Saturday, August 27, 2011

Pesanan Dari Bonda

Morning all..awal pagi aku dah hupdate nie..weeee..aku baru lepas tolong bonda ku bancuh tepung untuk buat tart nenas nie..kue tok julan dah tutup..sekararang turn kue untuk diri sendiri pulak..sedih aku dengar pesanan bonda kuh tadi..

"kamu belajar buat kuih nie..boleh buat duit..nanti makcik(mak) dah tak da..tak de sape nak ajar kamu buat kuih lg dah.."

uwaaaa..jangan lah cakap gitu..daku sedih kot dengar..daku dah tak da mak..dapat tumpang kasih sayang mak dari mak tiri pon jadi lah..yeeee..aku belajar..before nie pon aku selalu je tolong bancuh kan..tapi aku tak tau ape bebal nye otak aku nie payah benar nak ingat sume sume berkaitan kue nie..kalau masak masak aku ingat..kue kue nie aku lembap lebih dari siput sedut lagi..tak pe tak pe..jangan risau ye bonda ku..akan ku ushakan jugak tok medapatkan ilmu mu supaya nanti tidak terkubur macam toh je..huuuuuu..sedih..

p/s:baru juge selesai melihat lihat..mengusha usha kad raya yg korg korg buat..so..aku buat dua ketegori..kad flash and kad biase..nanti kan jela keputusan nye..tak malam nie..esk..zaaaaasssss..nak pg buat kue..tssskkkk..sambil lap air mata+ingus..weeee

10 comments:

iz said...

waa,,,terer tuh..wat kad raya flash??

eh..boleh bisnes sendiri nanti tau..hehe

btw,new hupdate>>

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/08/arghhhgua-taknak-maaf-kan-lu-der.html

Bro ahmad said...

anis nak kue tat nanas..sedapnya, tekun2 yea buat biskut raya

siti kektus said...

hahaha. dah pandai buat kuih mesti kembar nickchun pon suka nanti kan kak. hehehe :p

msredcheesecake said...

jgn sedey...anis mesti bajar buat kueh pandai2....

selamat hari raya maaf zahir batin dear...

Lavender Lassie Roses said...

singgah pagi kat sini jengok anis.. erm,.. xsempatla nak join anisnye kad raya tu sbb atas kekangan masa..blog saya pun agak slow sket..malam ne akan pulang ke utara tanah air,..doakan saya selamat pergi & selamat pulang yer! Selamat Hari Raya wat Anis!! :)

Cik bunga mawar said...

anissssss!

selamat hari raya maaf zahir batin k :)

cik najihah said...

ala...hari ni kite dah cuti blog da..x sempat nak tau sape winner

dzafira said...

Wahhhh.. Air hingus pun leleh skali... Bahaya ni.... Kalau tak lap pun tak apa.. Jd perasa tambahan dlm kueh tu..

tamlegend said...

nanti ajar cik tam lak buat tat nenas...leh buka kedai kuih lak nnt...hehehe

sergeant keroro said...

nak kuih, hehe XD

p/s : pandai flash ea? boleh la ajar :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...