Tuesday, August 30, 2011

Kad Raya..Kad Raya..

ENTRY MELEKAT SAMPAI RAYA...NEW ENTRY SCROLL LAH KE BAWAH..

heeee..hari nie baru berkesempatan nak buat ecard..semalam semalam bz ngadap kad birthday..sebab sekarang gile mendoodle so aku buat lah kad raya doodle..even tak secantik mereke yang join contest aku pai pening+berpinar pinar bijik mate nak memilih..janji aku boleh mendoodle..kao boleh??hahaha..

kad nie aku nak pakai kat FB..nak tag tag kawan kawan..yang kat blog nie..kalau sudi amik..amik lah kad raye yang tak berape nak cantik nie..tinggal kan link korg kat enrty..t aku leh terjah korg balik..

p/s:nak bagi kad raya kat semua org..t botak kepala aku..so nie je yg termampu..kembar nickchun tak percaye aku yang lukis sume sume doodle yg aku buat sebelum nie..huuuuu..sy kaki bangku tp tangan tak bangku la awk..haish..

Sunday, August 28, 2011

Pemenang Contest "Anis Kami Nak Duit Raya.."


Morning semua..okek..aku dah wat keputusan nieeeeee..and aku rasa kad kad nie menarik pada mata aku..aku tak nak dah pening pening..so wat keputusan sekali and muktamad..huuuu..

"Mengikut Mohor Besar Raja Raja..Tarikh Raya Tahun ini jatuh pada...akakaka.."
 serius serius..

okek..aku pilih yang nie..
kategori kad biase

Photobucket
kategori flash card..

p/s:adil okek..sile lah lawat lawat blog pemenang nie yup..pada yang tak menang jangan sedih sedih ye..ade yang dah dapat kad kan..tapi peserta 25terawal lah..tahniah pada pemenang..nanti PM anis kat FB name..no acc..no tel..asap ye..tq..

Saturday, August 27, 2011

Pesanan Dari Bonda

Morning all..awal pagi aku dah hupdate nie..weeee..aku baru lepas tolong bonda ku bancuh tepung untuk buat tart nenas nie..kue tok julan dah tutup..sekararang turn kue untuk diri sendiri pulak..sedih aku dengar pesanan bonda kuh tadi..

"kamu belajar buat kuih nie..boleh buat duit..nanti makcik(mak) dah tak da..tak de sape nak ajar kamu buat kuih lg dah.."

uwaaaa..jangan lah cakap gitu..daku sedih kot dengar..daku dah tak da mak..dapat tumpang kasih sayang mak dari mak tiri pon jadi lah..yeeee..aku belajar..before nie pon aku selalu je tolong bancuh kan..tapi aku tak tau ape bebal nye otak aku nie payah benar nak ingat sume sume berkaitan kue nie..kalau masak masak aku ingat..kue kue nie aku lembap lebih dari siput sedut lagi..tak pe tak pe..jangan risau ye bonda ku..akan ku ushakan jugak tok medapatkan ilmu mu supaya nanti tidak terkubur macam toh je..huuuuuu..sedih..

p/s:baru juge selesai melihat lihat..mengusha usha kad raya yg korg korg buat..so..aku buat dua ketegori..kad flash and kad biase..nanti kan jela keputusan nye..tak malam nie..esk..zaaaaasssss..nak pg buat kue..tssskkkk..sambil lap air mata+ingus..weeee

Friday, August 26, 2011

Siapa Yang Patut Dipersalahkan...

ehh..dh hari ke26 puase..macam mane??ade perubahan ke??..berat??ada turun ka..hehe..kalo turun..turun banyak mane..meh kongsi sikit..weeeee

aku sedih nie..aku turun berat je badan tak turun pon aku nengok..turun dalam 5kg gitu..tapi aku tengok cermin..macam same je..tak da nampak yang kecik pon..weeee..sape yang tipu skang nie..penimbang tipu aku ke cermin yang tipu aku..tak baik oooo tipu orang bulan bulan puase nie..haaaa..

tak mau mau jugak nak ke slim world la aku pas nie..hakhak..(banyak sangat la duit kao toh kan anis pai nak ke slim world segale..)

p/s:salah siape sekarang nie..aku yang salah ke..cermin ke..penimbang ke..nie mesti salah makanan..aishhhh..makanan nanti raya minta ampun kat aku..cermin dan penimbang pon same..minta maaf sebab tipu aku..hakhak..*gile kejap*..

