Friday, June 24, 2011

Pencerobohan..Penguat kuasa kena ‘kepung’

ANGGOTA penguat kuasa PTG Perak  bersama yang lain ketika membersihkan kawasan  Wilayah Sungai Tumbuh, semalam.
selamat pagi..helo teman anda di sini..weee..bagus kan haku nie..name je keje kat Seri Iskandar..tapi ape pon tak tawu..kakaka..malam tadi aku tertengok berita tv3 pukul 8..sal kes pencerobohan tanah rezab nie..semalam memang ade staf aku yang telibat..tapi aku tak ketahuan pon..tak tau menau pon..nampak sangat aku bukan je buta IT tp juga buta seni..wakaka..buta alam sekitar lah..senang cakap aku jenis tak amik kesah..wat hal aku je pai pekembangan sekeliling yg depan mata pon aku tak tawu..

patut la semalam mase aku sampai office penuh segala bala jentera kat car park..pai aku nak park kerete pon tak da tempat..dekat pukul 8jugak lah aku dok pusing pusing baru jumpe..rupenye jentere jentere nie nak jalan kan operasi 'bersih'..membersihkan kawasan pencerobohan haram..aku ingat ke kenape lah banyak sangat jentera jentera nie..menyemak pemandangan mata aku je..huhu..ingat ke ade pertunjukan ke hape..tak pon hari peladang ke..huuu..maklumlah..office aku nie dekat kompleks Seri Iskandar yg menempatkan semua jabatan kerajaan..lanjutan..klik klik sini..Berita Harian..

tak pe tak pe..pas nie aku akan more alert tentang perkembangan sekeliling ye..mcm jabatan aku nie pon selalu terlibat dengan kes pencerobohan..tapi kes pencerobohan padang ragut..org bagi padang ragut suruh bela lemabu diorg g tanam kelapa sawit lah..pisang lah..pokok limau lah..

p/s:org belah belah sini bahaya sikit..jgn main main ooo..dorg main parang parang..kadang aku takut gak nak ikut mesyuarat padang ragut nie..takut diparang nye haku t..huuuu..

2 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

pencerobohan!!heheh..

bhya tu..berjaga-jaga yer..

Bro ahmad said...

anis, kesian kat petani tu..penat tanam pokok tu nak keluar hasil dan pendapatan mereka..tapi dah tanah haram nak buat macam mana...kena terima la..tapi patut timbang rasa jabatan tu..bukan diorang tanam dadah kt situ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...