Monday, August 22, 2011

Sabar Lah Makcik..Raya Lambat Lagi..

Morning all..selamat hari Isnin...heeeee..sihat??tak sihat g jumpa doc..org dah na raye dah nie..heeee..rini aku na stroy sal sorg makcik nie..yg kelam..ades..call

makcik kelam:Ida..kue akak ade ke..(Ida nie mak aku)..
mak:Ade..semu dah siap..
makcik kelam:bukan ape..raye nak dekat..lagi seminggu je..
mak:nanti hari sabtu sy hantar semua..
makcik kelam:eeee..jgn lah hari sabtu..hari khamis lah..takut tak sempat..
aku tak tau la mak aku cakap ape lagi dengan makcik toh..

gilo ape makcik nie..pukul 6.30pg tadi call mak aku..mase toh mak aku tengah sembahyang subuh bertanyekan kue raye dye..ades..mak aku geram gile..yela nak sembahyang pon tak senang..gamaknye tak lena tido makcik nie dari malam tadi..huuuu..

yang paling tok leh blah makcik nie cakap jangan hantar kat rumah..sebab nanti takut orang tau yg dye beli kue toh..dye nak orang ingat dye buat sendiri..kire nak orang puji dye lah..adeh...macam nie punya org pon ade erk..ape da makcik..lembu punya susu..sapi dapat nama..

p/s:sabar sabar la ye..jangan lah sebab kao sorang nak susah kan orang lain pulak..nak call pon agak agak sikit..nie call tak kena time..

27 comments:

Bro ahmad said...

teruja tu yea..buat persiapan awal yea hmmm...anis mesti sambut besar besaran ni..sibuk je manjang

Afikah Aziz said...

perghhh awal pg dah call,dah tu plak xnk org tau kuih tu die beli erk adoiii,mcm2 hal hehe

snOw sakura said...

lorr, igtkn bdk2 ja x sbr nk raya.. mak bdk pn sma.. huhu, saba je la..

eintan nurfuzie said...

ada hati nkjual kueh wlaupun x pandai buat kueh yg sedap..huhuhu

myra yusreena said...

wahaha..makcik2..bkn nye esok nk raye..buat2 laaa bersaborrr..

siti kektus said...

hehe. dia takut tak sempat susun kuih tu kak. mana nak pasang lagsir, nak mop lantai, nak basuh pinggan mangkuk. hehehe :p






kak, kad dah sampai, tenkiu ye. ^^

Si Nuansa Eyqin said...

excited kemain mak cik tu. kalut benar.

aizamia3 said...

kut iye pun sabarlah..
nak call pun tengok waktu gakler.. ish2..

lilypelangi said...

sabor macik sabor..

raya seminggu lagi~

cikintan :) said...

situasi nie selalu jadi bila2 nak raya.. hehehe.. sabar yer anis.. :)

Marina said...

huh...sabar je la..nak ngaku wat kuih sendiri...waduh..

snOw sakura said...

kad raya anis dh sampai.. thx ya~ =)

apik pehe said...

huhu..tau takper..

cik najihah said...

gelabah hohoh

myhatiku said...

ape punye orang la macam nie..sabo je la..erkk..he

Abang Stalker said...

aik..lain mcm je makcik ni anis.baik minx maaf awal2.. :P

xpe la..agknya dia mimpi esk nk raya kot.kesian mak anis.x psl2. :)

[sutera kasih] said...

laaa..ada jgk mkcik jenis cmtu ekk..nk org puji hehe

kesian mak anis..sabo je la yerr..biasala tu mkcik tu teruja nk raya :P

Abang Stalker said...

kesian anis tggu abg bg alamat.xpe la anis..bg abg kad besday je la nti k. :) besday abg lps raya.special ckit sbb xde sape bg abg kad besday.

Abang Stalker said...

eh jgn le bakau..meh la kad raya tu.bg abg email anis blk.abg htr alamat kmpg.

dzafira said...

Semangat betul makcik tu nak menyambut raya... Entah2 dia nak makan kuey raya tu untuk buat berbuka kot.. hehehehe

Syuxer said...

apa barang punya sikap camtuh aishhh..bikin panas je..dahla banyak songeh huhu

Bella said...

hehe... nak mencelah kat sini...
saya ada tag awak dalam satu contest..

http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/08/contest-aku-berpuisi-milik-siapakah.html

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mak ai..ada lak gtu ea..

sbr jelah dgn kerenah pelanggan =)

Fad said...

ahahaha..kelakar je..ckp jela beli..kan bersih dr dosa..hehe

SweetLikeWhat said...

makaihh..macam-macam orang ade ye..

msredcheesecake said...

klaka la makcik tu.seb baik tak kena ceramah ngan mak cik anis...hhee

iPai said...

dia budget mak anis anta kuih pukul 6 pagi kot ..

adeh, ada juga jumpa orang gini .. tpi version lelaki laa dan bukan pasal kuih ..

geleng pale je laa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...