Saturday, April 23, 2011

handset ke lappy??

sile tengok dua benda alah nie yup..both of it important for me okek..enset??sangat kuno kan..wahaha..sudah berape lame aku pakai enset nie??kire la yup..dari 2008 till now..4taun kao ade??..enset aku nie dah layak baling hanjing dah..huh...tp kenape aku xbaling??hahaha..kalo aku baling aku na pakai ape..weeee..setie kan haku pade enset nie..sebab ape tau..sebab enset nie ayah aku yg beli..na tunggu aku beli sendiri..mmg xlakan..

tp..yg aku sadis sangat..dua benda alah nie..selalu mengopakkan wang haku..haku menci la..enset toh..dari start aku pakai..pai la nie dah berjaya meragut banyak wang haku..kire kire..wang yg haku laburkan tok enset nie sekarang haku dah boleh pakai balckberry dah tauk..format..tukar riben..sekali tukar..sekali format RM60..kire la berape kalo boleh dikate kan setiap 2 3 bulan tukar..ades..(ayah...kate na beli enset baru tok daku..bile bile..)daku na humban enset nie..weeee..

lappy nie pulak..nie lappy kedua haku..dolu haku pakai acer..la nie tukar ke lenovo..hah..due due hampeh..due due ragut wit haku..aku tengok org len men humban humban je enset..lappy dorg..tp elok je..idak plak itu rosak ini rosak..betul kot kate org..lagi kite syg..lg kite jage..lg dye susah kan kite..cam toh jugak "manusia"..lg kite syg..lg kite jage..lagi dye sakitkan kite..huh...

aku baru berencane na beli enset gaji bulan nie..alih alih..lappy aku buat hal malam td..na kene repair lg ke..aku xlarat dah..last month aku dah anto operate..lappy aku ade sakit tang dvd player..sudah doctor komputer buang dvd player aku..mlm td dye wat hal lg..aku on kejap..tibe tibe padam..on lg..jap g jap g padam..ape kejadah semua nie..aku bukan anak tokei balak.....ades..sob sob..nak beli enset..nak beli enset..

6 comments:

nur anis said...

orang kata kalau repair laptop kena repair dekat orang yang sama je..tak boleh tukar2..

Cik Awan Dyana :) said...

sabor jea kan .. beli lappy dulu .. enset takde takpe lagi .. tp kalau lappy takde .. perrgghh !! boleh jadi giler beb tak leh on9 .. hukhuk :p

anismelon said...

yeke..alah..cene na pg kedai yg same..b4 format xde komponen yg rosak..bile g format..balik balik..belambak2 rosak..gilo den dibuatnye..:)

anismelon said...

cik awan dyana:hah..tawu xpe..xde lappy gile dibuatnye kat opis..wahaha..toh yg tngah memikir nie..ades la..geram..grrrrr

zacky ~786~ said...

beli desktop jer trus.. ehehe

anismelon said...

bli desktop??huhu..kite bute IT..na tny..ade ke?hohoho...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...