Wednesday, August 24, 2011

Kuih Raya Kena Curikkkkk

Salam semua..hehehe..sihat ke??kalau sihat bagus le..hurmmmm..rini nak story sal kuih raya..adessss..laris gak kuih aku kat opis nie..hehehe..so far yang aku jual..dapat lah kumpul RM306..nie aku tak promote and jual kan pada yg nak and tau je..bayangkannnnnn..(cube bayang kejap)huuu..org dah tau..aku promote..mesti lagi banyak kan..huuuu..(banyak berangan la kao anis..bukan kao yg dapat duit pon..mak kao..)huuuuu..tak pe tak pe..aku tolong jual je..tak da amik komisen pon..ikhlas..ngeeee

panjang lak mukadimah..aish..kembali pada tajuk asal ye..haaaa..semalam aku bawak kuih tok akak nie..kak intan..aku ingat nak anto kat kak intan kuih yang beliau order petang semalam..bajet nak balik awal lah..tapi malang nye tak kesampaian bile aku balik balik dari sembahyang zohor aku tengok kuih nye dah tak da..


aku:encik hendri dah amik ke kuih dye??(bos aku nie..aku tanye kat staf)
staf:dah amik dah tadi..
aku:(belek belek beg plastik..sah dah tak da..)dye amik kuih kawan sy..
staf:lah yeke..encik hendri dah keluar dah..
aku:eeeee..encik nie..(merungut terus call bos aku)


bos:sy dah amik dah kuih sy(tak dan cakap ape dye dah koba kan dulu)
aku:cik ade kat mane nie??
bos:sy nak pergi bank kejap..nak bayar duit kuih kamu..
aku:cik..toh kuih kawan sy..sy nak anto kat dye hari nie..
bos:lah..yeke..
aku:yela..cik tak cakap pon nak samprit..sy tak bawak lah cik punye..
bos:kan sy cakap nak 100semalam..
aku:mane ade..cik kate kalau nak cik msg..cik tak msg pon sy bawak tart jela..
bos:yeka..sy lupa la toh..alah bagi sy jela..kwn kamoo toh besok lah..


hurrrmm..terpaksa lah aku memospone kuih kak intan toh..adeh..

p/s:adeh bos..nasib la aku bukan wat bisnes besar besar..kalo tak bankrup aku pelanggan lari kuih tak dapat..ades lah bos ku..

15 comments:

eintan nurfuzie said...

ahhahaha..adoi..bengong la en hendri ni..sekeh dia baru tau...isk2...

Bro ahmad said...

nak kueh raya anis..simpankan yea tak mou hilang ngeh ngeh..anis jemput join segmen pertama ahmad..nk cuti panjang dah ni,

salam syawal maaf zahir batin

Afikah Aziz said...

ingt kena curi betul2 td ehehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahah,sbr jela yer..

rara pinkmafia said...

hehehehe bos boss....pening dibuatnya eh anis.

dzafira said...

Kelakar la bos Anis tu... Sabor je la~~~~ hehe

snOw sakura said...

haha, dh nama bos kna ikut lah kn.. =)

aizamia3 said...

tart nenas tu feberet tu.. ;)

cik najihah said...

ah tidak....
bengangnye huhu

Abang Stalker said...

dia kn boss.. :) bergalah je la.

Syuxer said...

wah laku tuh tuh..abes licin dijual hehe..

hahaaha bos cam biasala..sekali dia pujuk,kita jadi mengalah kan hehe..;p

Si Nuansa Eyqin said...

hahaha. sabor je lah.

Niena Pengembara Ilahi said...

best nye tart nenas..

Saiazuan said...

haha itu lah boss..:D

[sutera kasih] said...

hehe kelakar plak bos anis tu..suka suki dia je kan..tp xapala, demimu bos..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...