Tuesday, August 16, 2011

Ke Mana Tumpahnye Kuah Kalau Tak Ke Nasi..

Dah kenyang sume..heeee..buke ape je hari nie..aku buke laksa dengan kue lopes..yumyyyy..sedap..lauk lauk pon sedap gak..mak aku dah masak macam macam..yang selalu pergi bazar ayah aku..balik balik ayah aku dari keje..ayah aku bawak balik lagi lauk bazar..adeh..banyak gile kot..

ayah aku bawak balik kari ayam..jantung masak lemak..gulai tempoyak..pecal..kurma daging..kat rumah nie mak aku dah masak macam macam tau..hari toh aku cakap pasal berbuka..keperlua ke nafsu kan..yang ayah aku nie bukan sebab nafsu tau..tapi sebab kesian..adeh lah ayah..patut lah aku pun cepat kesian kat orang sampai tak reti cakap TAK NAK..rupe nye ayah aku punye gen kesian turun kat aku..

kao bayang kan lah..setiap lauk nie ayah aku bukan beli dekat orang yang same..selalu org beli satu kedai toh semua jenis lauk kan..yang ayah aku beli setiap kedai satu lauk..aku cakap bisik bisik ngan mak aku.."banyak nye lauk..sape nak makan.."..mak aku.."tak tau lah ayah kamu..kesian kat orang kate nye..kesian tengok org toh melangut je tak da org beli.."..kesian kat orang kiteorg yg jadi mangsa keadaan..kene perabihkan lauk lauk toh..belum kue lagi..adoi la ayah..


p/s:ayah..angah nie nak diet(kononnye)..bagi lah angah peluang tok kurus..wuuuuuu..ades..yg makan nasi ayah ngan makcik(mak) aku je..tapi lauk yg ade ngalahkan nak kenduri..

20 comments:

ArulchelseA said...

uikk banyaknyeee..mcm mana nk abis kan tu..kih kih kih

fiq. said...

wah,,sebab kesian ye,,murninye hati ayah awak,*terharu* haha,,apa kata saran pada mak awak, dia tak payah la memasak 8kalau saya , heaven nye rasa takpayah masak* haha

Bro ahmad said...

beruntung kalau ada menantu kaki perabih makan ni hahaaa,,anis kata nak diet hmm

sergeant keroro said...

hehe, sabor jela. pos la sini sikit :P

dzafira said...

Banyak betol lauk Anis... Laksa ngan kuey lopes tu tak tinggal.... Untung la Anis hari2 makan laksa..... Sedap2....

che-a/atiah said...

kak anis dh comel dh,x yah diet lah

Fad said...

ehem2...camana nak diet kalo gitu...haha..anis, tgk sini nape ada nama anis..

http://dilamin.blogspot.com/2011/08/hey-jom-join-bloglist-oheyfaalias.html

Saiazuan said...

kuah akan tumpah ke lantai klu tak reti cedok..hehe

H.J said...

ada gak yer yang kesian kat penjual..haha

Abang Stalker said...

rezeki jgn ditolak..:) kayuh pelan2 anis.Jgn membazir.baik betul ayah.. :)

[sutera kasih] said...

baiknya ayah anis..anis kena makan semua tu hehe


anis, sy dh email alamat :)

Niena Pengembara Ilahi said...

bnyak nye, nafsu ni jgn di layan...

Niena Pengembara Ilahi said...

bnyak nye, nafsu ni jgn di layan...

Zaharah said...

hai....
salam perkenalan :) ..

nice blog la.. cantek..

MAISHARAH said...

salam anis..sy dah sent kat email anis..cube check..maaf lambat..

siti kektus said...

maai kak. ni bukan kasi kurus ni, makin bertmbah kang berat bdn. hehe





tak pe. makan je pelan2, nanti habis jugak. ;)

tia @ Ini Kisah Tia said...

alolorh .. sebab kesian je ..

Hasrul Hazrin said...

untunglaa dpt lauk byk2.. mak aku manapow tiap2 hari..HAHAH..

btw, dah email dh.. nama hasrulhazrin27@gmail.com

:D

zuneta said...

sedap2...huhu..duk cari roti john ni..tak jumpa2 lagi..mana la pergi john ni tak mnjual roti dah...

* email nama penuh dan alamat kat sini

ayang_zu179@yahoo.com.my...
leh panggil zu je...umur?? tua dahhhh..heheh...26tahun...

Tea Dno said...

anisssssss.. jom join ni boleh? xDD

http://www.tehuzz.com/2011/08/saya-mahu-duit-syiling-malaysia-siri.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...