Wednesday, September 14, 2011

Hey Perempuan Lelaki Tak Suka Lah...

Morning...lame aku tak hupdate kan..aku busy..banyak benda nak difikirkan..hurmmm..tibe sekali hupdate nak berstory pasal nie pulak..pasal ape..pasal nie ha..kenape kite kaum perempuan macam nie..macam mana toh..macam nie..lelaki tak suka perempuan buat..tapi perempuan suka sangat buat..lelaki biasanya tak suka..tapi tak semua lah kan..kadang bila aku tanya kenapa tak suka..jawapan dorg..
وقتی آدم ها از خودشون و منیت خارج بشوند، صاف و ساده و صادق و مثل یک اینه باشند برای یکدیگر، اون موقه است می شه گفت تشکیل یک دوستی واقعی رو می دهند

GIRL:awak buat apa??sihat??
BOY:hari hari tanya benda yang sama..buat apa..sihat ke..tak da benda lain ke??
GIRL:kenape..sepanjang hari awk buat benda yang sama jeke..kalau pagi tadi awk cakap awk keje..bile malam sy tanya benda yang sama awk still keje ke??

GIRL:awak dah makan??
BOY:boring lah..asyik tanya dah makan ke..
GIRL:abis awk nak sy tanye ape..tak kan sy nak tanye pasal berita hari ini..kite nie bercouple ke wartawan..okek tak pelah..lepas nie every msg sy tanya pasal isu semasa ye..make sure hari hari awk beli dan bace surat khabar tau

GIRL:awak..sy tak suka awak smoke..
BOY:biar lah sy..sy mintak duit awk ke??tak kan..ex sy yang dulu dulu tak pernah pon larang larang sy..awk je lebih lebih..
GIRL:mmg awk tak mintak duit sy..tp kite couple kan..kalo jodoh awk dengan sy..sy tak nak lah jadi janda muda..and sy tak nak jugak anak  sy nanti jadi anak yatim piatu sebelum usia..tapi kalo awk kawin dengan org lain..lantak awk lah nak mati awal pon sebab yg janda nanti isteri awk..bukan sy..

GIRL:awak dah sembahyang??
BOY:eh awak nie..sibuk je..awak nak sembahyang..sembahyang la..jgn nak ajar sy..
GIRL:sy bukan nak ajar..tapi awak mungkin akan jadi suami sy..macam mana awak nak bimbing keluarga nanti kalau sy pun awk tak boleh bimbing..kalau ikut kan kubur masing masing..tapi sy tak sampai hati lah sy lepas awk tak..tapi tak pelah..biar sy je imam kan awak nanti..lagian kalau awak nak marah pon marah la..sy dapat pahala sebab mengingati..

GIRL:awak macam pokok krismas la pakai subang rantai rantai nie..
BOY:awak nie banyak bunyi la..nie trend la awak..trend..
GIRL:trend ape macam nie..sy malu tau tak bila kawan kawan sy cakap kenapa sy jalan dengan pokok krismas bergerak..itu yang awk kate trend..awak bukan je malukan diri awak..tapi malukan sy jugak..

p/s:betul kan..lelaki selalu macam nie..tapi so far..kembar nichkhun toh tak pernah marah..melenting..kalau berkaitan teguran dye tak pernah marah dengan ape ape yang aku tegur..aku tegur tok kebaikan dye jugak kan..

21 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hehe,btoi2..

samala.. shapit pon lau ditegur ok aje..

tp jrg ditegur kerana xder mslh ag kot..hehhe..

Bro ahmad said...

Banyaknya persoalan anis hehee lama tak hubdet ingat menikah ke? sibuk ehh ???

Fad said...

ooo...dah ada buah hati ek..sapekah?hehe

rara pinkmafia said...

akk pulak suke tanya tunnang akk benda yg same.heeee.dye pon naik pening dh,tp dye diam je.hehehe

Asyikin said...

nasib bf bukan pokok krismas. hihihi

siti kektus said...

biasa nya mcm tu lah kak. cepat bosan katanya. hmm.



eceh, akak bila nak melangsung kan majlis ni? ;p

tamlegend said...

ni couple dgn kembar nickchun ke ni??? kim salam dia ek...

lieya_idlia2307 said...

betol tu anis.heheh gtu la memang kan...wahh kembar nickhun bek ler dengar cakap hehehe/..

Niena Pengembara Ilahi said...

lelaki yg bagi jwpn camtu xlayak kawin lgi sbnrnya..

indonesiatooverseas said...

Perlahan-lahan mesti buat faham bahwa ukuran kebaikan bagi muslim bukan sekedar manfaat-mudarat, tapi syara'.

SweetLikeWhat said...

susahlah kalau seseorang lelaki tu rasa dia aje yang betul..huhu

H.J said...

eh..saya tak macam ni..hoho

merahitujambu said...

tak semua lelaki...diorg nk lain dr lain..cuba ty bila nk masuk minang saya...=p

[sutera kasih] said...

bgs jgk lelaki tu jwb, drpd lelaki yg suka memendam, bahaya tu hehe


dear, awk cherry berry aritu, dh ok?

cik najihah said...

aah kak majoriti laki mesti mcm tu .. yg sy kenal la

aimie amalina said...

hohohooh
betoiiii2!
kalo dpt laki cam ni..huh!babai la..
tamolah..owg tego utk kebaikan die jugak..
aiyaaaak..moga dpt yg baek2 la kan...

Ct Arina said...

sapekah kembar nichkhun tu? ce tunjuk sket. ehe^^

iMBobo said...

kira bagus lah ade gf yg selalau ingatkan kita, ee lelaki tu tak sedar dek untung..

Finaz Jaafar said...

lelaki pun slalu gak tnye soklan bodo cmni..peringatan tu ada la bagi jugak tapi banyaknye suke tanya buat apa dah makan sihat tak..bla bla bla

iPai said...

kalau dua2 paham yang masing2 tegur kerana kebaikan, takkan ada pergaduhan ok ..

Afzainizam said...

eemmm kadang tu kalu soalan awak dah sembahyang belum tu mmg lerrr.. lelaki tak suka

tapi kalau cakap kat dia jom gi surau jap mungkin ada kesannya... cakap dalam kiasan.. lelaki akan cepat terasa dan akan buat

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...