Thursday, June 30, 2011

Entry Untuk Adik Ku...

salam..pagi sume..heeee..mule kan hari mu dengan senyuman..ngehehe..pagi pagi lagi dak nie dah wat aku tersenyum..heeeeeeee...senyum pai telinga..dak nie wat ape tau kat aku..heeee..dye wat segmen klik klik sini..bersama hatiku..aku tak de join pon segmen banyak banyak semalam..semalam aku join segmen si freaky je..singgah sini untuk tengok mereke yg turut join..freaky list..

heeee..dak yg wat segmen nie dye wat segmen dye sendiri..mb dye senaraikan blog yg selalu kat hati dye gamak nye...weeee...tak pon dye kenan kat haku...hahaha..serious..jangan percaya..bile kuasa suka melebihi kuasa duka pagi pagi nie..aku memang ginie..ngeee..:p..hakhak..sape dye??nak tawu ke..name dye Ku Azhar..nak tau detail lawat lawat and follow follow lah blog beliau okek..comel dak nye..heee..selame pemerhatian aku kat blog dye..ecece..lame la kunun..dalam minggu nie lah..dye nie pecinta alam..tengok header dye nie..pecinta alam kan..so ape lg..g lah jengukkk..

Final Hope

p/s:ku..anis tak puas hati lagi nie..nape no. 2..anis na no. satu..nak no satu..hahaha..boleh tak ku azhar??ngeeee..diam je..boleh la toh..hakhak..

Wednesday, June 29, 2011

Kesian Fyda Kene Bang Bang Boom...

huuuu..tengok tak bang bang boom tadi..kesian fyda ..bang bang boom kene kan dye..dah cam na nangis dah aku tengok dye..krew bang bang boom nie kene kan dye..konon na datang pinang dye..dye dah terima dah..dye siap cakap "fyda terima..janji org toh jaga fyda"..kalo aku..aku pon marah..org main main kan kite..nie soal mase depan..dah macam hidup dan mati leh lak orang main main..urhhhhhh..bile krew bang bang boom cakap nie "anda terkena bang bang boom.."mmg fyda tak gelak tak ape..mcm tak terungkap..yg pasti muke dye mcm marah+nak nagis..org yg konon na pinang dye toh cakap fyda yg cabar dye..so dye sahut..tp kesian kot..jangan lah main main soal macam nie..ade sambungan..tunggu minggu depan punye bang bang boom..samada fyda leh terima kenyataan tak gurauan tadi toh..tapi tadi lepas dye tawu main main dye tak cakap banyak..terus amik beg masuk bilik..huuuu..

agak agak korg dye leh terima tak gurauan cam nie??kalo korg??korg dah takut+gementar..yela org na pinang..org toh pulak kite tak kenal..kire na cinta selepas kawin lah konon..sekali tawu main main..tak marah ke??

Ate..Moh Le Belajo Cakap Perak..

Aku na share loghat perak nie..memandangkan aku nie org perak tapi tak nak ngaku kan..makanye aku na berkongsi la loghat perak yg aku belajar sejak keje kat seri nie..adeh..memang pelik kot..kalo nak cari Perak pure cari kat area bota..parit..lambor..area area seri iskandar nie lah..mmg perak pure punye..

keme/aye/teman/awak....saya..
keme mane la tawu kat mane romah nye..

mike/kome...awak..
mike koje ke hari nie..

ate..habis tu
ate teman nie tak de koje lain ke na ngadap mike 24jam

hangat pijo...hangat gile
hangat pijo betui hari nie

kebulor...lapar
kao nie kebulor sangat kenape

bolen..telanjang
kao tengok adik kao toh bolen aje keluar rumah

mengelenyor..gatal
ish kamu nie megelenyor sangat hari nie kenape..

biot..degil
mike nie biot beno kenape..

perok..jakun..
ish budak nie..perok betui le..mcm tak pernah datang KL..

toben..tua bangka..
kamu nie dah toben pon perange mcm budak budak

nyerongin..senyum
tnegok dye..nyerongin je dari tadi

reben teyben..selekeh
ape kene budak nie..reben teben je aku tengok

meroloh..tido..
abg mane abg..mane lagi meroloh le dye..

mentekedarah..mencekik..
mike nie makan ke mentekedarah

perodi..repair
bak sini kipas toh..bio aku perodi

ngetit/ngokak..gigit..
bintat bintat badan aku nyamuk ngetit..

