Saturday, April 16, 2011

ikan mainan vs ikan belaan

Act like a lady Think like a man
entry aku kali nie na cakap sal ikan mainan vs ikan belaan okek..ape ke bende ikan mainan ngan ikan belaan nie erk..untuk pengetahuan girl girl diluar sane..kite nie umpama ikan tau..kite sendiri yg mencorak diri kite samada na jadi ikan mainan or ikan belaan..jom terjah ape beza ikan mainan dengan ikan belaan..atau lebih mudah faham la erk..kite nie stok main main or stok bini..(maaf if bahasa aku kasar yup)..

ikan mainan..(stok main main)
girl girl yg bercirikan ikan mainan nie life dye macam xda peraturan..xmenghormati dirinye sendiri and xde garis panduan hidup..ingat ye wahai girl girl..org laki nie dapat beza kan tau kite nie jenis untuk main main or untuk stok bini..mereke akan tengok care kite berpakaian..cara kite bersosial..dari situ mereke boleh spesifikasikan kite nie jenis girl yg mcm mane..

girl yg jenis nie selalunye akan berasa seronok bile diri mereke menjadi perhatatian terutamanya dari kaum lelaki..tidak meletakkan ape ape syarat atau batasan pd org yg berkawan dgn dye..bg girl yg cm nie..sume akan dapat layanan same rate..girl yg mcm nie menunjukkan yg mereke hanya mengikut arus..so lelaki pon ape lg..dah kite sendiri xda peraturan or prinsip hidup..kite sendiri yg rela diri diperlakukan macam mainan..lelaki lagi suke kot na enjoy dgn kite..jgn lupe tau..laki ade 9akal and 1 nafsu..

ikan belaan..(stok buat bini)
girl girl yg bercirikan ikan belaan nie pulak selalunye yg jenis sukar untuk didekati ape tah lagi untuk mendapatkan hatinye..selalunye la girl mcm nie ade la peraturan hidup..and selalunye girl yg cam nie akan beritahu ape yg dye suke and ape yg dye xsuke..girl macam nie tahu hak mereke and tidak teragak agak untuk memberitahu..dgn cara nie dah cukup buat diri kite dihormati..girl kategori nie tidak akan meminta minta untuk dihormati..lelaki sendiri yg akan faham faham sendiri untuk menghormati..tp kalo bebal jugak dah bgtau tp still xfaham bahase..memang selayaknye lelaki toh dimaki..huuu

selalunye lelaki yg just na enjoy enjoy..bile dye kenal girl yg mcm nie..dye akan undur diri..tp kalau lelaki toh betul betul na kenal..dye akan patuhi standard standard yg kite dah tetapkan..and selagi boleh ikut..mereke akan ikut..mereke akan hormati keputusan kite..

p/s:aku xbaik aku xjahat..aku average..nie panduan aku dapat dari buku yg aku beli yup..kalau korg rase xbetul sile cakap okek..aku sekadar berkongsi..satu bacaan dikongsi bersama..

12 comments:

nadia natasya said...

a woman is a thinker (:
dtg jenguk blog awak (:

anismelon said...

huhu..act like a lady think like a man..

btw tenks yup sudi jenguk..:)

nurul_diya m. nor al-haj said...

ikan mainan..ikan belaan..hu2~
nice entry..=)

anismelon said...

huhu..saje kongsi kongsi bacaan..kite sendiri yg tentu kan kite nie mainan or belaan..

tenks yup sudi bace..;)

Elle Elyssa said...

lelaki akan hormat dan hargai perempuan yang hormat dan hargai diri dia sendiri..

anismelon said...

elyssa:yup..betul betul..tawu xpe..kalo kite sendiri xhormat and hargai diri sendiri laki lg la 2x ganda xhormat kite..:)..tenks yup sudi bace..

Alan Rizque said...

Ya memang tepat..aku pun selalu gak dengar kawan-kawan aku kategorikan girl ni macam tu..

Tapi kadang-kadang memang lumrah girl kot suka apabila dia dapat menarik perhatian ramai laki terutama yang cantik..Sampai kadang-kadang mengabaikan hak diri..

anismelon said...

huhu...btl kan ape yg anis cakap nie kan..bukan men cakap or na buruk buruk kn laki kn..hoho..

mcm yg anis ckp la..bukan org lain tp diri sendiri yg akan mencorak diri kite..xslah na tarik perhatian lelaki..tp jgn smpai aib kan diri sendiri..:)

naim said...

Jadi wanita seindah mawar berduri... :)

Kekadang pembacaan buku tak boleh diterima terus. Try check dengan Al-quran semula semoga kita dapat jawapan yang sebaiknya, :)

Terbaik.

Azlan Hasan said...

wah..bold..hehehe..bukan suma laki anggap pompuan tu sebagai ikan..hehehe..tp nice entry..membuka minda...

Regards,
-Strider-

anismelon said...

naim:untuk lebih tprinci mmg la kene rujuk al quran..tp nie boleh la kan diterima pakai secara kasar..huhu..btw tenks sudi bce and bg nasihat yup..:)

anismelon said...

azlan:yola toh..anis rase sume laki akn berangapan begitu lah..xtau la plak awk kn..btw tenks sudi luangkan mase tok bace entry anis yg xseberape nie..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...