Thursday, August 25, 2011

Bandar vs Desa...Desa Lah Best

nie belakang rumah tokwan aku

Morning all..hehehe..mood masih happy..ngeeeee..so sweet..heeeeee..raya dah nak dekat sangat dah nie..tak sabau pulak rasanye..kalau diberi pilihan aku lagi suke beraya di kampung..sebab suasana dye lagi meriah..dengan sanak saudara yang tak putus putus..dengan kazen yang seusia..lebih usia dari aku..gegul yang ramai..meriah kowt..

kalau kat bandar nie..hurm..biase lah..rumah batu..macam tertutup sikit kan..agak agak tengok tak da orang or malas nak melayan kao tutup pintu..bukan aku ye..aku tak pernah wat gitu..tapi selalunye gitu lah..aku sekarang tinggal dua org je opah..mak kpd arwah mak aku(maktok)..mak kpd mak tiri aku(opah)..dua dua bukan rumah kampung..yg betul betul kampung ayah aku..kat kedah nun..tapi dua dua dah tak da..even dah tak da rumah tokwan aku ada pakcik aku yg duduk..so setiap tahun raya memang akan balik la..

memang best la kan..meriah..sebab org memang tak putus putus datang..memang nampak sangat suasanan raya toh..kao bayang kan lah rumah tokwan aku..depan bendang..belakang bendang..belakang bendang sungai(saliran)..belakang sungai laut nelayan..sangat seronok suasana..even aku baru je balik last week..aku tak sabar nak balik tok raye pulak..aku dah pesan awal awal kat makcik aku..nak ketupat..huuuuu

tapi every year raya sejak arwah mak aku tak da..aku raya kat Tapah dulu..sembahyang raya kat Sungkai..sebab rumah kedua arwah mak aku kat sana..so lepas sembahyang wajib pergi ziarah kubur mak..rindu mak aku..even dah ada kehidupan baru..ape ape je yang baru..mak tetap dalam ingatan..

p/s:balik kampong..ooo balik kampung..ooo balik kampung..hati girang..weeee..jom ikut aku balik kedah..

Senarai contest"Anis Kami Nak Duit Raya"


Salam..tamat sudah contest yang aku anjurkan hari toh..senarai contest "anis kami nak duit raya"..kalau ada yang tak tersenarai bagi sile beritahu ye..keputusan akan dikeluarkan asap..


1-http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/07/kami-datang-nak-duit-raya.html
2-http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/07/contest-kami-datang-nak-duit-raya.html
3-http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/07/kami-datang-nak-duit-raya.html
4-http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/07/kami-datang-nak-duit-raya.html
5-http://blossomingrose-mawar.blogspot.com/2011/07/kami-datang-nak-duit-raya.html
6-http://cpluckiest.blogspot.com/2011/07/kami-datang-nak-duit-raya.html
7-http://ezaiza.blogspot.com/2011/08/aimaniman-datang-nak-duit-raya.html
8-http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
9-http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
10-http://roxettepinky.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html


11-http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
12-http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/contestkami-datang-nak-duit-raya.html
13-http://mamaishazah.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
14-http://farzly.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
15-http://miasyarah.blogspot.com/2011/08/contest-anis-kami-nak-duit-raya.html
16-http://izwacontest.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
17-http://dearbella-bella.blogspot.com/2011/08/contestkami-datang-nak-duit-raya.html
18-http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/08/contest-kami-datang-nak-duit-raya.html
19-http://suterakasihyann.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
20-http://alyasygsanda.blogspot.com/2011/08/kami-nak-duit-raya.html


21-http://nurfuzie.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
22-http://hasrulhazrin27.blogspot.com/2011/08/contestkami-datang-nak-duit-raya.html
23-http://snowsakura91.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
24-http://kenaliakudiadankehidupanku.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
25-http://ipai-ans.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
26-http://quraqitty.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
27-http://ayang-dix-lifestyle.blogspot.com/2011/08/contest-kami-datang-nak-duit-raya.html
28-http://fatmaayuni.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
29-http://girlishlife.blogspot.com/2011/08/contest-kami-datang-nak-duit-raya.html
30-http://dilamin.blogspot.com/2011/08/cikgu-fad-datang-nak-duit-raya.html


31-http://najihahfara.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
32-http://d-luvers.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya-d.html
33-http://puterimawarmerahku.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
34-http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
35-http://zeckze.blogspot.com/2011/08/contestkami-datang-nak-duit-raya.html
36-http://purnamalie.blogspot.com/2011/08/contest-kami-datang-nak-duet-raya.html
37-http://bracesgurl.blogspot.com/2011/08/contestkami-datang-nak-duit-raya.html
38-http://akusobriyaacob.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
39-http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/contest-kami-datang-nak-duit-raya.html
40-http://pimpintangan.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html


41-http://sitikektus.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
42-http://aidasyafiqa.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
43-http://zuneta-love-corner.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
44-http://alongnidar.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html
45-http://theieraziera.blogspot.com/2011/08/contest-anis-kami-nak-duit-raya.html
46-http://ctsurianiarif.blogspot.com/2011/08/contest-anis-kami-nak-duit-raya.html
47-http://aremore.blogspot.com/2011/08/kami-datang-nak-duit-raya.html


Contest Anis: Kami Nak Duit Raya!!!

