Monday, April 11, 2011

Langkawi owh Langkawi

 hehehe..gatal na story sal Langkawi..memandangkan yg join contest aku ramai yg buh pic kat Langkawi..aku pon na sibok sibok jugak..hehehe..nie agak lame dah aku pg Langkawi..hujung tahun 2009..aku very the sangat suke Langkawi..pendekkan cerita la..aku suke laut..pantai..ombak..okek..Langkawi??pd aku sangat best..aku xjemu na pg situ selalu..okek..mase toh kami adik beradik pg naik flight dgn makcik and opah daku..ayah and mum daku naik kereta.sebab kampung daku pon kat kedah kan..Alor Star..so ayah and mum daku drive kereta sorg satu and tinggalkan kat Kuala Kedah..sebab ape??sebab lepas balik dr Langkawi..kami na bercuti kat kampung lak..hooo...senang berjalan..2 in 1..
adik and daku..
Pejalan kaki tegar..mase nie jalan kaki nak g naik boat untuk hopping island
Pulau Dayang Bunting..

Kenape Pulau ni di panggil Pulau Dayang Bunting??sebab menurut cerita org dolu dolu ada seorg dayang yg mengandung anak luar nikah kot..then dicampak ke pulau nie..tengok yg aku bulat kan toh..menurut abg boat..nie la pulau nye..tengok pic toh..mcm bentuk org yg berbaring and buntingkan..dari kanan kepala..leher..dada.tangan and perut  bunting..
Selamat Datang keTasik Dayang Bunting
Tasik Dayang Bunting

tadi pulau kan..nie tasik pulak..cene jadi cam nie..pelikkan..menurut abg boat nie tasik nie terbentuk disebabkan oleh tangisan si Dayang..aku xtau la sejauh mane kebenaran nye..haaaa..tasik nie terletak kat atas bukit kot..sebab dah sampai kat pulau nie kite kene daki tangga xtau la berape banyak tangga yg pasti banyak untuk ke tasik dayang bunting nie..kat sini ramai la mat saleh berjemur and madi kat tasik nie..dengan selumber je without life jacket cm adik aku nie...and menurut org org yg bekerja kat pulau nie..dipercayai air tasik nie..mujarab bagi pasangan yg dah kawin tp belum dikurniakan cahaya mata..ade pernah pasangan yg xdikurniakan cahaya mata..then dye ikut saranan tok minum air tasik nie then dye pregnant..nie pon aku xtau sejauh mane kebenarannye..aku idak plak cube..kang xpasal pasal aku ngandung tanpa bape lak..uishh..haru..wahaha..

lepas pegi Pulau Dayang Bunting kami dibawa oleh abg boat nie g Pulau Helang and Singa kot...aku xsure..tp xda pic nye.mane tah ayah aku letak pic nye..owhhh..lupe..ayah aku record..so xde pic yup..pulau nie dipanggil Pulau Helang sebab banyak helang singgah sini..kao campak je kulit ayam lam laut..datang lah ia seperti helang lapar..weee
Pulau Beras Basah

haaaa...sini aku sangat like like like..sumpah xtipu sangat cantik..air jernih..pasir putih..xtipu..
sebelum naik boat na pg pulau ke pualu nie mase toh na g breakfast..ayah aku sempat la beramah mesre dengan pakcik boat sorg nie..and ayah aku belanja pakcik toh sekali..mase kat Pulau Beras Basah nie jumpe lagi pakcik toh..pakcik nie pernah bawak Jihan Raja Lawak tok satu segmen astro ria ke prima tah..ala segmen Destinasi ke Destinasi toh..xtau ke??aku pon xtau..adik aku yg tau..adik aku yg tegur and tanya pakcik toh pernah ke buat segmen Destinasi ke Destinasi toh dengan Jihan..pakcik toh kate ye..haha..sebab dah beramah mesre and adik aku beria sangat tanya pakcik toh sal snorkeling..kene bayar berape tah kalo na snorkeling toh..tp pakcik toh bg kat kiteorg free..dye bawak g kat satu pulau nie..yg ade banyak sangat batu karang..aku konon konon na tunjuk berani..menyelam la sekali belari lari aku..mane x nye..aku tengok coral toh macam keja aku..dua kali lima lah dengan abg aku..adik aku je berani..dye ikut pakcik toh berenang and menyelam g tengah laut..macam macam coral dye nampak..ikan besar la ape la..
Aku..pakcik toh..abg
Konon na ikut pg tengah abg aku toh..weeee
Aku and abg aku..bajet berani..wahaha

