Friday, September 16, 2011

Tak Payah Nak Playboy Sangat la kalau...




"Bosan la.."


"sebab??ade gf pai dua pon bosan lagi ke"


"Perempuan mmg ramai..ape salahnye orang macam abg kawin lebih"


"kawin la..anis tak marah pun..dorg yg marah..haha..ngeng.."


"errrmmm..yela.."


"dah betul..kamu dok bosan bosan..kamoo dok cakap kamoo hidup dah tak lama..just sebab tak leh kawin ramai.."


...nie antara msg aku dengan hamba Allah nie..ades..even dye sengal macam kat msg atas nie..tapi dye baik sebagai seorg abg..aku dah banyak kali nasihat dye pasal couple ramai nie..tapi satu pon tak nak dengar..aku selalu cakap kat dye..tak baik mainkan perasaan pompan lah..sume sume lah..tapi dye ape pon tak boleh..yang dye tau..asal serabut cari aku..cite prob..cari aku mmg salah tempat la kan..bukan aku nak..


"ala kesian abg..kenape dorg wat abg gitu.."


salah org..datang kat aku mmg tazkirah la dapat

"padan muka..orang lain jadi playboy tak da serabut..satu pg sepuluh mari..kamoo..playboy ape macam nie..satu pergi kamoo yang frust menonggeng.."

baru baru nie msg aku..tak pernah pernah tanye aku dah sembayang tibe tibe tanye..yang aku..


"wah..tanye pasal solat..magrib udah lah..isya belum..kamoo??"


"belum..kan kat kedai makan nie.."


"sebab kat kedai makan je sampai tak sembahyang"..


"tunggu balik lah.."


"magrib na tunggu balik??"..mase nie dah masuk isya pun..


"tak de tempat lah.."


"tak baik beralasan macam toh la abg..kite lapar pandai cari kedai makan..kenapa bile sembahyang kite tak reti cari masjid.."


"jap lg la.."


"anis nasihat je..mesti abg menyesal tanya anis dah solat ke tak kan..nak kawin ramai..tapi abg sendiri tak sembahyang.." 


p/s:bukan nak membuka aib dye..tapi sebagai renungan bersama..t raya haji aku minta maaf lah balik kat dye nie..ayat aku memang agak kasar..so far dye tak pernah lah terasa hati dengan kata kata aku..sebab aku pun nasihat kan..

36 comments:

Eera Shera said...

teruskan la guide die... ;)

tamlegend said...

pompuan lak y kena guide dia...dah terbalik ni...huhuhu

Addin said...

haha tak layaK la kahwin ramai :p

Bro ahmad said...

no komen anis hehee.....:)

sobri yaacob said...

tepuk dada tanya iman..
psanan ini utk lelaki kwan anis 2..he..he..

ArulchelseA said...

macam2 jenis manusia ada..

myra yusreena said...

xpyh nk playboy playboy sgt laaa..huhu

msredcheesecake said...

Teruskan usaha nasihat kan dia sampai jadi bf...erk.... Salah...sampai dia berubah....

Gurau...geheeee

iMBobo said...

kena sentiasa push tu..liat nau hehe

Mamachia said...

ada juga cam ni iya...

merahitujambu said...

cmni pon ada eh

indonesiatooverseas said...

mantap euy. lebih mantap jika lelaki d bimbing lelaki juga. // bakso ada d mana mana, bukan khas indonesia laa.

Acik said...

memang kawan macam anis ni perlu. kwn yg x lokek dan x segan utk ingat mengingati, nasihat menasihati. manusia kan pelupa n lemah ... :)

ayuyuuu :) said...

" yang dye tau..asal serabut cari aku..cite prob..cari aku mmg salah tempat la kan..bukan aku nak.."

kenapa wujud org sebgini dlm dunia.
asal ade mslh baru berebut2 cari kte :(

takpernah fkir perasaan org lain.

syieda_joy said...

teruskan nasihat die anis.. mana tahu esok lusa terbuka hati die.. insyaAllah..^_^

[sutera kasih] said...

teruskan menasihati dia nis..setiap yg kita lakukan di muka bumi ni ada balasannya huhu

aimie amalina said...

pehhhh
terbaik la anis berani tnasihat die cam tu..huu..kagum2 mimi! =]

aimie amalina said...

eh lupeee..mimi 23 tahun..hhihihi..sor lmbt jwb soklan anis =]

cart kartika said...

okla tu..kwn yg baik perlu saling menegur..wlpn pahit,tp lau nk memg kenyataan,perlu ubah yg mne salah..^^

cik najihah said...

opss mesti die sentap

Saiazuan said...

xyah in relationship la senang kan :)

Salwa said...

huh.mmg tak layak ar kawen ramai.igt senang ke nk jage. diri sendiri pn xtentu lg.ish3..

Niena Pengembara Ilahi said...

meh knalkan dia ngan akak

Niena Pengembara Ilahi said...

meh knalkan dia ngan akak

indonesiatooverseas said...

Foto siapa tu yang dipajang, sad :(

SweetLikeWhat said...

mana yang lupa kita ingatkan :)

ctk said...

mOga dy berubah n trpikat ngan hanis...amin :)

siti kektus said...

ada laki semua pompuan dia nak sayang. tapi dia keliru lah kununnya tak tau nak pilih yg mana. hmm. sakit hati dapat laki mcm tu. ta reti nak buat pilihan kak. ;(

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

err..abg mn ni.ternyata bkn le abg stalker. :D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

nasihat tidak mengapa =)

iPai said...

takpe anis, kadang2 memang kena berkeras sikit .. even lagi bagus kalau kita leh cakap direct macam tuh n tak perlu nak bunga2 dalam pada masa yang sama, dia tak amik hati sangat ..

so anis buat yang terbaik k ..

Afzainizam said...

eemmmm bukan senang beb nak jadi playboy kalau petik jari 10 yang datang yang tak memenuhi spec tu camnerr... sebenarnyer biar satu asal kita saling lengkap melengkapi...

so harap nasihat dia mana tau makan nasihat ko satu hari nanti... lelaki boleh berubah klu di bimbing

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

MerLe said...

bagus..truskn nsihat dia..mn tau nti sikit2 dia akan terikut jgk..yg pnting, anis nasihat utk kebaikan dia kn

Ini Kisah Tia said...

buka aib untuk jadikan pengajaran dekat orang lain takpe lah :)

myhatiku said...

jadikan ia renungan bersame..

| Irfan Roslee | said...

bgus laa. bg sye, u org plg layak guide dia.sbb dia bila ssah dia cari u. maknenye org yg dia bgantung harapan adalah u..so, gunakan kelebihan tu dgn guide dia..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...