Thursday, June 16, 2011

Erti Cinta Bagi Lelaki dan Perempuan

Pernah tak korang bercouple then terputus ditengah jalan..mesti pernah kan..so ape pendapat korang??sakit tak??ade x yg cakap x sakit??kalo ade toh hurmmm..no komen lah..mb jugak ade..and org toh adalah org yg xpernah serious dalam sesuatu perhubungan..and pernah xjumpe insan yg macam nie..hari nie putus..besok lusa or selang dua tiga mingggu..or dua tiga bulan dah ade pengganti...ape pendapat korg??

pendapat aku sendiri lah..hurm..mcm tadi lah..org toh xserious bercouple..ape erti syg..cinta..rindu yg dorg tabur kan masa couple..tipu jekan..kalo ape yg dikatekan mase couple dulu dari hati xkan semudah itu untuk melupakan and cari pengganti..

perempuan
perempuan  nie selalunye memiliki hati yg rapuh..lembut..bile sekali terluka selamanya terasa..sampaikan sanggup single sekian lamanya..selagi xjumpa mr.right selagi toh la akan menuggu..even yg ditunggu toh xkan balik..tp once mr.right toh dah ditemui secara otomatik akan lenyap rasa syg..cinta..kat ex..betul x??org lain aku xtau la..kalo aku mcm toh..tp ade jugak yg hari nie putus..esok lusa dah ade pengganti..

lelaki
lelaki selalu nye lebih cenderung untuk menjauhkan diri dari ex nye..nampak mcm kejam kan.lelaki selalu tunjuk yg dye dah leh lupakan kan..hurm..kadang kadang sikap dorg nie wat perempuan sakit hati..paling sakit hati esok lusa dah in relationship dgn org lain..couple dua tiga bulan putus lagi..and sedar x sebenarnye kite sedang mempermainkan perasaan perempuan yg lain pulak..asal ada..orang ada aku pon ada..

so ape erti cinta pd lelaki and perempuan yg mcm nie..kalau lelaki boleh diterima pakai lagi sebab lelaki ade istilah buaya darat..tp kalau perempuan..xke nampak mcm sorg perempuan yg kurang baik..aku selalu cakap kat org org terdekat aku jgn bg peluang pd org tok mengata kite..and cube fikir yg kite bercouple tok berkawin..tok mase depan..bukan main main..kalau semua orang fikir macam nie mesti bahagia je semua..

4 comments:

Bro ahmad said...

anis,
biar masa yang menentukan,tapi dah tak ada jodoh buat apa nak di kenang kan,terpaksa teruskan hidup..

anismelon said...

@ahamd:yela...mmg hidup erlu diteruskan..tp cinta ke namenye kalo boleh bg kat org suke suke hati..hurm..

nelly said...

sangat setuju ..lelaki senang cari pengganti berbanding perempuan ~
=='

Bro ahmad said...

anis,
bro takut nak balik kampung

http://www.trioseposen.com/2011/06/jalan-karak-berhantu.html

serammm

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...