Thursday, September 1, 2011

Owh Raya yang NOTHINGGGGG...

Salam sume...heeee..agak lame aku tak hupdate kan..bukan ape..kemalasan melanda..tengok orang lain menghupdate pasal 1st raya..2nd raya..aku??hahaha..raya tahun nie..nothing..haaaaa..jangan tanya aku mana pic raya..mana baju raya..sebab ape tau..nie raya tok kali kedua yg malang..aku dah anto kain before puasa lagi..then tanpa bersalah tailor toh cakap terlupa..kepala hotak dye la kan..then bile aku pg kedai dye..boleh plak kain je yg siap baju tak siap..kao keje macam mane..kao tak siap yg nie..kao leh buat baju org lain pulak..memang tak bersistem betul orang melayu buat keje..toh pasal la...MELAYU MUNDUR..cina jugak yg untung..memang aku tak kan anto kat kao dah la kan lepas nie..aku lagi rela berhabis RM60 sehelai kat cina..lagi puas hati..

eeeeeeeeeeee...aku memang tak da mood langsung lah nak beraya..kite nak tolong bangsa sediri..tapi bangsa sendiri yang tak nak majukan diri..so lebih baik untung kan orang cina..haaaaaa..pas raya nie aku nak pergi belajar menjahit pulak..susah sangat..jenuh gini kan..harap kan orang tak jadi..so usaha lah sendiri..lepas tok jait baju kurung jadi lah..tak siap pon tak pe..hati tak sakit..nie tak..dah jait kelam kabut..tangkap muat..baju mak aku kain singkat sebelah..kot la awak dah salah..nak kasi turun harge ke..betuah..

tapi..kalo kat kuih raya..heeeee..aku bangge la sikit..

hari khamis(staf jabatan tanah)

anis..kalau sy nak tart nenas lagi satu balang..ada lagi tak??(dye dah beli 2balang before nie)

hari ahad(kawan aku mimi..memang selalu beli)

nis..aku lupa nak cakap thanks tok tart nenas kao yg sedap sangat nie..dah nak habis sebalang dah nie..

raya kedua(bos aku)

salam..dah habis dah tart nenas..ramai yg datang raya rumah sy makan and puji tart nenas nie sedap..tapi memang sedap pon..tahun depan nak order 5balang..tapi jangan tukar resepi udah le..teruskan bisnes keluarga nie ye sampai berjaya..chaiyok chaiyok..

13 comments:

Hanis MY said...

Sianny adeiii cmn boleh lupa ptt jg la hati regular customer wuwuwu.. Wah nk jugekss tart yg syedap tuuu...

Bro ahmad said...

anis nape marah2 yehhh..usahawan melayu..biasa la..nk tat nanas anis ngeh ngeh

aizamia3 said...

uh.. frust2.. tapi takpelah at least dapat sama2 beraya bersama family..

sergeant keroro said...

maju perniagaan kuih raya, hehe XD

jangan marah2 :)

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alahai,cian kamu dear..

nsb yui xpnh mengalami mslh sebegitu...

p/s: dah sedap kompem ramai nak beli lg pasni..

kotak bulat said...

mmg biasa bju tak mcm pe yg dimintk.. sb tu kb tahun ni tak temph baju pun..beli da siap je

wawa zulkafli said...

wahh..tart nenas...hahha..aish, mcm nk try je

siti kektus said...

kesiannya kak. boleh pulak kain je yg siap.


alhamdulillah. tahun ni, mak kite sempat siapkan semua baju orang. malangnya, baju anak sendiri siap di pagi raya. huhu ;)

lieya_idlia2307 said...

cian nya anis..apa la tukang jahit tu ble pulak lupa nak siapkan baju anis...tak pa sabar k janji dapat beraya ma family kan heheh....

http://kenaliakudiadankehidupanku.blogspot.com/2011/09/makaseh-anis-melon.html

nabila faryzza said...

wahh, berniaga kuih raya ke? bagus!! belajar menjahit pula. senang, pakej raya orang cakap! kuih raya dan baju raya. hee :)

[sutera kasih] said...

urm, setuju apa anis cakap..sy pon dh ada pglmn hntr kain dekat dua orang bukan bangsa cina..ayerrrr lembab wooooo...bgs lg hantar dgn cina, biar mahal tp cepat siap, kita pon puas hati

SweetLikeWhat said...

nanti boleh lah order tart nenas tahun depan :)

myhatiku said...

tart nenas fevret myhatiku tuh..he..nak sebalang taun depan..;p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...