Tuesday, June 28, 2011

Hebat Betul Kuasa Lelaki..

sangat besar fadhilat yg kite leh dapat kalo kite taat kat lelaki bergelar suami..wah..ayat macam la dah kawin..tapi tak salah kan..sebagai persediaan awal..heeee..alah untuk pengetahuan ape salahnye kan..leh pektis mane yg patut and mampu toh..jom tengok antara kerdhaan and fadilat yg boleh kite dapat dari lelaki yang bergelar suami..

membuat segelas air buat suami
Fadhilat:mendapat pahala puasa sunat setahun


menyediakan makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat:mendapat pahala haji dan umrah


perkhidmatan yang diberi kepada suami
Fadhilat:mendapat pahala yang tidak putus putus


menghamilkan benih suami
Fadhilat:mendapat pahala syahid


isteri mandi junub dengan suami
Fadhilat:pahalanya seperti bersedekah 1k ekor kambing pada fakir miskin


suami meninggal dunia dahulu sebelum isteri dan meninggalkan anak
Fadhilat:sekiranya isteri berjaya mendidik anak menjadi anak yang berguna dan didikan agama yang sempurna so si suami akan tetap mendapat pahala dan menjadi benteng daripada api neraka..and sekiranya si isteri berkhawin lain dan masih menjalankan tanggungjawab terhadap anak tadi si suami tetap mendapat pahala


isteri memandang suami
dengan senyuman..harmoni..damai..menyenangkan
Fadhilat:seolah olah berzikir kepada Allah


seorang isteri meninggal dunia dengan keredhaan suaminya
Fadhilat:si isteri akan terus masuk syurga


hebat kan lelaki..lelaki boleh tarik kite ke mane yang mereke nak..samada ke syurga mahupun ke neraka..kite sendiri kene pandai pandai memilih mane kite nak..ade sesetengah toh tak nak masak untuk suami..walhal besar kot fadhilat yang kite leh dapat..tak nak pregnant takut gemuk..macam macam lah..renung renungkan..hehe..

18 comments:

Bella Bell said...

semoga kita dapat menjadi isteri yang solehah.. aminnnn :)



^^

Ku Azhar said...

haaa..kawin la cpt2 :D

rara pinkmafia said...

ya Allah semoga rara dpt jd isteri solehah. amin.

dzafira said...

Ehem2.. Nanti anis kawen, jemputlah kita.... hehe

Bro ahmad said...

ehemm,,untung la siapa yang bersuamikan anis bahgia hendaknya....:)

Freaky said...

wah banyak betol manfaat. nanti kene amalkan tau :)

siti kektus said...

nak kawen cepat2, nak ada suami, hee ;)


tp, laki jugak boleh menyebabkan air mata wanita jatuh. sobs~

Syuxer said...

memang btul tuh..:)..saya setuju benar yang memang besar fadhilat dia..

tamlegend said...

tapi sekarang byk suami yang mentaati isteri...percaya atau tidak, itu sebagai salah satu tanda hari penghabisan...tggu entrinya di blog saya...tgh dlm draft.hehehe...

anismelon said...

@bella bell:hehe..yup yup cik bell..amin..mudah2an kite mampu dapat fadhilat nie..:)

anismelon said...

@ku:ahaha..kawin ye..muda remaja lagi nie..ngeehehe..

anismelon said...

@rara:sis..mudah2an..sis na kawin..nanti jgn lupe tau fadhilat nie...

anismelon said...

@dzafira:eheh..dye yg ade bopren..kite lak yg kawin..jgn wisau..tak kan lupenye kwn kwn..heee

anismelon said...

@ahamd:asal lak bersuamikan anis..anis pompan..ish ish..heeee..:p

anismelon said...

@freaky:hehe..insyaallah..nak jugak rase fadhilat nie..heee..

anismelon said...

@siti:hehe..dah abis belajar lom yg na tawin nie..weee

mmg pon..yg toh sngt diakui..xpelah..mb dapat pahala jugak ngis sbb lelaki..wahaha..

anismelon said...

@syuxer:huuuu..tawu tak pe..t bg bakal iseti bace erk and amalkan..weee

anismelon said...

@tamlagend:toh sbb dye takut bini..kikiki..xdelah..okek wat saling taat mentaati..bahgia..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...