Friday, June 10, 2011

Tabiat Si Kaki Ampu


salam..hurmmmm..aku na cakap aku geram boleh x..haaaa..aku xkisah dah pg Jumaat ke hape..aku geram..bile kite buat baik..baik hati..lemah lembut and suke kesian kan org..mulalah org yg letak otak kat lutut akan take advantage kat kite..nie fakta tau..pg la mane mane pon same je..

bile buat baik..org amik kesempatan..bile penting kan diri..org cakap aku berkira..so..mane satu patut aku buat..agak agak la sikit..aku buat baik berpada pada..and sebolehnye aku mengikhlaskan diri dgn ape yg aku buat or ape yg aku tolong..tp ape kao buat..amik kesempatan atas kebaikan aku..aku suke tolong org..tp org toh xteragak agak plak la kan mengulikan haku..mmg ayam la kan..nak kuli kan aku pon sikit sikit dah la..jgn pai pas nie bile org mintak tolong aku terus cakap "aku xtau.."haaaa..boleh x kalo aku na jd not so nice person..penat lah kalo mcm nie hari hari..bile aku baik..aku baik sangat..tp bile aku dah geram..sifat kejam aku datang..mmg aku penting kan diri terus..jgn la wat aku pai gitu kan..aku pon xnak pentingkan diri kalo boleh..

cene tau aku nak tau org toh na amik kesempatan kat aku..tengok sini si kaki ampu..

"rajinnye kao nie..buat itu..buat ini..aku nie malas..xrajin macam kao.."pai sudah la kao akan jadi si pemalas kalo keje kao asyik dok ampu org..

 "eh sedap la kao masak..pandai kao masak kan..esok leh masak lg.."aah kan pandai sungguh aku masak..kepale hotak kao..abis kao??duduk saje..kalo tolong xpe..

"anis..meh belajar nie..meh belajar toh..kamoo pandai..kamoo org mude..kami nie dah tue.."aah kan..lepas toh sume keje xberkaitan dgn aku sume aku kene buat..keje aku keje aku..keje kao pon keje aku kn..

"tolong buat kan tok sy same..sy xreti.."..ha amik kao..terus cakap xreti..

"anis ade..jgn risau..anis nie bagus..cekap.."aah kan..cekap..xcekap pon kao cekap kan jugak lah..senang na suruh nanti..aku nie dah xlarat na dgr ampuan yg mengarot ngarot toh dah..just mampu tersenyum sambil mencebik mulut tanda meluat..okek..

hurm..SABAR..REDHA..SENYUM..TERUSKAN KEHIDUPAN..jela anis...

8 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

beselah tu..

amik ksmpatan je pndai..

Bro ahmad said...

salam,kui kui kui
bro datang ni nak mengampu anis datang blog bro hari2 hihihi malu nie
boleh

Munna said...

anis kalau awk xmention harini jumaat, mati2 ingat hari ni kamis tau.huhu

org mengampu ni biasa la,mesti jek dulu nak ape pun..kdg2 xpe g,kalau smpai naik lomak maaplah nak lyn..

anismelon said...

@nuyui:tawu xpe..geram aje..rase na menyuarekan je..huh..

anismelon said...

@ahmad:wsalam..huuu..boleh je..yg sorg nie mmg kaki ampu pon..weee..yg nie xpe..org berbudi kite berbahase..org bg kite bg balik..haaa..:)..jgn wisau..awk bg..anis bg balik..

anismelon said...

@munna:oit oit..jumaat sudah..bgun dr mimpi indah..weee

tawu xpe..kalo asyik dok hempuk kat kepale kite je..org gile kalo dye waras pon dye mrh kalo kene gitu..weee

msredcheesecake said...

cik anis,
orang macam ni memang ada dimana2 pon. camana nak elak tah...kata tanak tolong kang dia bagitau sumer org kita jahat...

anismelon said...

@msred:tawu xpe..pg la mane pon same je..kalo kite give dye give back xpe..nie asyik kite je yg give..hurmm..pnt juge gtu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...