Thursday, June 23, 2011

Maaf dan Terima Kasih..Tak Perlu Diungkap Ke??

queue up..please..

salam..pagi pagi dah buat haku hangin..huuuu..sabau jelah..org cakap.."cinta tak perlu diungkap.."boleh la dietrima pakai..tapi macam mane dengan "maaf and terima kasih??"tak perlu diungkap jugak ke??tak belajar barang kali..

dah la potong queue orang..tanpa perasaan..konon kao buat buat nak sembang ngan kawan kao la kan..then masuk line aku..bagus sangat lah kan..aku pandang jelah kan..nak sound kurang sopan lak..kat Seri nie maybank just ade mesin je kat Petronas..betul betul kat pintu masuk and kat kaunter..so sempit la kan..tau tau datang lak student nie main potong potong lak..tau lah kawan dye depan aku..tapi law mane yg cakap leh potong suka suka limpa je..toh pon kalo ade dalam law la kan..

dah ku bagi and merelakan..leh pulak kao na tolak tolak aku nak tempat yg selesa..lalu terpijak lah kaki aku kan..tanpe perasaan leh pandang kat aku muke cam bengang macam aku yg pijak dye..aku tawu maksud dye suruh aku kebelakang sikit.."helo kak long..kao potong queue aku..aku bg laluan..kao tak cakap terima kasih..kao pijak pulak kaki aku..kao tak cakap maaf..sebalik nye buat muke bengang lak kat aku..kao jangan nak buat perangai.."bongok..
aku pandang sinis jela budak toh..mcm pic kat atas nie..hati aku cakap lagi "ape masalah perempuan nie..tak payah bajet bagus sangat la kan..kalo cantik sangat tak pe..kurang cantik sikit je dari aku.."huh!!!

jenis aku..aku tak balas dengan marah or maki hamun kalo kat public nie..jenis aku..aku balas dengan perangai..kao nak ajar aku ye..meh aku ajar kao dulu..aku tak anjak..lantak kao lah sempit sempit kat situ..adat la kao kurang sopan kan..then bile turn dye nak amik duit..aku duduk rapat rapat belakang dye..pai dye tak selesa..ha..amik kao..nasib bik pompan..memang aku himpit la kao kat mesin toh..kalo laki..huuuu..."senyum..tak boleh buat apa apa.."

p/s:kao hormat aku..aku 2x ganda akan hormat kao..jangan harap orang akan hormat kao kalo perangai macam toh..

12 comments:

eintan nurfuzie said...

ya2..hormat2...ekeuseme....ehhehehe

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

agak kurg ajar namanya itu..

sbkn susah pon nk ucap..

bila org dengar pon lega je..nk marah tros xjd..

CIKU said...

ish ish..apa la orang tu..dahla potong que siap nak wat gitu lak..nasib bukan ciku yang ditolak himpit gitu..kalau tak ciku jerit nanges..ngeh ngeh ngeh..ckp je la mekasih..kan ke senang..kitapun yg marah jadi tak marah gitu.melayu ek?

CIKU said...

lupa lak nak menwarwarkan entry today ciku..hehe..sambil sambil yek cik anis melon.mekasih
Simple rekabentuk hari ini

Lavender Lassie Roses said...

betill..betull..betull... :)

aiEz said...

ouch!!sekeh jer anis...heh

Bro ahmad said...

sabor anis...buat2 bersabor banyak pahala nanti,,nnti ada la balasan orang tu...:)

sukasuki said...

anis kat SI ke? sy mmg xsuka golongan yg tak tau berterima kasih ni...byk da entri pasal ucapan terima kasih..n btol kalo kita hormat org..dah tentu nya org akan hormat kita...kan?

nabila faryzza said...

laa, perempuan ke yg memotong tu. dah memotong,pijak kasut plak. bukan susah pun nk ungkap kata maaf. ish2! sabar je la kan.

ady said...

sabar je lah anis..perangai manusia mmg susah kita nk ramal..kalau api lawan ngan api tambah besarlah nnti..jd kita bersabar jelah..mudah2an dia baca belog ko ni dan dia sedar..amin

ciknana said...

cet...kurang asam keping gamaknye budak itu....huhu...kalo ciknana la...tak maen blas2 senyup..ku bg jelingan maut punye...hahah...
tp tu la sebahagian orang kita ni..susah nak berterima kasih..apataj lagi nak keluarkan perkataan maaf...

msredcheesecake said...

Cik anis,
Kalu org potong q msred hanya mampu memandang sambil idung kembang kuncup dan memaki dalam hati...heee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...