lepas penat beraktivit dari pulau ke pulau..hehe..ktorg g perabih duit plak..g mane lg..g borong cokelat la...pinggan mangkuk bagai..jadi mata cokelat aku.kiteorg g borong kat Idaman Suri..xcokop kat Idaman Suri..tangan rasa kosong lagi..xkebas lagi kan..pergi pulak borong kat Haji Ismail Group..wah beratos ratos abis kat cekelat je..xde pic erk..sibuk memborong..weeee...

nie plak pic esoknye..sebelum bertolak ke Jeti..kiteorg singgah kat Pantai Chenang..nie pon super duper chantek lorh...xrugi kot bercuti kat sini..sangat best..aku xkan pernah jemu..


*****TAMAT*****

18 comments:

miss keila said...

wah best nya Langkawi, dah lame tak pergi..follow ur blog dear, nice blog..:)

Pembawa_Wacana said...

wah...besnyer... dulu g Langkawi tak sempat island hopping....

Nisa' Pasir Gudang said...

happy blogging..
nice entry

anismelon said...

miss keila:hehe..anis pon da lame xpg..na pg lg..na pg lg..jom jom..weee..

btw..tq sebab puji and followed..ngee..

anismelon said...

pembawa wacana:sangat best..rugi sebab xdan..wah..xpe..next time kite pg same same yup..ngeee..:p

anismelon said...

nisa pasir gudang:tq dear..same same happy keh..:)

nusha said...

heheh,t ade rezeki leh p kan..yerke??amik coz pe dulu??? ur welcome..salam kenal =)

nusha said...

@ anis

hehehe,xpyh putera katak leh p gak.. hehehe..kt amik bsnes.. dh lame hbs ke???

anismelon said...

hahaha..putera katak manyak duit..ngeee..

owh..anis abis bln 6 taun sudah..nusha?

LindaRahim said...

g langkawi thn 2007. plg kelakar sewa kete isi minyak byk...3 hr round pulau minyak x abis2 lg...

anismelon said...

hahaha..okek la toh..nape xsambung lg..kasi abis minyak kete toh..weee..best kn langkawi..

Bulan Syurga said...

anis, oo p langkawi x ajak huhuhu
syahrul suke langkawi tp 2x da p langkawi 2x juga ada kenangan pahit....
mmmmmmmm sedih sikit la ble ingt langkawi ni...........

anismelon said...

eh..yeke anis xajk..bukan da ajak ke..sharul yg bz..wakaka..ape kah kenagan pahit toh..weee..kene keja unte ke??..:p..best best langkawi..:)

Bulan Syurga said...

langkawi memg best......
mmmm sedih bile ingt kenangan g langkawi.......
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
2x pegi, 2x balik sedih..............

anismelon said...

knp nye pon sedih..org xbg sharul beli cekelat ke pon..ke sedih xdpt pancing ikan paus??ce ctie ce cite..weee

Bulan Syurga said...

Sedih.......
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:-( :-( :-(

anismelon said...

penat la sarul nie...dok sedih situ...wooo

jom pg ngn anis la..kompom xsedih...kan kan..betul x..:)

Bulan Syurga said...

anis x penah ajak pun p langkawi same2
tp sedih jgk crte pasal org ajk p langkawi ni huuuuuuuuuuuuuuuu
sedih tol la..............

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...