getik..menyampah
eh getik aku nengok nye

nyadin..buat derk
tnegok budak toh..bile org cakap nyadin je dye

jenuh..teruk
jenuh la aku ginie gaye nye

tumpo..mati..
argh..tumpo aki gnie gaye nye..

besit..pukul
kamu jangan main main..aku besit kamu karang

ce/ace..cube..try
ce cite ce cite

tak mandang..tak ade
ade ke buku toh..tak mandang pon..

nie yang selalu aku dengar and ade kadang aku pakai..aku sendiri dengar pon tegelak..adeh..kalo korg bace mmg tak rase ape..cube korg dgr sendiri org sini cakap..fuh..mmg jenuh..dengar vc cikgu syida..cam toh la org perak pure cakap..aku faham tapi aku tak pandai na balas balik..yg macam biut toh..aku selalu ingt bodoh..tp kat sini biut toh degil..siut..org len faham lain..kalo kat sini siut toh..mcm bakar..."aku siut setrika nie karang.."..loghat perak nie bunyi nye cam berkolah kolah tau..kolah kolah ape aku tak tawu..ade kawan aku sorg..muke cantik..mmg cantik le..tapi bile sekali keluar bahasa perak dye..org pon terkejut..haaa..mmg pure lah..

Segmen:Blog Kesayanganku

colourful of life

aku na join segmen freaky nie..huuuu..pestime join nie..harap terime anis ye freaky..ngeee..na join jugak klik klik sini..blog kesayangan ku..

Jom Tipu Sunat Kejap..

kalo tipu sunat jadi cam "PINOCCHIO"tak???

Korg pernah menipu tak??tak pernah??tipu la korg nie..aku yg baik sikit dari korg pon pernah menipu..tak kan korg tak pernah..wahaha..tak de lah..gurau je..tak kan tak pernah menipu kan..tipu la korg kalo korg tak pernah menipu..huuuu..

ade tak istilah tipu sunat??huuuu..kalo kite tipu sunat tak pe kan..sebab pe tau..hurm..malu na cakap..eceli aku nie ngah berdiet tau..whahaha..konon nye lah kan..yang org opis aku asyik ajak aku g makan..datang sorg tanye aku dah makan ke belum..aku cakap udah..datang lagi tanye yg same..walhal aku tak makan pon..

esok tanye lagi..aku nak cakap puase..aku tak puase sebab aku ABC(Allah bagi  cuti)..nak cakap puase pon aku tak pergi sembahyang..so cam no??boleh tak tipu sunat nie??boleh la kan..hurm..ade kan lam hadis cakap tak pe kalo darurat..na cakap terang terang aku malu..

jika seorang muslim berdepan dengan situasi yang mana beliau perlu bercakap tidak benar untuk melindungi dirinya atau orang yg tidak bersalah atau untuk melindungi dirinya dari masalah besar adakah cara lain yang untuk mengatasi situais ini selain dari berbohong??dalam syarak ada jalannaya..iaitu dibenarkan berbohong jika perlu.caranya berdalih atau tidak berterus terang..imam al bukhaari.."berdalih adalah cara selamat untuk mengelakkan kita berbohong..(sahih al bukhaari bab adab 116)

hadis nie cakap berdalih..bukan tipu sunat..hohoho..so untuk elak orang ajak aku makan..and untuk elak aku tipu..aku bawak bekal biskut kering..so breakfast aku hari nie..biskut jacob hi fiber+air tea..hurm..sedap juge ye..

Si Perempuan Choosy...

aku nak merepek mereban jap..cube tengok situasi bawah nie..

sekolah rendah
"eh tengok..bf aku ade basikal..bf kao ade ke..ade ke..jalan kaki..huh..ape barang.."

sekolah menengah
"wei bf aku dah beli motor..leh la aku dating nek motor pas nie..bf kao ape ade..dating pon nek bas..wat malu je.."

pengajian tinggi
"cam ne la kau leh suke mamat nie..cari yg berjenis sikit..tengok aku..bf aku ade kerete lagi..bf kao??motor pon tak de..dating pon naik motor kau..ish ish..memang tak leh wat laki.."

zaman kerje
"eh mamat toh usya kao dari tadi..ensem la..bergaya lagi..mesti kaya mamat nie..mesti org org jeles kalo kao dapat bergandingan dng mamat toh.."
kat parking kerete...
"huuurrrmmm..nek kancil je..bergaye bukan main lagi..naik kancil aje..reject"

tengok situasi kat atas nie..huuuu..ape yg korg faham..memilih rigth??tak salah untuk memilih..tapi memilih biar lah berpatutan..jangan lah melampau lampau..kalo kite hot..cantik..pandai..tak pe gak kan na memilih..kalo aku lah..hurm..aku memilih la gak..tapi memilih yg berpatutan lah kan..contoh nye..