STICKY POST TILL 25/8/2011...SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY...
Salam semua..Hurmmm..Semperna bulan puasa nie anis nak buat contest..contest nye.."Anis bagi duit raya..korg bagi homemade card kat anis.."boleh??simple mimple je..bukan nak suruh wat kad susah susah bagai..

1-Buat tajuk contest:Kami Datang Nak Duit Raya..
2-Tepek homemade card anis/banner kat atas nie..linkkan..
3-Buatkan satu homemade card yg kreatif..tak kisah kartun ke..nak mendoodle ke..janji buatan sendiri.. kreativiti sendiri..kalo tak mampu buat..mengoogle pon tak pe..tapi keutamaan diberikan pada yg membuat..
4-tag kan pada dua orang rakan anda..make sure dye tahu..
5-dah siap??linkkan entry anda kat entry nie..

nie contoh homemade card yg anis buat..
rakan rakan ku raya

upin dan ipin raya...

***hadiah...duit raya RM50 untuk dua pemenang..anis mencari dua pemenang untuk contest nie..pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti kad yg anda buat..akan up ke tiga pemenang kalau penyertaan ramai or ada yg nak sponsor..

p/s:totop..25/8/2011..bersamaan dengan 25Ramadhan..free free or nak duit raya lebey tahun nie join la yup..

Wednesday, August 24, 2011

Kuih Raya Kena Curikkkkk

Salam semua..hehehe..sihat ke??kalau sihat bagus le..hurmmmm..rini nak story sal kuih raya..adessss..laris gak kuih aku kat opis nie..hehehe..so far yang aku jual..dapat lah kumpul RM306..nie aku tak promote and jual kan pada yg nak and tau je..bayangkannnnnn..(cube bayang kejap)huuu..org dah tau..aku promote..mesti lagi banyak kan..huuuu..(banyak berangan la kao anis..bukan kao yg dapat duit pon..mak kao..)huuuuu..tak pe tak pe..aku tolong jual je..tak da amik komisen pon..ikhlas..ngeeee

panjang lak mukadimah..aish..kembali pada tajuk asal ye..haaaa..semalam aku bawak kuih tok akak nie..kak intan..aku ingat nak anto kat kak intan kuih yang beliau order petang semalam..bajet nak balik awal lah..tapi malang nye tak kesampaian bile aku balik balik dari sembahyang zohor aku tengok kuih nye dah tak da..


aku:encik hendri dah amik ke kuih dye??(bos aku nie..aku tanye kat staf)
staf:dah amik dah tadi..
aku:(belek belek beg plastik..sah dah tak da..)dye amik kuih kawan sy..
staf:lah yeke..encik hendri dah keluar dah..
aku:eeeee..encik nie..(merungut terus call bos aku)


bos:sy dah amik dah kuih sy(tak dan cakap ape dye dah koba kan dulu)
aku:cik ade kat mane nie??
bos:sy nak pergi bank kejap..nak bayar duit kuih kamu..
aku:cik..toh kuih kawan sy..sy nak anto kat dye hari nie..
bos:lah..yeke..
aku:yela..cik tak cakap pon nak samprit..sy tak bawak lah cik punye..
bos:kan sy cakap nak 100semalam..
aku:mane ade..cik kate kalau nak cik msg..cik tak msg pon sy bawak tart jela..
bos:yeka..sy lupa la toh..alah bagi sy jela..kwn kamoo toh besok lah..


hurrrmm..terpaksa lah aku memospone kuih kak intan toh..adeh..

p/s:adeh bos..nasib la aku bukan wat bisnes besar besar..kalo tak bankrup aku pelanggan lari kuih tak dapat..ades lah bos ku..

Tuesday, August 23, 2011

Dye ada..Mereke ada..kao ada???

