Sunday, April 3, 2011

mum..engkau lah ratu hati ku..

ma late mum..miss her damn much...muahmuahmuah...
tadi lepas magrib aku tertido..penat sangat gamaknye..mase aku tido toh..aku mimpi arwah mak aku..aku rindu mak aku ke..atau aku akan ikut mak aku??tah le..aku rindu kot..aku rindu mak aku..aku sa macam na menangis je lepas tejaga tadi..sedihnye..sedar xsedar dah na masuk 6tahun mak aku xda..kalo la mak aku masih hidup..cene la agaknye rupe mak aku skang kan..hurmm..aku takot dengan kematian..takot sangat sangat..mak aku ninggal sebab asma..mase tahun mak aku ninggal toh..mase toh lagu Dealova baru kuar and popular kot masa bulan puasa 06..mak aku suke kot lagu toh..tengok erk lirik lagu nie..sangat mendalam..xsangke ade maksud yg mak aku na sampaikan disebalik lagu nie..sedih nye..betul betul lepas raya mak aku hanya hadir dalam mimpi..and dirindui..diingati selalu..sedihnye sangat sangat..
"aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih"

lately ayah aku pon salu penat..ritoh makan durian terus penat and demam..tp ayah aku sangat degil..bile aku suruh berenti smoke ade je alasannye..
aku takot..takot sangat bile ayah aku call secare tibe tibe..selalunye ayah aku akan call time pagi isnin lepas aku sampai kat seri..or malam dalam pukul 8 ke 9..tp kalo tibe tibe call tengahari..aku mmg takut..mula la jantung aku dup dap dup dap ngalahkan org yg masuk lumba lari..mase na angkat toh aku takot sangat kalo yg bercakap toh bukan ayah aku..aku takot something happen with him.sb ayah aku bukan makin muda and bukan makin sihat..tp bile dengar suara ayah aku baru aku lege..amin..sebab ape yg aku fikir toh mainan perasaan je sebab terlalu fikir..tp xsalahkan kalo kite beware..sekurang kurangnye kite dah get ready..aku tao mati itu pasti..tp aku da xde sape sape..ayah je yg ade..so aku harap..ayah aku sentiasa sihat..dipanjangkan umo..and kalo diberi pilihan..biar la aku yg pg dulu..biarla aku yg teman mak aku..

mak..daku rindu pada mu...ayah..daku sayang pada mu..

4 comments:

Anonymous said...

Salam, org yang dah pergi dan hadir dalam mimpi kita, selalunya kerana dia ingin minta doa kesejahteraan untuk nya..bukan sebab apa-apa, cuma dia ingin sangat mendapat doa kebaikan daripada org yang dia sayang. Oleh itu, selalu lah berdoa, sedekahkan yasin@surah2 untuknya..:)

anismelon said...

wsalam..tq...hurm salu je doa lpeas smbyg..and xkan lupe tok sedekah al fatihah tok mak..rindu sangat..:(

ecah jer said...

ermm sedih bce entry kmu...sye pn nk nanges sme...sob3

anismelon said...

hukhuhk....tenks sudi bace..mmg la sedih..tp dah pg xkan kembali...:(..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...