rupa
aku bab muke nie aku tak kisah sangat janji sedap mata memandang aku leh masuk ngan dye and aku selesa..

agama
yg paling aku petikaikan agama dye..kalo kao kaye sekali pun berpangkat tapi agame tak da..sembahyang tak..hurm..nak wat ape..aku bukan la impikan lelaki macam imam imam muda nie..cukup lah dye tahu halal haram..sembahyang 5kali sehari..tapi kalo dapat ala ala imam muda okek gak..tp imam muda yg otak gila gila mcm aku lah..ade time tok berborak..idak le 24jam ceramah kat aku kan..

kekayaan
hurm...kaye..sape tak nak laki kaye kan..cube angkat kaki tengok sape yg tak nak..sume org nak..aku pon nak..tapi aku nak laki toh kaye atas titik peluh dye sendiri..mean titik peluh dye belajar..berjaya..kerje bagus bagus..bukan kaye sebab mak bapak dye..toh duit mak ayah bukan duit dye..

memilih kan aku nie..huuuu..bukan saje saje memilih..tapi terpaksa pilih untuk masa depan..boleh ke dikategorikan aku sebagai materialistik??tah le..selagi aku tak kawin ngn dye..duit dye,duit dye..duit aku,duit aku..tak de lak aku nak kikis kikis nie..bukan aku..tapi bile dah kawin..duit aku,duit aku..duit kao duit aku..boleh tak ginie??ah..aku tak kire..mesti lah duit dye duit aku..tak kan duit dye untuk pompan len kan..huuu..pepon..aku na laki cam ayah aku..tp ade lagi ke laki cam ayah aku..penyayang..bertanggungjawab..penybabar..baik hati..perfect sangat ayah aku..

p/s:aku leh hidup tanpa cinta..tapi aku tak leh hidup tanpa duit..weeee..tapi aku bukan si pisau cukur..okek..

Tuesday, June 28, 2011

Hebat Betul Kuasa Lelaki..

sangat besar fadhilat yg kite leh dapat kalo kite taat kat lelaki bergelar suami..wah..ayat macam la dah kawin..tapi tak salah kan..sebagai persediaan awal..heeee..alah untuk pengetahuan ape salahnye kan..leh pektis mane yg patut and mampu toh..jom tengok antara kerdhaan and fadilat yg boleh kite dapat dari lelaki yang bergelar suami..

membuat segelas air buat suami
Fadhilat:mendapat pahala puasa sunat setahun


menyediakan makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat:mendapat pahala haji dan umrah


perkhidmatan yang diberi kepada suami
Fadhilat:mendapat pahala yang tidak putus putus


menghamilkan benih suami
Fadhilat:mendapat pahala syahid


isteri mandi junub dengan suami
Fadhilat:pahalanya seperti bersedekah 1k ekor kambing pada fakir miskin


suami meninggal dunia dahulu sebelum isteri dan meninggalkan anak
Fadhilat:sekiranya isteri berjaya mendidik anak menjadi anak yang berguna dan didikan agama yang sempurna so si suami akan tetap mendapat pahala dan menjadi benteng daripada api neraka..and sekiranya si isteri berkhawin lain dan masih menjalankan tanggungjawab terhadap anak tadi si suami tetap mendapat pahala


isteri memandang suami
dengan senyuman..harmoni..damai..menyenangkan
Fadhilat:seolah olah berzikir kepada Allah


seorang isteri meninggal dunia dengan keredhaan suaminya
Fadhilat:si isteri akan terus masuk syurga


hebat kan lelaki..lelaki boleh tarik kite ke mane yang mereke nak..samada ke syurga mahupun ke neraka..kite sendiri kene pandai pandai memilih mane kite nak..ade sesetengah toh tak nak masak untuk suami..walhal besar kot fadhilat yang kite leh dapat..tak nak pregnant takut gemuk..macam macam lah..renung renungkan..hehe..

