Wednesday, August 10, 2011

Follower vs Reader..mana lagi penting??


Mana lagi korang perlukan??reader setia or follower ribu riban??kalau aku diberi pilihan aku pilih reader setia dari follower..sebab ape tau..sebab reader nie umpama sahabat sejati..sahabat sejati akan sentiasa bersama dengan kite..macam toh lah reader yang setia..setiap entry kite dye akan comment..follower ribu riban pulak umpama kuncu kuncu je..yang mengaburi mata orang ramai..tanpa segan silu aku cakap aku ramai follower je..tapi reader aku kurang..blog aku tak menarik langsung barang kali..huuuu..

selalu orang cakap..
"waaaa..follower dah 1k.."
"waaa..baru 5bulan dah 9rat lebih follower"...

siyus cakap aku hanya mampu senyum je..hahaha..sebab ape??sebab follower je ramai..tapi ape pon tak boleh..ngehaha..sebab ape jadi cam nie..kes "i follow u..u follow me back la"..aku tak kisah actually kalau kao nak buat gitu..aku tak suruh pon kao follow aku..tapi bile kao dah follow aku..aku tak sampai hati la wat sardin cap ayam brand tak follow kao balik kan..aku nampak je ganas..tapi hati nurani..weeee....(sepak laju laju gak kao nie anis)..

siyus aku tak marah kalau datang blog aku..tinggal pesan kat entry aku.."follow you..pls follow me back.."tak pernah aku marah and tak pernah aku hampakan..tapi kao buat aku hampa bile kao datang sekali toh je..sebab ape..sebab kao follow aku bukan sebab kao suke blog mahu pun entry..suke kat aku jauh sekali..weee..tp sebab kao nak follower yang ramai..attention pls..follower yang ramai tak menjamin kan apa apa..mahupun traffic yang tinggi kalau dye datang blog kite sekali toh je..

aku tabik kat blog yang follower dye sikit..tapi tengok sikit entry dye..berape banyak komen and berapa ramai yang nak comment..toh bermakna dye ada reader..haaaa..aku nak macam toh..tapi aku tak cukup pakar kot..aku tak cukup peramah..mungkin..kalau aku peramah pon macam aku syok sendiri je..huuuu..

p/s:so..adik adik..abg abg..kakak kakak..follower tak ramai tak ngape..janji ade reader yang setia..huuuu..psssttt..aku bz and not in da mood sikit dua tiga menjak..nanti aku balas kunjungan korg korg erk..bukan sombong tau..

27 comments:

dwaty said...

setuju.... follower ramai takde yang baca n komen pun tak best gak... cam syok sendiri jer kan anis???

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

reader tu pntg..

followr byk tp cam nak xnk idup aje,xguna gak =)

SweetLikeWhat said...

seronok lagi banyak pembaca.. :)

Afikah Aziz said...

ika lebih suke pembaca,klu diorg bace lps tu komen rasa terharu sgt wlp die xfollow :)

Munna said...

sy pilih pembaca.... =)

Syaidatie Nurdilla said...

aahhh kan.. mest ada statement i follow u, follow me back bagai.. cam x ikhlas lak kan.. tp lagi ramai follower lagi ramai kawan.. kan beshh.. @~@

Encik JI said...

kalo ada dua2 pn ok gak. ekekeke

tp sushla nk cr reader yg stia kalo entry kita tah pape.

laenla aku ni awek cun, konfim la rmai komen . ekekek

Mila Ahmad said...

saya sgt setuju dgn anda 11O%...
xmO follower ramai tp nk reader Oke..
i follow u..u follow back xbape nk layan kejam kan???haha...
follow biar ikhlas..saya xpaksa mereka follow :)

H.J said...

ye ke tak sombong ni??ahaha

cik najihah said...

fara pun lagi pentingkan reader dari follower..
bile reader lagi ramai rase dihargai..alamak baru terpikir nak buat entry ni tapi x pelah :)

merahitujambu said...

SY PUNYA FOLLOWE TAK SAMPAI 1K..TAPI READER SY SETIAP HARI ALHAMDULILAH RAMAI SGT..

sergeant keroro said...

suka ayat encik JI, hehe XD

p/s : reader memang lagi masyuk dari follower :p

pRiNCe said...

pergh ayat jiran prince ni..smkin mgncam...:)

eintan nurfuzie said...

huhu..akak tgk ramai jer yg komen blog anis ni...huhu...
xde mud nape ni...xkan kena jadi kerani 2 hari so hilang bud mud..huhuhu

myhatiku said...

both penting..tapi lagi bermkne ade readers setia kan..he

Bro ahmad said...

@anis,
bukan senang nak cari pembaca setia ni..tapi boleh diusahakan...:)

coding comment blog terpadam..nak cepat klik je reply..

Bro ahmad said...

@anis,
bukan senang nak cari pembaca setia ni..tapi boleh diusahakan...:)

coding comment blog terpadam..nak cepat klik je reply..

dzafira said...

Setuju sgt dgn Anis.. Follower ramai tp langsung tak ada org nak tgk entri kita baik tak payah.. Sy lebih gembira bila ada org komen drpd ada org follow...

Oh cukup menyampah bila ada org follow lepas tu suruh kita follow balik.. Sebab tu sy buang shoutbox kat blog sy tu. Tak perlu cakap mcm tu pun sy akan follow balik semua follower yg tinggalkan link..

siti kektus said...

kalau ikut dua2 penting kak.


tapi kite pon prefer reader. ;)



lah. akak not in mood nape? gaduh ngan bf ea. hikhik :p

Saiazuan said...

i love my readers :)

iMBobo said...

betul tu! yg byk komen tu readers yg semakin lama makin rapat :D

msredcheesecake said...

akak pilih reader...cik anis salah seorang reader blog msred yg best...hheee

♥ cik kieranaa ♥ said...

PLIZ FOLO ME BACK! hehehehe...

PLIZ...PLIZ...PLIZ...
kikikiki..

readers yg pntg sy rasa. :)

dhiera said...

i like this..betul3~

pernah jumpa blog yg follower dia ciput tapi ramai gila yang komen kat situ~

tamlegend said...

aku just suka bila ada y baca je...tak comment pun takpa...hehehe








ps:pemaaf sungguh cik anis ni...kagum aku...aku susah gila nak maafkan..sebab teruk sgt kerosakan y dia dh buat...heehehe

linda a.k.a ibusumaiyah said...

:)...2-2 penting cuma loyal reader lebih dicari..:)

tamlegend said...

tgh blajo nak maafkan la ni...tp nak berkawan2 mcm anis dgn X's rasanya mcm mustahil jer...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...