nie teori aku paling kelakar sekali kot...huuuu..kalo na cari yg beriman...selalu selalu ler pergi sembahyang kat masjid erk kaum hawa...mesti jumpe yg beriman...huhu...adeh...skang nie susah na jumpe lelaki kaki masjid..tp kt tempat kije aku macam ada..aku time Zohor selalu g sembahyang kat masjid sebelah opis aku ngan puan kerani opis aku..aku pg bukan na cari lelaki ye..niat aku suci..na menunaikan ibadat...wah...(ayat na poyo)..lagipon kat masjid toh dye wat sembahyang berjemaah time Zohor...dapat gak aku pahala...hurm berbalik pd tajuk...mase kat masjid toh...aku selalu nampak satu kereta nie..merc tau..aku xde la tercari cari siape pemiliknye...sekali datang mamat nie...muda lg kot..baye baye aku...wah aku cakap..naik merc..muda..sembahyang kat masjid..mesti lelaki baik baik..driver ke mamat nie??...sekali puan kerani aku datang..macam tau tau je ape yg aku fikir...tibe tibe puan kerani cakap dye pegawai kot kt salah satu jabatan kat opis kiteorg toh...yg aku..owh yeke...huuuu...diam tanpa kate..

SO SWEET..!!!..
nie pemerhatian aku buat terhadap para lelaki yg suke ikut mak dye pg pasar...or kalo aku g pasar  malam ke...pasaraye ke...lelaki toh suke beli barang barang dapur i mean barang barang basah nie..mean lelaki nie lelaki yg suke and reti la masak dari xtawu...sebab ape aku kate so sweet!!!...sebab bayangkan la kalo kamoo kawin ngan dye...dye ikut kite g pasar..dye suggest kat kite na masak ape...ape yg na dibeli...then balik rumah nanti dye tolong kite masak...kan sweet gitu...heeee....macam ayah daku...so sweeeetttt....ayah daku selalu ikut or somtimes ayah daku pg pasar sendiri...ayah daku pandai masak..jemur baju..lipat baju..jaga baby baby nie...so sweet kan..ape yg aku na cakapkan nie..kirenye ayah daku xkekok la na buat keje keje perempuan nie..nie bukan na kuli kan lelaki..tapi berat sama dipikul..ringan sama dijingjing..

okek...ape ape pon..kesimpulannye di sini..nie teori aku..pandangan aku..and aku suke suki saje...kalo korang setuju dengan teori aku setuju la..kalo x...aku xkisah pon...aku dah cakap..just suke suke...and aku sendiri suke tengok orang orang macam aku senaraikan kat atas nie..aku suke perhati org sebenarnye..


4 comments:

Naddia said...

briman la yang paling best wat suami...^^

followed u dear

anis h.e.p.i said...

yup..btl2...cari kat masjid erk...ekeke...

ten'q dear...:)

aryl said...

dah orang jemput,
sy datang la kan~~

heyy~~
sy setuju ngan statement2 awk,
tapi...
jangan terlalu think one sided
memang la kite kena positive thinking,
tapi sebaik baiknya
kita cari PRO and CONS dalam setiap pasangan atau bakal pasangan

bg aryl
if da syg, kita akan terima seadanya,
so, kita cari persamaan bukan berlawanan..

berbalik pada pro and cons td,
kita kena pandai memahami seseorg tu lebih mendalam..
contoh~~
jika kita nak pilih si pemancing, kita kena la faham ngan minat die,
jangan la merajuk or marah bila die banyak habiskan masa dengann memancing~~ sbb tu dah minat die, so korg kena bare with it =)

opps, membebel panjang lakk~~
sorry~~
pendapat sy je
~aryl~

anis h.e.p.i said...

ngeee...tq2 kerane dtng...

huuuu...nie just teori karot marot la...ades korg nie....dont take it serious...tkot gue..

kalo si kaki pncing anis na kait kn ngn penyabar je le der...ades...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...