Tuesday, September 27, 2011

Ku Seru Rindu Itu..

"Cinta ini mungkin tidak layak
untuk mengintai ruang hatimu,
sayang ini juga mungkin tidak pantas
untuk bersemi di lembah rasamu..."


tajuk nak gempak..ayat nak jiwang..weeee..ceh..nie tajuk novel lah..aku baru berkesempatan tok terus kan hobi membaca aku..aku baru habis kan novel Ku Seru Rindu Itu..hasil penulisan Hanni Ramsul..

hurmmm..sedih jugak la cerita nie..mau tak sedih..tujuh tahun wife dye tunggu kata kata keramat dari suami dye..tujuh tahun wife dye menagih cinta si suami..tapi gagal..wife dye selalu tanye.."do you love me..".."will you love me.."tapi suami dye tak terjawab..sebab suami dye tak cinta pon..kalau aku kat tempat that girl..sumpah aku sangat sedih..tapi at last..dye berjaya jugak mendapatkan cinta suami dye..tapiiiii...nie antara sinopsis..dan sambung cerita..

Perkahwinan itu tiada kekurangan langsung.Hisyam bahagia menjadi suami Idayu dan Idayu sepuluh kali bahagia bergelar isteri kepada lelaki yang dicintai sepenuh jiwanya itu, walau perkhawinan mereka bukan berlandaskan perasaan cinta pada mulanya..kebahagiaan hampir menjadi sempurna dengan kehadiran seorang anak lelaki yang cukup keletah

Namun..satu hakikat yang mula dia sedar...sambung..

p/s:aku nie kaki novel..so aku memang larat baca..tapi baca on9 aku tak suka..so kalau korg rase best..beli lah satu..buat koleksi..weeee..pada aku..best gak la novel nie..tapi Pergilah Air Mata lagi best..

20 comments:

eintan nurfuzie said...

TRILOGI BAGAIKAN PUTERI LAGI BESH..HANYA KARYA RAMLEE AWANG MURSYID..HAMPIR SEMUA AKAK DAH BELI DAN BUAT KOLEKSI

siti kektus said...

hehe. kite skg minat hlovate sama ramlee awg murshid je kak. kalau lain2 tu, tgok mood nak membeli. hehe ;p

Bro ahmad said...

best ke novel ni anis..baca sampai habis lepas tu pasing kt ahmad ehh hihihi jahat2..hmmm

lieya_idlia2307 said...

best ker cerita dia anis heheheh hurm, lieya baru nak amik mud balik tok baca novel2 hahah tyme stdy lu mang semangat gila baca novel tapi skrg nie tak semnagat sangat dah..baru mula semalam novel DENGAN KATA HATI

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

kata x cinta tp bini tadah,suami payung je..kucing mn tolak ikan kn..wawawaa..;)) novel best gk layan kn.ingat nk bt novel la.tp cm xde org bli je.hahaha

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

kata x cinta tp bini tadah,suami payung je..kucing mn tolak ikan kn..wawawaa..;)) novel best gk layan kn.ingat nk bt novel la.tp cm xde org bli je.hahaha

syieda_joy said...

sedih la if realiti mcm tu...xtau la macam mn sedihnye bini die..

kalau syieda, nak meroyan..hahaha..

aimie amalina said...

waaaaaa
sesungguhnye dah lame x bce novel
huuu
aiyoo
nak pijammm!
heheheh

Saiazuan said...

rajin bca novel ya :D

msredcheesecake said...

msred suka baca novel, masa je tak ada... rindu gak

tamlegend said...

novel cinta ni merosakkan otak sebenarnya..hehehehe

iMBobo said...

dah baca novel liyana zahim?hehe

cik najihah said...

akk kaki novel sy gile novel hahaah

lieya_idlia2307 said...

tag anis kat sini http://kenaliakudiadankehidupanku.blogspot.com/2011/09/jom-join-bloglist-jiwarosakcom.html

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

novel yui yg stu tu pon x habis2 lg..huuuhhu..

dwaty said...

aku pun suka baca... aku dah ada 50++ koleksi novel... sekarg ni jer dah agak kurang sket nak membeli... pinjam jer...

nak pinjam bleh??? hehehe

aizamia3 said...

beli lagi best dari baca online.. kalau setakat cerpen online oklah tapi tidak novel.. ;)

ctk said...

hehe...ct bce nOvel xpenah nk abis...stu novel je ct bce ulang2...CINTA ABADI..hehe

Saiazuan said...

rajin luangkn masa bca novel ek :D

SweetLikeWhat said...

suka baca novel jugak :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...