Wednesday, June 1, 2011

Tanda "you're in DENIAL"

Korg pernah xrase yg korg nie menipu diri sendiri..and hidup dalam penafian..xpernah??tipu la xpernah kan..mostly girl la..dalam soal cinta..selalu menipu diri sendiri kan..betul x..ngaku la..susah sangat na ngaku kan..xpayah na malu malu la..jom bace sini sambil layan lagu bila hati dah sayang..

Hidup dalam penafian - Bermaksud apabila kita benar-benar cinta dan sayang pasangan kita sekian lama tetapi setiap kali itu juga kita yang memberi alasan untuk dia, dengan MENAFIKAN kecurangan, penipuan serta kejahatannya selama ini


sebenarnye..ramai je yg cam nie..cume sedar atau x je..bagi kite yg dilamun cinta mmg xperasan..tp org sekeliling kite perasan..terutama kawan kawan terdekat..nie sume berlaku sebab bile hati dah syg..dan HANYA sebab cinta kite buta kan mata..pekak kan telinga je..paling teruk siap 'backing' and siap tolong 'cover' lg bf kite toh..

cube tengok nie..so nilai la same ade korg in denial ke x...

dulu bf korg asyik na msg..berkepit dgn korg 24 jam..tibe tibe skang dye jd lain..selalu cakap bz lah ape lah..ajak jumpe pon xde mase..tp bile korg on9 fb..ym..dye ade je on9..kate bz..banyak keje..ape yg korg fikir.."owh..dye cari maklumat kat internet la toh..toh yg dye on9.."..

korg bingung dgn sikap bf korg yg berubah secare mendadak..tibe tibe berdiam diri..lame lak toh..xmsg..xcall..korg msg pon dye xreply..call pon xangkt..ape yg korg fikir.."dye xde kredit la toh..maklum lah student..or maklum lah hujung bulan..or dye pg main futsal toh..toh sal xangkat..dye kan aktiv bersukan.."

ade kwn korg cakap yg dorg nampak bf korg ngn gul lain..pegang pegang tangan sume.."alah korg saje jekan..aku tau korg xsuke dye..korg jeles tngk aku bahagia dgn dye..so korg mereka reka cerite tntng dye kan..aku lg kenal dye la.."..walhal bf kite sendiri pernah terkantoi dgn kite pasal hal nie..hurmm..cam no toh..

huuu..ade banyak lagi perkara yg kite cube tipu diri sendiri..kite sedar yg kite ditipu..tp kite sendiri xnak terima kenyataan..sebab ape??sebab na sedapkan hati..huuuu..mmg la dalam perhubungan toh kene selalu berfikir +ve..tp kite kene gak fikir -ve supaye bile perkara toh betul betul berlaku kite dah ready tok hadapi semua kemungkinan toh..

9 comments:

kAmi dAn mEreKa said...

Pompuan takut nk trime hakikat semua 2,
yela, ble org yg kte syg da brubh, komfem2 hati pedih n sakit nk hdapi hari mendatanh,

siyesly sakit wo, hoho

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ahakz!!

pnh rase bgtu gak..

nk sedapkan hati!!

anismelon said...

@kami dan mereka:huuuu..selalunye mcm toh la kn..ckap la cne..pai berbuih buih molot pon kite xkn dgr kn..bile hati dah syg..weee..

sakit mmg la skit..tp cube fkr -ve same..jgn asyik +ve..heee

anismelon said...

@nuyui:hahaha..tawu xpe..anis pon pnh..tp anis lg prefer fikir -ve at least kalo btl2 berlaku anis dah ready..heee

nelly said...

oppss ..adakah nelly kategori itu ?
hehe

=='

msredcheesecake said...

CIK ANIS,
DENIAL DALAH SALAH SATU CARA KITA UNTUK MELINDUNGI DIRI KITA DARI TERLUKA. CARA YG TAK BERAPA BETUL.

Bro ahmad said...

jatuh cinta lagi, lagi2 jatuh cinta
lirik lagu ape ni,bro lupa plak dah

Bro ahmad said...

anis terkena tag hihihihi

http://trioseposen.blogspot.com/2011/05/sergeant-keroro-tanya-apa-hobi-anda.html

farha hizam said...

time hangat bercinta memang tak sedar semua tu tapi lepas ja dtinggalkan memang jelas lagi bersuluh la yang diri ni macam mempermainkan diri sendiri .. adehh insaf betul

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...