Morning all..sihat??hope sume sihat lah hendak nye..huuuuu..rinie nak story mory sal enset..ingat tak  aku pernah cakap pasal galaxy ace toh..haaaa..nie bukan kes nak bangge diri ke hape..tapi nie kes nak mendaif kan diri..haaaaa..akhirnye..dapat jugak aku galaxy ace..

tapiiiiii..malang nye..aku tak reti pakai...hahaha..ades..and aku tak suke lah enset nie..sebab ape??1st nye..even banyak function..tp pada aku nothing..hahaha..(buta huruf ke buta warna kao nie anis..org len kemain gah lagi pakai galaxy ace kao leh kate nothing..ades..xxxx..buta IT..)..tapi seriously..nothing pada aku..maybe sebab aku tak reti pakai kot..

aku lagi suke enset yg biase..nie dengan touch screen nye..lain aku tekan lain yang keluar..aku rase nakkkkk...mencarut je..haaaa..kalo enset aku yang dolu..pejam mate pon aku leh taip msg..sambil drive pon aku leh taip lengkap satu msg..tp  enset yang skang nie..huuuuuu...nak mati try la taip mase drive..

aku nie low profile je..pakai enset cikai cikai sudah le..weee..aku ingat nak jual or tolak balik and amik yang len..okek tak??baru lagi nie..tak sampai seminggu lagi aku pakai..huuuuu..

p/s:moral of da story..beli ikut keperluan..bukan beli ikut kehendak mahupun ikut kate org..atau..dye ade..mereka ade..kao ade??ha amik kao..padan le muke..dah kene ceramah free dari bos aku..adesss..

Monday, August 22, 2011

Sabar Lah Makcik..Raya Lambat Lagi..

Morning all..selamat hari Isnin...heeeee..sihat??tak sihat g jumpa doc..org dah na raye dah nie..heeee..rini aku na stroy sal sorg makcik nie..yg kelam..ades..call

makcik kelam:Ida..kue akak ade ke..(Ida nie mak aku)..
mak:Ade..semu dah siap..
makcik kelam:bukan ape..raye nak dekat..lagi seminggu je..
mak:nanti hari sabtu sy hantar semua..
makcik kelam:eeee..jgn lah hari sabtu..hari khamis lah..takut tak sempat..
aku tak tau la mak aku cakap ape lagi dengan makcik toh..

gilo ape makcik nie..pukul 6.30pg tadi call mak aku..mase toh mak aku tengah sembahyang subuh bertanyekan kue raye dye..ades..mak aku geram gile..yela nak sembahyang pon tak senang..gamaknye tak lena tido makcik nie dari malam tadi..huuuu..

yang paling tok leh blah makcik nie cakap jangan hantar kat rumah..sebab nanti takut orang tau yg dye beli kue toh..dye nak orang ingat dye buat sendiri..kire nak orang puji dye lah..adeh...macam nie punya org pon ade erk..ape da makcik..lembu punya susu..sapi dapat nama..

p/s:sabar sabar la ye..jangan lah sebab kao sorang nak susah kan orang lain pulak..nak call pon agak agak sikit..nie call tak kena time..

Sunday, August 21, 2011

Pretend To Be Happy


huuuuu..malam nie na tacin tacin sikit lah...tak ngape kan..tak da org marah kan..hakhak..kalau ade yang menyampah sile ke sebelah kanan belah atas and klik pangkah okek..

"kadang kala kita perlu menangis agar kita tahu yang hidup ini bukan sekadar untuk ketawa..kadang kadang kita perlu ketawa supaya kita tahu bertapa bernilainya setitis air mata.."

hurmmm..tadi aku godek godek entry lame aku..zaman tok kaduk dolu..terjumpa nie..toh yang tersentap lalu tertacin toh..vc nie aku wat sendiri tau..percaye tak??tak percaye??huuuu..tak percaya sudah..tapi mmg aku buat pon..mase hati aku tengah berdarah..air mate meleleh tak hengat punye..mase aku tengah pretend pretend happy...huuuu..sob sob..


p/s:maaf lah..aku tak da entry yg elok sikit tok dikongsikan bersama..so layan jela erk ape yg aku sajikan..huuu

Kedah??Besttttttt...