Menghitung Hari..

pagi semua..hehehe..mula kan hari anda dengan senyuman yup..hehehe..aku tengah menghitung hari nie..menghitung hari yg makin hampir..weeee..21tahun..6bulan..28hari..so bile dah menghitung hari nie..mula lah merencane sape yg aku nak pau..weeee..dah ade list dah nie..hehe..so mangse dah terkene..ngehehe..tengok tengok beliau belikan ape..pemberi yg terawal nie..weeee..beliau beli kan ini..



jadi la kan..wee..dah selamat masuk pewot dah pon..ngeee..asalnye dye ajak aku pg..tapi aku..hahaha..terase malas mau berjalan..lagian baru baru nie ade "tanah runtuh" kat situ..(ish..bahaya..bahaya)..so malas lah haku..dye turun dari Cameron singgah Kuala Woh..nak mandi manda katenye..ajak aku pg jugak..aku nie..hurmmm..camno lagi nak bagi alasan..alasan "tanah runtuh" dah selamat digunakan..bile aku nak beralasan lagi..dan dan dye menyambung ayat.."kat Kuala Woh tak de tanah runtuh"..haaaa..amik kao kene balik..kakaka..

siap punye siap dalam kadar yg lembab pai lah hujan turun..kakaka..aku pon"yes..yes..".."mcm mane awk nak mandi..kat sane tak hujan ke..kat sini hujan..bahaye lah..bek awk turun..sy belanja KFC kat bawah nie.."..dye.."hujan??tak jadi mandi.."turun lah dye dgn kehampaan..tak payah la haku naik ke Kuala Woh toh..ngeee..boleh pakai gak kan akal aku nie..weeee..

bile dah nak dekat dengan hari ketuaan..mule lah ayat gedik santai aku keluar kat semua org..pas nie na gedik santai kat bos pulak lah..weee..

p/s:tenkayu ye Mohamad Haziq B. A Rahman..hehehe..berkat ayat ayat haku..dapat makan stobery..bukan senang org na lanje nie

Monday, June 27, 2011

C.I.N.T.A. ketawa dan air mata..


C.I.N.T.A bagi aku gurauan dalam kehidupan..Kadang kadang buat kita ketawa..Kadang kadang buat kita terasa dan gurauan yang buat kita memahami macam macam emosi..Kalau yang mencantikkan lukisan adalah W.A.R.N.A..maka yang mencantikkan kehidupan adalah C.I.N.T.A..Tapi C.I.N.T.A nie ibarat macam jumpa hantu..semua orang percaya akan kewujudan hantu..Tapi tak semua orang dapat jumpa..Kalau kita C.I.N.T.A kan seseorang..Biarlah dye sendiri yang rasa..Bukan sebab kata kata C.I.N.T.A yang kita sering ungkapkan tapi rasa C.I.N.T.A yang datang dari hati dye sendiri..

Aku Hot..Aku Seksi..So what!!!

sekadar hiasan..

ape pendapat korg erk kalo org..especially girl..letak nick mengarot ngarot..??ditambah dengan perasa pic yg bukan bukan..aku teringin sangat nak tau..samada pendapat korg same tak ngan aku..

orang selalu marah kalo ade orang pandang serong kat kite kan..tapi kite tak sedar sebenarnye kite sendiri yg buat org pandang serong kat kite..mulut org kite bukan leh tutup..kite sendiri yg letak diri kite rendah..kenape aku tibe tibe nak cakap cam nie..sebab aku tengok..aku nie selalu gak la YM..kat opis time tak de kije..boring boring..aku tengok ramai sangat yg guna nama bukan bukan..macam girl sunyi..noty..sepi..girl layan..ape jadah jadah lagi la..

kalo lelaki tak payah hairan lah kan..memang name ngarut ngarut..aku na tulis pon tak tergamak..aku tau la hak masing masing..tp bile orang pandang serong kat kite..kite marah..kenape nak marah sebab kite sendiri yg wat orang anggap kite mcm toh..kot ye pon kite memang macam yg org cakap..cover cover lah sikit..malu lah..ish..aku yg tak pakai nick bukan bukan pon kene ngap..nie kan yg pakai nick bukan bukan..renung renungkan lah..

p/s:aku pon tak baik..aku juge tak jahat..aku macam tak layak je na cakap cam nie..tapi toh la aku rase na cakap jugak..maaf la kalo ade yg terasa hati..aku tak da niat pon..satu je aku nak pesan..jangan bagi peluang orang padang kite rendah..jangan bagi orang pandang serong kat kite even hakikatnye ye..boleh berubah kan..

