Friday, August 5, 2011

Mertua vs Menantu

Salam semua..huuuuu...esok kan..esok kan...huuu..esok aku nak..nak..nak..ikut ex aku jumpa opah dye..dolu kala dye pernah cakap na bawak aku jumpa family dye..tp tak kesampaian..ecece..poyos la kau..adeh..takut pulak rasanya..weeee..kene ade tips ke??bukan na jumpe bakal mak mertua pon kan..jumpa opah mertua yang tak jadi je pon..wuuuuu..erkkk..ade ke ayat opah mertua..ngehaha..lantak situ..

nie tok korang korang yg na jumpa bakal mak mertua la kan..

kenali jenis bakal mak mertua
kenal ape jenis bakal mak mertua kao toh..ape yang dorg suke dorg tak suke..kalau dorg suke makan..make sure korg datang rumah dorg bawak banyak banyak makanan..ibarat macam rumah bakal mak mertua kao toh tak da makanan..weeee..:p

try call terlebih dahulu
try telefon dulu..sembang sembang kat fon dulu sebelum besua muka..kalau agak agak masa sembang kat fon toh kao sembang dengan bakal mak mertua kao macam kawan lama yang lima tahun tak jumpa..mean kao diterima lah kan..terima dalam fon..belum betul betul lagi..ngeeeeee

tepati masa
kalau kao janji nak datang lepas zohor..make sure seawal subuh kao dah gerak...weee..kalau jauh la..kalau sebelah rumah je tak payah le..kan..nie menunjukkan yang kao nie seorang yang punctual..okek..baru dorg yakin nak bermenantu kan kao..

jaga pemakaian
masa nak jumpa bakal mak mertua..tak perlu lah pergi sampai jalan TAR nun punya nak cari jubah kan..pakai apa adanya yang penting tutup aurat and tak pengsan orang tua toh tengok kao..orang tua toh bukan mak nye tau..ayah nye..weee..ala kadar sudah..janji sejuk mata memandang..

jaga adab
kalau selama nie mulut kao ada ketul emas..tiggal tinggal kan kejap kat rumah..nak jumpa bakal mak mertua nie..kene la ringan ringan kan mulut kan..bukan mulut je..tangan pun same..ringan tangan maksud aku bukan suruh kao bertpuk tampar dengan diorang..tapi ringan tangan tolong diorang kat dapur..even diorang tak bagi kan..kalau dah biasa insyaallah leh wat keje dapur..bagi yang tak biasa nie..ringa ringan kan lah tulang ye..

p/s:kalau dah ikut semua nie..tapi mak bf kao still tak suka..kao jerit kuat kuat "eleh..macam lah mak sy nak bermenantu kan anak makcik!!!kaki pun busuk..sy pon tak hinggin la..."..weeee..cakap besar lah kononnye..

14 comments:

dzafira said...

Wah anis nak jumpe dgn keluarga dia eh.. Gudluck tau.. Kekalkan sifat pemalu tu.. kehkehkeh..

Kelakar plak rasa masa first time jumpe mak dia dulu.. Siap dgn pakai baju kurung lagi.. hehe

Bro ahmad said...

mak mertua ada yang garang ke? tips yang best anis..dah masukkan dah blog anis kt feed atas, pergi la cek yea....:)

NasZ said...

wah..tips yang menarik ni..hehe..

MOHD NASER.com

ashikinharon said...

Woah. Goodluck kak Anis!

H.J said...

boleh simpan buat bekal ni

sergeant keroro said...

yang last tu kejam, HAHA

sentap mak nab :p

Abang Stalker said...

HAHAHAHA...sy x hingin ank makcik tu la,da la ketiak busuk!gigi x gosok!mke je cantik,bdn berbau tengit.klu sy x laku kn dia mmg x laku la ank mkcik tu!

sume abg da bt,no3 tu je blm.hehe :D x tepati masa ckit.org bz,hrp fhm. :)

Dalin said...

hahahaha... lawak betul lah! yang last sekali and part tepati masa tu... hahaha..

@abang stalker lg hebattt... hihihi..

Dalin said...

oops. lupa.. Good Luck Anis for tomorrow!!

Fad said...

buka sama la ni ek..jgn mkn mi ek..nti susah nak masuk dlm mulut..hehehe

eintan nurfuzie said...

ecece..hahaha...anis..gd luck

tamlegend said...

mcm mana bolrh kamcing dgn x lak ni??confuse beta...siap nak ikut x g jumpa opah lg...

siti kektus said...

wah2. kemain lagi tipsnya. haha


amacam pengalaman jumpan ex bakal opah mertua? *betul ke* hehe :p

Saiazuan said...

huhu tips yg menarik!!! bleh amalkn ble smpai msa ni.. hehe ;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...