Salam semua..heeee..2hari aku tak on9..tak berblog..tak berentry..ade org rindu tak??weee..ade kan ade kan..ngaku jelah..heeee..

aku baru balik dari Kedah lorh..mak sedare ayah aku meninggal..aku teman kan ayah aku sebab mak aku tak leh balik..tempahan banyak yg perlu disiap kan..so sebagai anak yang baik..makanya aku teman lah ayah aku..hehehe..baik ke??baik la jugak..ngeng..

haaaa..best gak dapat balik kampung nie..tenang kepala otak aku yang serabut toh..kat Kedah hujan je..sejuk je..tak macam kat Perak..hangat pijo..aku suke balik sane..sebab kat sane ramai kazen..gegul kebanyakannya..so nak berbuka pon best..hehe..tp sebagai tempat persinggahan jela..nak menetap toh belum lagi rasanya..hati aku masih kat Perak..weeee..

semalam balik rumah org meninggal toh aku pg la shopping kat Pacifi kat Alor Star nun..alamak ai..ramai gile lah org..nak bayar punye lah jenuh..beratur sampai ke belakang..lenguh lenguh kaki menunggu..gaye tengok barisannye macam sampai buke pon tak sampai turn..weeee..hiperbolakan..hehehe..

p/s:okek..nie je kot entry hari nie..supaya tak da yg rindu dendam kat aku lg..hakhak..poyos..kunjungan korg akan aku balas asap okek..aku bz hari nie..nak siap kan kad besday tok cucu opah..hehehe..

Friday, August 19, 2011

Kad Raya Untuk Korang..Siap..

Salam Juamaat Semua..huuuuu..aku baru abis menyettle kan kad raya..adehhh..kematu tangan menulis..huuuu..tapi tak pelah..demi korg..heeee..okek..aku mintak alamat dekat 25org terawal yg join contest aku toh..yg meninggalkan alamat 18org je..so aku bagi pada 18org nie jela..

ada baki lagi tujuh kad..aku bukak pada 7orang lagi yg join contest aku toh..huuuuu..tunggu kad dari aku ye kawan kawan ku..kad simple je..tapi ikhlas dari aku..sebab hadiah tok contest dua pemenang jekan..so sebagai penghargaan sebab korg dah join..aku bagi lah pada 25org yang terawal..mean tak dapat duit dapat kad..jadi la kan..kalau yang menang toh dapat la duit and kad..nasib la okek..

p/s:nak tampal setem plak..huuuuu..anis anis..nie ke keje yg bos bagi suruh buat..tulis surat..tampal setem..weee..dah tak de keje kan..wat la keje sampingan..hehe

Thursday, August 18, 2011

Kamu Tak Puasa Kan..

Petang sudah..heeeeee..cepat la pukul 4.30..nak balik..nak balik...huuuu..tadi aku masuk bilik bos aku nak pakai mesin fax..bos aku..


"kamu puase ke tak??"
"puase lah.."
"asal pp kamu tak turun turun..makin naik sy tengok.."


eeeee..geram ngan bos aku nie..encik..pp sy nie sejak azali lagi mmg macam nie..ape boleh buat..aset paling berharga..pp apam..huh..satu kes..

"anis nie bukan puase.."staf len tengok aku.."tengok pp dye..kembung je..simpan makanan lah toh.."..eeeee..geram nye haku..

tengok sikit..ade beza ke..
aku rase same je..hurmmmm..lantak korg lah..nak wat macam mane..dah nak tembam..

p/s:hari nie aku nak buke bihun goreng singapore..dah suruh ayah aku beli bahan dah..huuuu..lame tak makan..sini klik klik..resepi aku..bihun goreng singapore..

Yey..Aku Dah Boleh Kawin Lah..

Morning sume..heeeee..sihat??puase??hari ke 18 dah..na dekat raye..terasa kejap sangat puasa tahun nie kan..huurrrrmmm..andai ini Ramadhan terakhir..sedihnye..takutnye..harap masih ada ramadhan tahun tahun akan datang..amin..

ehe..aku dah leh kawin lah..weeee..semalam aku belajar wat kue buah melaka dengan mak aku..jadi..hakhak..poyos..org len dah macam macam kue reti..aku bukan ape..jujur cakap aku bab buat buat kue nie memang fail lah..buat cucur bawang..cekodok je aku mampu..arwah mak aku dulu pon same..bab masak best..bab wat kue fail..turun lah kat aku..toh sal bile aku dapat buat..wah..bangge nye..ngeeee..

aku suke kue nie..aku belajar sebab aku tau kembar Nichkhun pon suke kue nie..even dye bukan milik ku lg kan..tp tah aku suke nak buat benda yg dye suke..weeee.. mak aku cakap kue buah melaka kue paling senang sekali..memang senang pon..aku ingat ke renyah nak buat..ayah aku cakap sedap..wah terharu..leh berenti keje nie..jual kue lak..ngeeee..tadaaaaa..kue buatan aku..air tangan aku tau..aku buat dengan penuh kasih sayang..wah..

eh lupe lak..aku kan selalu cakap wat tart nenas kan..heeee..hari nie aku wat promosi kat opis nie ha..even dah ade staf len yg jual..aku tak ketinggalan jugak..pedulikkan org kan..ngeeee..taraaaaa..

tart nenas mak aku..

p/s:aku berani promosi sebab aku rasa harga yg mak aku jual affordable..50biji RM20..besar pulak kue nye..sedap ke tak..hurmmmmm..tak tau lah org yg makannye kan..tapi aku berani jamin lah..sejak aku lahir..mmg arwah mak aku order kue kat mak aku yg sekarang nie lah..mmg puas hati lah..nie bukan nak promote ye..menyatakan..heeee..lagian kalo korg korg nak order pon..mane mau nye..jauh..heeee..so tengok je la..


