Friday, April 29, 2011

demimu cinta aku berkorban


salam..hujan lorh kat sini..hujan rahmat..sejuk je..mate pon mendayu dayu..weeee..okek ari nie aku na story mory pasal nie ha..pasal ape nie yup??boleh x na cakap "demi mu cinta aku berkorban..everything i do,i do it for you..."..boleh ke ginie..weee..okek..Cuba korg perhatikan, pernah tak korg lalui pengalaman yg camnie, or pernah x korg tengok org org terdekat korg kawan kawan or saudara mara korg yang buat cam nie..

Demimu CINTA, even letih mcm mane sekali pun, bile diminta melakukan sesuatu, kite sanggup bangun dari tidur, bangkit dari longlai, bersemangat melakukan ape yang diminta..even bz akn cakap "eh xde la..xbz pon.."..semate mate na layan mereke..sbb kite je boleh beralah..so beralah la..

Demimu CINTA , even perkara yg paling kite xsuke…kite sanggup buat dan cuba menyukai ape yg mereke suke hanya kerana mereke yg kite cintai itu suka..kalo aku sendiri..aku akn buat and cube suke ape org yg aku syg suke..sbb ape??bukan sbb bodoh..tp sbb aku na kongsi rase yg same..and aku happy dpt buat benda yg dye suke..

Demimu CINTA, even jauh mcm mane sekali pun kite sanggup pergi mendapatkannya. even perjalanannye mengambil masa yang lama untuk sampai, kite sanggup travel jauh, berulang alik, demi merek yg dicintai.

Demimu CINTA, walau dimana saja merek berada, diseluruh pelusuk dunia, kite akan cube untuk hubungi merke, semata mata mahu mendengar suara mereke, hanya untuk bercanda di talian..so hargai lah..

Demimu CINTA, even sudah berkurun lamanya, kite tetap mengingati setiap tarikh, setiap detik dan waktu, segala gala saat penting, hari hari penting mereke yang dicintai.

Demimu CINTA, walau malu mcm mne sekalipun di depan orang ramai, kite tetap mahu datang berjumpa dengan merek yg dicintai. semata mata nak tunjukkan yg kite cinta.

Demimu CINTA, walau berkali-kali ditipu, diperdaya, dikotak-katikkan…kite tetap cinta. kite tetap sayang, tetap rindu, tetap mengatakan tidak…mereke tidak curang, mereke tidak menipu aku…semua yg mereke lakukan semua betul pada mata kite..

mesti pernah kan..kalo dah syg..ape pon sanggup buat..dah syg even always terluka pon tetap telan..hanye org yg xserious dlm perhubungan je xkan sanggup buat sume nie..so korg korg..kalo korg rase yg korg couple sekarang ade ciri ciri mcm kat atas nie..and korg korg pulak ade rase or ade niat na tinggalkan mereke mereke nie..fikir la dua kali..jangan menyesal kemudian hari..untuk mencintai dan dicintai toh sangat susah sebenarnye..bertambah susah bile kite lepaskan org yg kite syg ats sebab sebab yg xmunasabah..kite akan menyesal seumur hidup sbb peluang toh dtng sekali..org yg bertuah je akan rase peluang kali kedua..sebab cinta toh baik..cinta selalu memberi peluang kedua..tp bukan semua org memiliki cinta yg baik toh..

10 comments:

Dayana Aj said...

yes.. agree.. ni yg yana buat utk ex yana dlu. tp dia x hargai pon :(

anismelon said...

dayana:hehe..same la kite..xpela..sbb mereke bukan jodoh kite..toh sal dye xhrgai ape yg kite buat..btw tenks yup sudi bace..:)

Bulan Syurga said...

bila dah tak ada baru terasa nak menghargai sesuatu yang kita da hilang . . .
tp nk buat mcm mane, tu la sikap lemah manusia . . .
hhmmm

Raja Syakirah said...

Allahurabbi. sedih nya. walau dah 3 bulan ianya berlalu, tapi tetap dan masih terasa pedih. penat kita berkorban. penat hati menangis. habis kan masa tenanga, wang ringgit, hati kita dikhianati. kita dibenci. kita diseksa =(

wunny said...

sokong2.. like this entry.. snggup wat ape shj....ermmm

anismelon said...

bulan syurga:owh bulan...weee..toh la sal..bile ade dpn mate kite xpernah na hargai..ego..bile dah xde..xleh wat pe2 la kan..:)

anismelon said...

raja syakira:sabar yup..dorg bukan jodoh kite..toh sal sume nie terjadi..na lupe mmg susah..sangat sangat susah..tp kite tabah..jgn sedey sedey erk..anis pon pena lalui..mmg sakit..:)

anismelon said...

wunny:hurm..toh la..bile dah syg..ape je sanggup wat..even susah sekali pon.as long as org yg kite syg epy..kn..:)

Raja Syakirah said...

hump.. paling perit bila hari-hari tengok muka dia depan mata. sebab satu tempat kolej. dan satu batch. sedih gila. lagi pedih tengok dia happy dngan perempuan lain. takpelah. mungkin dia ada yang lebih baik untuk kita. dan dia adalah yang terbaik untuk perempuan lain..

anismelon said...

hehe...kite same la...pepon kite xdiajr tok mnjadi lemah kan..mmg la sedih..tp na wat cene..sedih..teringat..toh sume normal..insyaallah adik leh hadapinye..bia la dye..kalo dye rase tat gul yg terbaik..maafkan and doakan kebahagiaan dye..anis pon same cam nie gak..tp kite xleh na pakse org tok suke kite kan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...