Sunday, April 10, 2011

kenapa kami masih single??


kenape??..kenape??..katakan kenapa..wah wah nyanyi pulak dye..adekah sebab kami xcantik??..teeettttt..soalan maut..aku memang la xcantik..tp kawan kawan aku yg cantik cantik toh..kenape??kenape korg masih single??best erk single??ngeeeee..tanye soalan yg xberape na pandai..10 markah tok aku..

kenape mereke..kami..kite..aku..kaum hawa
 masih single..

sebab kami..kite..aku..kaum hawa FOBIA CINTA..cam lagu NASHRIN toh ha..

sebab mase kami bercouple dulu kami dah bg sepenuh hati kami pada lelaki..setia..jujur..caring bagai..tp kami tetap nothing pd mata mereke..

so kami serik untuk mempunyai pasangan diusia sekarang nie..lagian kami(yg seusia aku sekarang)masih muda kot..

kami takot kalo kami bercinta lg and ditinggalkan lagi..kami takot mase toh kami dah xpunya hati langsung tok bercinta..so dr kami masih ada hati cume xterbuka je..better kami single wat sementara waktu..

xmati pon single..buktinye..aku masih hidop..aku bukan xde terfikir na cari tp belum waktunye..aku nie dah kire tahap tahap kritikal la..tinggal suku suku je lg hati yg sihat..so beh bik aku bia kan dulu..rawat dulu hati aku nie biar penuh balik..bia kalo aku bercinta lg hati aku totally untuk dye..

and kalo aku bercinta lg aku nak dye lah selamanya..
selalu org cakap "prevent is better than cure kan"..so sekarang aku na sembuhkan and lam mase yg same aku na mencegah..bukan aku je..tp kami..

ingat putus cinta nie seronok ke??seronok la bg mereke yg mmg player..tp bg yg pecinta setia??seronok ke??xde sape yg akan rasa gembira..gelak pai guling guling bila ditinggalkan..kalo ade pon dorg just pretend to be happy..tapi hakitkat nye??org tau ke..diri sendiri and org yg memahami je yg tau sakitnye..so..kite kaum hawa..kumpulkan semula semangat yg ada..jangan ingat bile kite dah putus cinte bermakna tiada hari esok untuk kite..kite kene pupuk semangat and motivasi lah diri..perempuan nie bukan cam laki..mulut kate serik..tp tup tup esok lusa dah ade yg lain..haish..tp ada gk perempuan yg cam toh..bg aku laki/girl yg camnie..org yg mudah..mudah ape??malas na cakap lah.. 

tp selalu pon aku tengok.."LELAKI BOLEH HIDUP TANPA CINTA..TAPI LELAKI TAK BOLEH HIDUP TANPA PEREMPUAN..TAPI PEREMPUAN LEH HIDUP TANPA KEDUA DUANYE.."..aku bukan main cakap je okek..tengok sendiri laki bile wife dye meninggal..sekejap je dah cari lain..tp kalau perempuan..berape ramai je kawan kawan aku yg ayah dorg dah xde..mak dorg??still single and leh hidop..sebab ape tau..lelaki xleh buat kije kije perempuan nie..tp perempuan??yg dianggap lemah nie..leh buat kije kije laki..cari nafkah besar kan anak sorg sorg tanpa sokongan lelaki..

p/s:yg aku cakap nie xtermasuk pd mereke yg xeprnah bercinta tau..yg xpernah bercinta toh..aku na cakap.."untung lah anda..sebab ape tau??sebab anda insan terpilih untuk dilindungi hati dari jatuh cinta and terlindung dari disakiti.."..

14 comments:

Miss Ran said...

ske2..hehe

terlindung itu bagus sbnrnye

anismelon said...

mmg sangat sangat la bgus..anis pon na jd yg terlindung..tp xdipilih..sedih je..sob2..hehehe

neway tq yup sudi singgah and bace..;)

wazir maskterz said...

lolrgh dah lame be as followers keh..keh xyah nak single2 wahai si kaum hawa...dah ditentukan pasangan jodoh masing2 kalu xdunia akhirat pun ade kerna ilahi dah tetapkan..

an_Nur said...

like ah!~

anismelon said...

wazir:mmg la dah tentukan berpasangan..tp pompan yg betul bercinta..bile patah hati..take time kot..huuuu.. btw tenks yup sudi bace..and komen..

anismelon said...

an nur:tq yup sebab like..senasib kah??huhu..hidop kaum hawe..tenks gak sbb sudi bace..i like double..weee..:)

ecah jer said...

ermm suke entry niy..setuju la pd anis,sebab sye pn pena alami mcm niy..memg take time la.huu single is better for this time;)

anismelon said...

ecah je:hehehe..tq yup ecah..ecah rajin erk bace entry anis..tq tau bace entry yg xseberape nie...hehe.anis tulis ape yg anis alami je..

yup..take time..kite bukan jenis yg senang melupakan..and kite jenis gul berhati satu..bukan senang2 na bg kt org..

ecah jer said...

huhu...welcome2 entry anis best2 suke bce^__^

anismelon said...

hehe..entry cikai cikai je pon..xpe la kalo minat..xde rase sie sie menulis..ngeee..tq..:)

Anonymous said...

power sgt imaginasi ko toh...
Jdoh n Pertemuan Allah da tentukan...
Sabo le... just Remember wanita yg baik hnya utk llki yg baik2 shj...
Ko clash ngn Bf ko dlu sbb dia xkp baik utk ko... hahahahahaa....

anismelon said...

bukan imaginasi yup..toh realiti+kenyataan yg xleh diubah..mmg la jodoh da tntukan..so aku tngu jela jodoh toh..okek..

farha hizam said...

hahhah betul3! lelaki tak pernah nak suka or 'cinta' pada perempuan dengan betul/ikhlas/tulus. mayb ada but macam habuk yang tak nampak je.

anismelon said...

hehe...betul betul..weee..lelaki nie mulut manis..macam ade tnam tebu je kt bibir toh..toh sal gul asyik terpedaya..

btw..tenks yup sudi bace..heeeee..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...