Wednesday, August 17, 2011

Kao Buat Aku "Sakaited" derrrrr....


Morning all..hurrrrmmm..entry nie mmg aku nak marah..bukan marah kat korang..tp kat kawan aku..dye wat aku pening+serabut kepala otak=sakaited..kao tau ape itu sakaited..ayat baru dari aku hasil dari excited yang melampau melampu hasil nye sakaited..

kawan aku nie..mula dye yg beriye riye nak pg PJJ toh..aku nie 50-50 pon idak..20% je hati aku nak pg..alih alih dye main tarik tali lak..dok dengar cakap org toh org nie..tengok msg dye ye..

"anis..akak si polan cakap si polan sampai tak tido malam sebab wat PJJ nie..aku takut la jadi macam toh.."

si polan nie kawan aku jugak..wat PJJ kat OUM Ipoh nun..aku geram..aku balas balik..

"ko nie..suke sangat ikut cakap org..mmg lah susah tp kalau kite usaha Allah toh maha adil kan..kalau ada rezeki Allah akan tolong kite kan..ko wat aku serabut tau tak..ko jangan..si polan ade jugak wat PJJ kat OUM..ko jangan pai aku daftar kan ko kat OKU nanti..elok elok dapat wat PJJ kat UITM..terus ke OKU t..haaa..."..

arrrgggghhhh..sume nie wat aku serabut..sakaited aku jadinye..aku msg kembar Nichkhun..

"awk..sy tengah sakaited.."
"ape toh??"
tergelak gelak aku.."sakaited toh excited yg melampau lampau.."tergelak gelak dye..huhu..tapi aku mmg tengah sakaited sekarang nie...hope keputusan aku nanti tepat lah..amin..eh abg stalker dah kembali lah..heeee..dye dah bace and bg pendapat dah sal PJJ aku nie..heee..tenks abg..

p/s:sakaited sakaited jugak..doodle tetap mendoodle..pica kat atas toh percubaan kedua...amacam..hakhak..still buruk lagi le...zassss..mau pg Ipoh da..jem tok tart tak cukup..

Tuesday, August 16, 2011

Ke Mana Tumpahnye Kuah Kalau Tak Ke Nasi..

Dah kenyang sume..heeee..buke ape je hari nie..aku buke laksa dengan kue lopes..yumyyyy..sedap..lauk lauk pon sedap gak..mak aku dah masak macam macam..yang selalu pergi bazar ayah aku..balik balik ayah aku dari keje..ayah aku bawak balik lagi lauk bazar..adeh..banyak gile kot..

ayah aku bawak balik kari ayam..jantung masak lemak..gulai tempoyak..pecal..kurma daging..kat rumah nie mak aku dah masak macam macam tau..hari toh aku cakap pasal berbuka..keperlua ke nafsu kan..yang ayah aku nie bukan sebab nafsu tau..tapi sebab kesian..adeh lah ayah..patut lah aku pun cepat kesian kat orang sampai tak reti cakap TAK NAK..rupe nye ayah aku punye gen kesian turun kat aku..

kao bayang kan lah..setiap lauk nie ayah aku bukan beli dekat orang yang same..selalu org beli satu kedai toh semua jenis lauk kan..yang ayah aku beli setiap kedai satu lauk..aku cakap bisik bisik ngan mak aku.."banyak nye lauk..sape nak makan.."..mak aku.."tak tau lah ayah kamu..kesian kat orang kate nye..kesian tengok org toh melangut je tak da org beli.."..kesian kat orang kiteorg yg jadi mangsa keadaan..kene perabihkan lauk lauk toh..belum kue lagi..adoi la ayah..


p/s:ayah..angah nie nak diet(kononnye)..bagi lah angah peluang tok kurus..wuuuuuu..ades..yg makan nasi ayah ngan makcik(mak) aku je..tapi lauk yg ade ngalahkan nak kenduri..

