Monday, August 8, 2011

Tua Sebelum Usia

salam semua..puasa tak rini..heeeeee..aku puasa okek..hurmmm..rini nak cakap sal "Tua Sebelum Usia"..huuuu..kalau korang lah kan especially gugul nie..kalau orang lagi tua dari korang panggil korang "akak"..korang suke tak??huuuuu..kalau lelaki..orang panggil abg suke je kan..kalau perempuan panggil lah kan..kemain lagi betulkan koler baju..bajet arrrr kau..weeee..
umo 17..aku mula pon tak percaya..

kalau aku lah..aku tak kisah pon..tapi agak agak jugak la..kalau agak agak muke kao dah sah sah nampak macam anak lima..nak panggil aku akak..memang tak terhagak hagak la kan..tapi kalau adik aku..hahaha..memang kemain marah lagi dye..hahaha..especially kalau jalan jalan kat ekspo ke hape..orang jual toh panggil.."kak..tudung kak..murah je.."..tak pon.."nie berapa harga.."..."murah je kak..RM bla bla.."menyirap adik aku terus tak jadi beli..hahaha...

boleh katekan kebanyakan orang panggil adik aku kakak..even aku tengok orang toh lagi tua..aku gelak jela kan..then aku cakap kat adik aku.."sape suruh kao mekap ngalahkan orang tua tua.."..tapi muka dye nampak mature sangat dari aku..orang selalu cakap kiteorg kembar owh..bile kiteorg tanya sape kakak sape adik..dorg tunjuk adik aku yang kakak..hahaha..walhal umo aku ngan adik aku beza 5tahun..adik aku 17..aku 22..jauh tuuu..tapi leh plak orang kate kembar..weeee..ape boleh buat kan..aku kan masih muda..

hitam belah hujung kanan adik aku..tudung biru aku..same ke??muke matang ke adik aku..aku pon tak tau le..

so..as a conclusion..korang korang yang adik adik nie..kalau tak nak orang unsangkarable(unbelievable)..jangan lah mekap tak hengat dunia okek..mekap nie boleh mempercepatkan proses penuaan..nie aku tak tipu..serious okek..

p/s:hope muka aku muda remaja sentiasa..amin..hehehe

17 comments:

Phat said...

wah..nmpk muda tu...mcm phat ar hehe..( angkat bakul ) ...tapi kan yg pelakon pic kat atas tu mmg 17 ek umur die..nmpk mcm dah tua je

http://phatthegreat.blogspot.com/

Encik JI said...

gmbr sape kt ats tu? hehe

cun je.

http://janganignore.blogspot.com

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ahakz..samela kt anis..

dia pon beza 5 tahun gak..tp ade pggl dia akk..

terasa wajah ai muda lak..hahaha..

rara pinkmafia said...

ala akk jual tudung tu kdg2 mmg main serkap jarang je.ikut sedap mulut je pnggil org.

ArulchelseA said...

biasa dah tu..sy umo dah tua..tp nampak muda..kih kih kih.. nmpk cam baru 20 je.. kih kih kih

sergeant keroro said...

hehe, comel jek XD

p/s : ada la sikit lebih kurang :p

Raden said...

sy da memg tua da..tp kalo org tnye umor seboleh2nye ngaku 17..ngah tggu spm. taik la..haha

Nur Syahida said...

tag awak..jom join

http://nabila-suka-contest.blogspot.com/2011/08/lucky-draw-by-nabila.html

noTTy me! said...

huuu...cy cgt ckew mekap lol..
adek cy amt xckew mekap tp owg tetp ktew cy lbh mdew..heee..
npew yerr...
myb adek cy pkai spek kowt..um..
btol kew pkai spek bole nmpk lagik tue yerr????

lilypelangi said...

jgn rsau . kau sentiasa awek muda :D

cik najihah said...

bia mude dari usie haha

msredcheesecake said...

akak tak kisah org nak panggil akak sebab mmg akak pun...hheee

♥ cik kieranaa ♥ said...

matang ler..hihi

myhatiku said...

aha..patut la owner nmpak mude remaja..hee

iPai said...

e eh .. adik anis .. phewit .. kem salam ..

haha .. hem tak nampak muka full, so rasanya ye kot .. adik anis nampak lagi matured .. uhuh

siti kektus said...

masa kite fm5 orang pon asek cakap, "keje kat mana sekarang?"


hukhuk. -_-'

tamlegend said...

kirim salam adik lg...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...