Monday, April 25, 2011

perempuan merokok femenine ke??

gambar dari cik google..
ape pendapat korg tentang gul yg merokok??perempuan merokok??nampak feminine ke??kalo lelaki nampak macho..perempuan femenine la kan..nampak seksi gitu..aawww..wakaka..kenape perempuan merokok erk..jom usya usya kejap..

1.Faktor Fisiologi
org cakap merokok boleh kuruskan badan..tengok artis artis toh pasal mereke kurus sebab merokok..betul ke..betul ke..betul la kot gamaknye..merokok boleh kurus sebab organ dalaman dah rosak mane mau na makan..and patot la aku xkuwus kuwus sebab aku xmerokok..

2.Faktor Psikologi 
org bandar bilang.."xtrend la kalo xmerokok..baik kao balik dok kat kampung je kalo datang bandar xberani na mencube.."betul ke ginie??or.."aku stress la dgn mamat toh..dgn keje..dgn masalah itu ini..toh pasal aku merokok.."aku pon stress gak..tp xpenah pon terfikir na merokok..

3.Faktor Persekitaran & Sosial 
"jangan join kiteorg..kiteorg sume up to date..kao org kampung..mane setanding ngn kiteorg.."make kite pon.."bak mai cube sebatang.."dari sebatang ke berbatang..aku pon ade gak kawan yg social..tp xpulak aku nak ikut perangai dorg..


4.Persamaan Taraf
"Kenapa orang perempuan nampak tak manis bila merokok orang lelaki relax jek? Orang perempuan isap rokok nampak tak elok lelaki nampak elok pulak, tak aci lah camni! korang semua bias lah prejudis dengan kaum yang lemah!"..kalo ape yg lelaki buat kite na buat..kenape bile lelaki xbg nafkah kite bising..cari and buat la sendiri..kite kan serbe boleh..lelaki boleh kite pon boleh..

p/s:pokok pangkal diri sendiri..kite yg mencorak diri kite..kite yg buat pilihan tok diri kite..bagi aku sendiri sebagai seorg perempuan..xelok and terukla gul yg merokok nie..mmg sstengah org akan marah sbb kite judge gul merokok je teruk..xmerokok je baik..xleh na salahkan org sebab kite sendiri yg nak org pandang kite buruk..

14 comments:

Isteri Encek Bard said...

ermmm sangat tak manis

Gen2Merah said...

saya akan reject perempuan yang merokok. apatah lagi nak di jadikan isteri.. hehehehe.. mudah2an la..

rara pinkmafia said...

benci tgk pompuan BERTUDUNG merokok.eeeeiiiii sadis.

anismelon said...

isteri encik bard:yup..btl btl..sangat xmanis..tp takot gk kite kwn ngn org yg smoke kite pon dpt tempias even kite xsmoke..:)

btw tenks yup sudi bace..:)

anismelon said...

gen2merah:hehe..toh la pasal..reject je..laki mane yg suke gf dye merokok..:)

tenks yup sudi bace..:)

anismelon said...

rara:hah..tau xpe..xmanis kot pakai tudung tp smoke..haish..tah le..

btw..tenks sudi bace..and bg respond..:)

nusha said...

sgt tidak sopan!! =)

anismelon said...

nusha:tawu xpe..hehe..jangan yup smoke..buat org ngate kite je..:)

fadh leyanie said...

mnyampah tong sampah tgk prmpuan merokok..T_T

cpahniza said...

pmpuan mrokok tuk? release tensen kot? dr skadar cuba2 last2 terbesa n da xle stop..

sy ada kwn2 pompuan yg mrokok...mmg kua ngn dowg xabeh2 suh sy join mrokok gk la...tp kita ada pndirian..kwn ngn dowg tp jgn folo apa yg dowg wt..amek yg elok ja..

apa pon mmg xmanes la gegurl smoking..

anismelon said...

fadh:hehe..kite kite yg tnegok xpe lg..kalo laki..terus kene reject t..ha..:)

tenks sudi bace and bg respond..:)

anismelon said...

cpahniza:btl btl..nak kwn kwn la..dah kwn xsmesti kwn terjun bangunan kite kene ikt kan..anis pon ade je kwn yg smoke..jenis anis..korg na smoke..korg smoke la..anis xde hal..n xna telibat..na tgur xberani sbb kite pon xbetul..:)

tenks yup sudi bace and bg respond..:)

aizamia3 said...

nampak tak lawa dan comei langsung.. agaknya dia stress dalam hidup dia agaknye takpun pengaruh rakan (bukan merujuk kepada gambar tersebut tetapi secara umum)

anismelon said...

aizamia3:toh la..muke comey comey terus xcomey..weeee..stress pon ade cre len..pengaruh kwn toh mb ye jugak..dah stress..jmpe kwn..kwn bg rokok..ish..mintk dielakkan lah..:)

tenks sudi bace and bg respond..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...