Not Feeling Well

Selamat tengahari sume..hurmmm..sihat ke sume..sihat erk..aku je yg tak sihat..baru balik dari klinik nie..not feelin well lah today..ari Ahad dok bersin bersin..aaaaacummm..aaacummm..semalam dok batuk batuk..sakit tekak..rini bangun bangun na sahur..dah makin teruk lak batuk aku..ades..terpaksa lah pergi klinik..yang ye nye nak kan MC je..weeeee..

Ramai gile orang kat klinik kerajaan tadi..aku punya no132..ha amik kao..tertido tido aku menunggu..mase aku sampai kat tempat tunggu toh..baru no 60lebih..adeh la..sabar jela..tunggu punye tunggu..aku naik give up..aku bajet nak blah je tadi..dah bangun dah..tengok sekali no121 naik..tak jadi aku blah..dengan muka tak malu nye aku duduk balik kat tempat asal..weeee..

tadi doc toh masuk kan kayu kat lidah aku nak tengok anak tekak..tak ngape kan..tak batal puase kan..huuuu..mak aku cakap tak batal..so tak batal la kan..

p/s:tttsssskkk..sambil tarik ingus..bulan puasa nie panas..banyakkan minum air masak..kalau tak nanti jadi cam haku..hehehe..pesanan ikhlas dari aku...zaaasssss..nak nolong bonda kuh wat jem tart..

Monday, August 15, 2011

Jom Dengar Lagu Raya

Salam Isnin semua..cene puase rini..ade baik ka..tak kan tak baik lagi kot kan..dah 15puasa dah nie..haishh..pagi nie aku nak ajak korg korg dengar lagu raya lorh..senang je..bubuh je widget era nie..leh dengar lagu raya manjang..tadi otw nak pg office sepanjang jalan aku dengar lagu raya je..melalak lah aku sorg sorg lam kete selama 1jam perjalanan..huuu..tak sabau rasa nak raya..korg nak dengar sama..bubuh lah widget era nie kat blog korg..senang je..ikut cara bawah nie..heee..

1-Log in> Dashboard>Design>Add Gadget>Html/Javascript 
2-copy kod bawah nie..paste..save..
<div></div><div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/era.swf" height="170" width="200">
<!--<![endif]-->
<param name="quality" value="high" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="swfversion" value="9.0.45.0" />
<param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
</object>

</div>
p/s:heeee..saje nak ajak korg dengar lagu raya sama sama..kalau tak nak..rasa menyemak je widget widget nie..datang blog aku selalu tok dengar lagu raya..heeee..aku kan pendengar setia era..weee

Sunday, August 14, 2011

Segmen:BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?..

Santai Bersama BEN ASHAARI
nak join jugak lah...huuuu..nak join jugak klik klik sini..Ben Ashaari..pukul 6jap g tutup..sebelum buke ye..bukan sebelum sahur..

Abg Ben suruh tanye kat korg korg..best ke blog aku nie??jawab tau..abg ben yg suruh tanye..weee..
ade ape ape pendapat tinggal tinggal kan komen yup..:)

Apa Pon Tak Boleh...

Morning all..awal haku on9 rini kan..hakhak..

lepas sahur..

aku:ayah..nak pinjam pen..
ayah:nak buat ape..
aku:nak wat keje kejap..
ayah:mimi tak da pen ke..(aku pun godek godek pencil case adik aku..ade lah semua..then ayah aku masuk bilik tanya)
ayah:ada ke pen..
aku:ada..(aku ngah ngadap meja study yang ala ala Jepun toh..atas meja ada lah buku..nak study weyh..tok sah jawatan..mesti dalam hati ayah aku cakap..rajin anak aku nie..huuuu)

selak..bace..buat note..adelah bace dalam 2,3 page..boring lah..bukak lappy lah..on9 blog..ade Era..leh layan buku sambil dengar Era kan..niat asal kononnye..rajin nye anis..study anis..study..

hasil study aku...
+
+
+
+
+
+
+
+
hamik kao..study 2,3 page..nie yg lebey..ape pon tak boleh..doodle aku yang paling hina+burok..pecubaan pertama..hahaha..punye jeles org len pandai wat doodle haku idak..terus terpesong dari niat asal bukak lappy..buku ke mane..note ke mane..bagus lah sangat..nanti exam kao jawab lah.."doodle sape paling cantik..".."doodle sape yang cacat"..kompom kompom doodle aku..haaaaa

p/s:moral of da story..jauhi lappy semasa study..dusta belaka nak study sambil dengar lagu..weeee

