Saturday, June 18, 2011

Kite Nak Bertunang Hujung Bulan Nie

pinjam sat cik google

Tajuk na gempak..gatal no aku nie..topik ari nie nak cakap pasal pertunangan..kenapa tiba tiba je nak cakap benda yg tak ketahuan hala nie..weee..tadi tibe tibe kawan aku nie msg..

ecah wif his beloved bf..

"Salam..nis..kite nak bertunang hujung bulan nie..ko ambik cuti tau.."

yg haku..excited la pulak kan..org lain yg cakap nak tunang..aku yg terkinja lebih lebih..yela..mane tak nye..mase aku skol dulu..aku ade empat org kawan baik masuk aku lima sekawan lah..errrmmm..percaye atau tak..kao percaye kanlah jugak..dalam lima org nie..sorg je yg ade bf..yg msg cakap nak bertunang nie lah..so harus lah aku excited kan..kawan baik aku yg pertama nak bertunang..and harus lah dye bertunang sebab dye je ade bf kan..

sekali dye main main da..dye msg aku sebab dah lame tak msg dgn aku..heeee..aku nie..tak pernah fikir pon pasal tunang ke..kawin ke..even aku ade couple..kalau cakap pon just ungkapan semate mate..tak da maksud ke arah toh pon..kenape erk..tak de perasaan ke aku nie..nak kate kecewa benau..tak jugak..tapi aku mmg terasa geli la kalau ex aku serious bercakap pasal tunang nie..mesti aku ubah topik..hahaha..ade kah ini bermaksud ayah aku tak kan dapat menantu lelaki hasil perkahwinan aku??kakakak...gilo aku nie..

Rasullullah pernah bersabda untuk mencari pasangan hidup:

wanita dinikahi kerana empat sebab..iaitu kekayaannye..keluarganye..kecantikannye..keagamaannye..Nikahilah wanita disebabkan oleh keagamaannye..kerana jika tidak kamu tergolong dikalangan org yg rugi..

kenape keagamaan diletakkan kat no4..makananye betullah lelaki pandang tiga yg dihadapan and keagamaan penilaian terakhir..mean ade agame ke tak,tak menjadi masalah erk..huuu..

p/s:kalo aku salah sile tegur secare berhemah yup..:)

11 comments:

sukasuki said...

tahniah kepada kawan cik anismelon.hehehe..kalo cik anis pergi majlis dorang nanti,upload la pic.suka tgk pic org bertunang/kahwin ni..teeeheee

adib syazwan said...

besnye dah nak tunang...

eh jap2..pinjam DSLR...lalalala~

Bro ahmad said...

anis buat tajuk gempak hari ni hmmm
buat ahmad terperanjat je...kawan anis pun nak kenakan anis ke?

♡♬♪ sHaKiRah HaRuN{。^◕‿◕^。} said...

ceh..anis ni..ingat kan ko nak bertunng td..hehe..pe pun nanti kalau tunng or kahwin jgn lupa ajak nawal k...

anismelon said...

@sukasuki:ngehehe..kalo ade rezki na tngk kwn kwn tunang/kawin anis uplode ye..jgn xkomen..ngeee..

anismelon said...

@adib:hahaha..kalo gitu tunang le cepat cepat..

dslr toh..pinjam la..copy paste header..ngee..:p

anismelon said...

@ahmad:tajuk msti la na gempak..ngeee..xrtukn le anis yg na benang kn..xsmpai seru..kakaka..

kwn anis toh gurau gurau je..rindu kat anis lewtu dorg nie..ngehehe..

anismelon said...

@nawal:hahaha..nak tunang ngn sape..calon xdak..kakakak..aisyah nie ha main main lak dye..geram seyh..

pstt...sp yg dah berpunya la kwin dulu kn..jgn lupe ajak ye..

anismelon said...

@nawal:hahaha..nak tunang ngn sape..calon xdak..kakakak..aisyah nie ha main main lak dye..geram seyh..

pstt...sp yg dah berpunya la kwin dulu kn..jgn lupe ajak ye..

adib syazwan said...

hahahaha...nak tunang tapi....byk dugaan....haha..kene simpan gak duit nk beli DSLR

anismelon said...

@adib:ngehehe..xpe xpe..jd kan dugaan toh kenangan paling manis dalam hidup okek.."kite xkan hargai kesenangan jika kite xhadapi kesusahan.."

kumpul lah banyak banyak..t leh beli..hehhe..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...