Thursday, August 25, 2011

Bandar vs Desa...Desa Lah Best

nie belakang rumah tokwan aku

Morning all..hehehe..mood masih happy..ngeeeee..so sweet..heeeeee..raya dah nak dekat sangat dah nie..tak sabau pulak rasanye..kalau diberi pilihan aku lagi suke beraya di kampung..sebab suasana dye lagi meriah..dengan sanak saudara yang tak putus putus..dengan kazen yang seusia..lebih usia dari aku..gegul yang ramai..meriah kowt..

kalau kat bandar nie..hurm..biase lah..rumah batu..macam tertutup sikit kan..agak agak tengok tak da orang or malas nak melayan kao tutup pintu..bukan aku ye..aku tak pernah wat gitu..tapi selalunye gitu lah..aku sekarang tinggal dua org je opah..mak kpd arwah mak aku(maktok)..mak kpd mak tiri aku(opah)..dua dua bukan rumah kampung..yg betul betul kampung ayah aku..kat kedah nun..tapi dua dua dah tak da..even dah tak da rumah tokwan aku ada pakcik aku yg duduk..so setiap tahun raya memang akan balik la..

memang best la kan..meriah..sebab org memang tak putus putus datang..memang nampak sangat suasanan raya toh..kao bayang kan lah rumah tokwan aku..depan bendang..belakang bendang..belakang bendang sungai(saliran)..belakang sungai laut nelayan..sangat seronok suasana..even aku baru je balik last week..aku tak sabar nak balik tok raye pulak..aku dah pesan awal awal kat makcik aku..nak ketupat..huuuuu

tapi every year raya sejak arwah mak aku tak da..aku raya kat Tapah dulu..sembahyang raya kat Sungkai..sebab rumah kedua arwah mak aku kat sana..so lepas sembahyang wajib pergi ziarah kubur mak..rindu mak aku..even dah ada kehidupan baru..ape ape je yang baru..mak tetap dalam ingatan..

p/s:balik kampong..ooo balik kampung..ooo balik kampung..hati girang..weeee..jom ikut aku balik kedah..

26 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

xsbrnya nak balik kg..besh2!!

Acik said...

acikpun suka lagu arwah sudir tu ...
jom balik kampung!

sergeant keroro said...

kat kampung memang best, hehe XD

Bro ahmad said...

selamat pulang ke kampung dengan hati riang..hati2 di jln raya

eintan nurfuzie said...

AKAK PUN BLIK KEDAH GAK...
KEDAH KT NE?

SweetLikeWhat said...

nice picture..kampung dekat sawah padi yekk

raya kat kampung lagi best :)

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

:) indahnya ada sawah.abg blk ganu esok.yeay!ada la kot sawah..:)

eintan nurfuzie said...

akak alor setar gak..kat alor janggus

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: yerke??dataran pon ok la kot..lama tak p sane.. =)

eintan nurfuzie said...

YEKE...ANIS KT KOTA SARANG SEMUT YEK...OK LA..LEH G KG ANIS

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: hehe,yui pon xpnh mkn kat din bukit tu..anis dok mane ea?? ngeh3..*baru nak tnya!

cik najihah said...

kampung lah bes.,.aman

dzafira said...

Bendang padi... Teringin nak tangkap ikan puyu kat situ... Suka.... Tp kat kampung fira tak ada bendang.. Pantai ada la...

tamlegend said...

kampung gajah la best....

msredcheesecake said...

ye la...raya kat bandar tak best....kat kpg best...nak ikut...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: chiku2 tu kat area chemor kan..

tu pon yui xpnh p..mmg sedap situ *ramai dok kata laa..

lilypelangi said...

tak sabar nak raye!!!!!!!!! nak kumpul duet raya rmai2. hehe



jemput la dtg uma :D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

p/s: chiku2 kot..sana mmg ramai orang p..

Lavender Lassie Roses said...

waa..samalah kita...sabtu ne baru nak gerak balik kampung..beraya di kampung dengan aman, damai & tenang... buang segala2nya di bandar selama seminggu mencari ketenengan di kampung .. wee~ Selamat Ari Raya anis!!

Afikah Aziz said...

ika pun xsabar nk blk kg wuwuwu >_<

[sutera kasih] said...

oyeahhhh...balik kampung hehe

nnti raya, jgn lupa snap2 gmbr pemandangan kampung ^^

WAHIDA ALIAS said...

huwaaa..kalo la kite ade desa...

ArulchelseA said...

selamat balik kampung...

iPai said...

wah kedah .. pernah pergi raya umah kawan kat kedah .. n sama juga, kat rumah dia ada bendang sekeliling .. lepas tuh siap boleh nampak gunung jerai lagi ..

lawa n cantik ..

aizamia3 said...

bila dengar lagu balik kampung tu.. rasa sayu je hati.. tahun ni tak balik selatan.. huhuhu...

siti kektus said...

kite dah mmg orang kampung. so, tetap cakap kampung lah best! hihihi ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...