Saturday, August 13, 2011

Kad Raya..Sentimental Value

Salam sume..petang dah kan..tak sedar..punye sakan berjalan..heeee..aku pg ipoh rini ngan parents aku..mula pg kedai kek beli barang barang buat kue..kalau nak order boleh la..weeee..then pergi Green Town Mall(GM)..pg Nagoya cari kain buat langsir..masuk masuk GM..adoi..pancaroba betul lah..bau nasi ayam menusuk nusuk hidung aku td..sabau je la..yang paling penting..aku dah beli kad raya tok insan insan terpilih..

sekarang zaman kad kad raya nie dah makin dilupakan kan..yela..zaman dah canggih..semua hujung jari je..ade macam macam ayat ayat canggih boleh gantikan kad raya kan..meh nak bagi contoh..hehe..

Bakar lemang sambil berdiri
untuk juadah diaidilfitri
nak hantar kad raya posmen dah cuti
SMS aje sebagai pengganti diri
Maaf Zahir dan Batin

Ada ketikanya..
MATA silap memandang
TELINGA silap mendengar
LIDAH terlanjur berkata
FIKIRAN khilaf mentafsir
HATI silap menduga
mohon maaf atas segalanya..
Maaf Zahir dan Batin..

nie lah antaranye..even secanggih mana teknologi..teknologi teknologi jugak..kad raya tetap jalan..cuma tahun nie aku rasa meriah sikit lah kad raya aku..sebab raya tahun nie aku beraya sebagai seorg blogger..and sudah tentunye ramai kenalan baru kan..so..aku nak bagi kat rakan rakan blogger aku lah..sape lah yang bertuah toh kan..heeee..tunggu je la yup..tayang sikit..

taraaaa...simple simple je..janji ikhlas..huuuu..aku beli 7pack tadi..ade 5pcs every pack..haaaa..sape yang bernasib baik toh la yang akan dapat..heeee..aku bajet nak wat sendiri je kad..tapi disebabkan masa tak mengizin kan..aku beli jela..hehe

p/s:lagi meriah kalau bagi kad raya kan..sebab kad raya nie ada sentimental value gitu..weee..eh..lupe lak..rini baru dapat kad raya dari rakan blogger yg nie..NAJIHAH..tenks yup dik..tunggu kad akak pulak..heee..best gak kan jadi blogger nie..hehehe..korang korang..jangan jeles ye..

Aku Hidup Dalam Kenangan

setiap yang hidup pasti ada kenangan..
kenangan yang selalu membuai impian..
kenangan yang kadang kala bisa meruntuhkan kesabaran..
walau macam mana ditepis kenangan itu pasti menerpa..
kita hanya manusia biasa..tidak mampu menduga..
bila..kenapa..bagaimana kenangan itu boleh hadir muncul kembali..
sakit..pahit..sedih..pilu..hanya Allah yang tahu..
sekuat kuat..sekera keras hati seorang insan..pasti akan lumpuh juga dengan kenangan..
kenagan bagi aku..sesuatu yang pahit untuk dikenang..tetapi terlalu sukar untuk dilupa kan..
adakah ini keindahan??
maka..aku rela kenangan bermaharaja dalam hidup aku..
kerana hanya dengan kenangan membuatkan aku tersenyum..
biar aku tak bisa memiliki..asalkan aku punya kenangan..
biar kenangan yang aku cipta menyakitkan diri sendiri..aku tetap dan sentiasa mencari peluang untuk mencipta kenangan..
hidup tak selalunya indah..tapi yang indah itu tetap hidup dalam kenangan..


p/s:saat aku menulis..menjana idea..hanya Tuhan yang tahu perasaan hati aku saat ini..andai dye tahu..mudah mudahan aku mampu hidup hanya dengan kenangan..when i say i love you..i miss you..i really mean it!!!

Friday, August 12, 2011

Alhamdulillah..Syukur..

Alhamdulillah..Akhirnye..keputusan yg aku buat atas pendapat abg stalker ritoh dah kuar..adessss..klik klik pic tok tumbesaran yup..


masalah nye sekarang..aku tak tau lah nak pergi ke tak..sebab 19/9/2011 nie aku ade pereksa 1st bar tok sah kan jawatan aku sekarang selama seminggu..nak kene study lg..bengang kepale otak aku memikir..abg stalker..kemane abg..anis perlukan khidmat abg nie..pening dengan macam macam masalah..adeh la..ade ape ape cadangan dari rakan blogger yang lain tak..sile beri cadangan..bantu aku..

p/s:aku nak sambung..tapi..macam semua nie terburu buru lah..baru je anto surat nye..aku ingat ke lambat lagi lah..sekali..tup tup kuar result..adehhh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...