Thursday, September 8, 2011

Pilihan Hati Lelaki..

Morning..lelaki..mana satu pilihan mu??...

















aku tertarik dengan wall post yang ustaz Zamri kat FB haritoh..yang nie..

"Aku terima nikahnya Si dia Bt Ayah Si dia dengan mas kawin RM..."Bunyi macam senang kan..Nah nie makna sebenarnya.."

"Aku tanggung dosa dosa si dia dari ibubapanya,apa saja dosa yang si dia buat,dari dedah auratnya sehingga tinggal solatnya,aku tanggung & bukan lagi ibubapa si dia..dan aku tanggung semua dosa bakal anak anak ku,jika gagal maka aku fasik,dayus & aku rela masuk neraka & malaikat Zabaniyah melibas badanku sehingga pecah......"

aku tak baik..aku jugak tak jahat..tapi aku mencari seorang yang boleh membimbing aku ke jalan yang diredhai..nie peringatan tok para para lelaki kat luar sana..besar tau tanggungjawab seorang lelaki..akad toh memang senang..tapi nak melaksanakan tanggungjawab toh amat lah berat..wanita nie hebat..wanita mampu menarik lelaki kesyurga dan jugak ke neraka..

aku pernah tanye kat kembar nickchun
"awak tak pernah pon tanya sy dah sembahyang ke belum.."
dye jawab.."sebab sy tau awak sembahyang.."

"awak..awak suke perempuan yang macam mane"
"sy tak kisah..janji tak curang.."
"kalau sy tak pakai tudung??.."(saje menduga)
"awak lagi cantik pakai tudung.."

mase aku ikut dye pergi rumah opah haritoh..lepas buke kiteorang sembahyang magrib..asing asing..
mase aku tengah sembahyang..dye baru nak sembahyang..dye bace surah kuat kuat..adoi mak..jatuh hati aku dengar dye bace..dye jugak tak baik..tak jugak jahat..cukup lah jika mampu mengimamkan..

p/s:wahai lelaki..kecantikan luaran hanyalah sementara..sape yang tak nak perempuan cantik kan..tapi ape gunanya cantik kalau kamoo tak mampu membimbingnye..and kelak menjerumuskan kamu ke neraka..aku suke nak kongsi ngan korang..jemput jemput bace..sumber I LOVE ISLAM..

24 comments:

Cik Muda Sae said...

menarik ye.... baru tau ni...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

sungguh bertuah kan =)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: kena syarul dlm blog tu..hehe.. wslm.. kwn anis ea..

rara pinkmafia said...

yg second piccy tu mmg tal leh blah anis.hmm zaman skrg ni xheran dh,lelaki main blasah je.

aten qylah said...

suka entry ni.aten nak copy kata2 ustaz zamri bley?kalau bley gitau kat shoutbox aten ehh.tak bole tape :)

Cik Azizah said...

InsyaAllah harap2 dapat lelaki yg dpt membimbing kita kan anis..

Amoychanteks said...

kebanyakkan nya, jahat macam mana pun laki tuh, mesti die nak seorg pmpuan yang baik, mnjaga aurat dan mampu menjadi ibu yg baik kpd anak2 die kan..

iPai said...

er takut plak baca yg maksud atas tuh .. hmmm

cik najihah said...

semoga yang sy jatuh cinta ni adelah yg terbaik buat sy :)

syaidatie nurdilla said...

Nice Entry dear.. Keep up ur good writing.. @~@

Bro ahmad said...

nak belah kiri boleh bimbing ahmad kalau terlupa atau sesat....)

aimie amalina said...

=]
adohaaaai
moge sy dpt lelaki yg baek gitu
heeeee

anismelon said...

@aten qylah:amik lah..bukan anis punye pon..anis pon amik kat ustz toh..anis xleh nak pg blog kamoo lah aten..profile not avai kate nye..

Asyraf Azizan said...

menarik! menarik!

iMBobo said...

sesungguhnya berat tanggungjwb yg dipikul suami kan?

M Fizan said...

huhu..topik yang sangat baik..terkedu membacanya..kalau boleh, biarlah cantik luar dan dalam.. :)

[sutera kasih] said...

bukan mudah untuk menjadi seorang suami & isteri..adakah anda bersedia?heeee

SweetLikeWhat said...

besar tanggungjawab seorang suami dan isteri :)

siti kektus said...

suami isteri dua2 ada tanggungjawabnya. takut pula nak kawen. -_-'

Niena Pengembara Ilahi said...

smua nk jodoh yg soleh/ solehah.. tpi utk mndptkan yg begitu.. kte kna persiapkan diri kte... jga maruah, kurang ilmu blh dicari tpi hilang maruah... erm...


smoga kte mndpt jodoh spt mana yg kta idamkan

Saiazuan said...

kawin for ibadat, not lepaskkn nafsu.. :)

eh btl la kan, ibadat? klu salah tlng tegur :D

sergeant keroro said...

diri sendiri kena persiapkan jugak :)

miss m said...

sy pernah ckp....hurm...sy xnk pkai tudung ley tak..[saja nk duga]..dia ckp...ermm...susah sgt ke nk pkai tudung tu...berdosa taw...

tp dia cuma memori...uwaa

Ku Azhar said...

aiyook!!!!!!!!!! :)
melon2!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...