Segmen:SAYA

Santai Bersama BEN ASHAARI
aku tak tau cene segmen nie..gamak nye sampai penat cakap saya saya kot..jom le  kite join hari saya sedunia..hehehe..klik klik sini yup..SAYA..

Tolong Pandu Dengan Cermat Boleh Tak??

pic cik google

pagi semua..huhu..nie lah akibat suke bertolak dari rumah parents ke tempat keje pagi isnin..ngeeee..nie baru sampai opis..hujan lebat gile kat Kampar..huhu..aku nie tak biasa drive dalam hujan dengan jarak yg jauh..huuuu..so ala kure kure la aku drive tadi..laju sikit la dari kure kure..selalu aku kuar rumah hari isnin pukul 6.50pg..sampai opis b4 kul lapan..rini..na dekat 8.30 baru sampai..huuuu..cam no na jadi pekerja cemerlang nie..weeee..

tambah lambat bile ade pemandu yg tak berhemah..aku nie dah la nak kate berani sangat pon tak..penakut pon tak..datang mencelah celah aku..lagi lah aku takut na laju sikit..dari belakang lagi dah mencelah celah aku yg tak berape nak pro nie..bile kat lampu isyarat..aku duk belakang kete dye..tunggu berape minit dye wat sardin je jalan walhal lampu merah..aku nie geram je tengok dye..ape yg dikejar kan sangat tah..sakit perut gamak nye..kot ye pon jangan bahayakan diri org len..jangan dah pai jadi cam nie baru nak insaf..
pic cik google gak nie

jalan yg aku lalu nie lurus..every week aku balik mesti ade nye lah yg eksiden kat jalan toh..mcm last week..sebelah kiri aku eksiden..jalan depan sikit belah kanan ade eksiden lg..kaye kereta tunda..aku takot..nak bawak laju pai eksiden eksiden..jgn lah ajak aku join same..aku nie pahala tak cukup lagi..dosa bertimbun..

Sunday, June 26, 2011

Dari Mata Turun Ke Hati..


Tadi ade kawan merangkap akak akak aku bertanya..

"Anis rase kan..kalau org tuu tak nak pandang muka kita bile bercakap nape erk??and bila kite pandang dye mata dye pandang lain..and kadang kadang kalau ada hal ape ape dye msg..walhal duduk dekat dekat.."

Huuu..tanye aku..aku doktor cinta erk..ngeeee..bajet aku arif la kan..ngehehe..selalu org cakap kalo someone toh bercakap tak pandang kite..sebab org toh menipu..and kite boleh kesan org toh menipu hanya dari pandangan mata..betul jugak nie..tapi tengok keadaan la kan..tak kan semua menipu..

Tapi kes nie..aku rasa sebab org toh suka..kalo kite suke org toh pon kite susah kan na pandang mate org toh..tp kes nie menipu jugak..cube menipu diri sendiri..huuu..so aku cakap..

"Mb org toh suke kat akak..toh sal dye mcm toh..dye malu..dye segan"

Bagi aku pon mcm toh..aku sendiri tak leh nak pandang mata ke mata orang yg aku sayang or suke..dah try tp fail..tak tau kenapa..bile pandang..dada nie dung dang dung dang..gubra terlebih..tapi mmg pon kan..aku sa semua org pon mcm toh bile berhadapan dgn org yg kite syg..jantung mesti berdegup kencang kan..tp sebenarnye..dari mata je pon kite leh tawu org toh eclas suka ngn kite ke tak..aku dulu sampai ex aku cabar aku pandang dye mase bercakap..kalo berjaya nak bagi bunge..tp fail jugak..aku mesti pandang ke depan..bukan ke depan toh pandang dye..tapi pandang dinding or mane mane jelah yg membelakangi dye..hohoho..

p/s:Kalo org yg kita suke or sayang..mb takut dari mata turun ke hati..tapi kalo bagi yg menipu..takut pandang kite nanti..dari mata turun ke tapak kaki..wakaka..okek..nie pendapat aku lah kan wahai kakak ku..pendapat org lain anis tak tawu..

Kenape Sy Tak Suka Bloglist??

berfikir sambil tangan kat dagu mate ke atas..(tukar sikit)

kenape sy tak suke buat bloglist banyak banyak??sy sombong ke??sy bajet bagus ke??owh tidak..tidak sama sekali..aku tak sombong..kalo aku nak ramai lagi follower aku leh je wat segmen blog list toh kan..tapi aku tak buat pon..sebab ape??perlu bersebab erk..yup..sume perlu bersebab..so aku cakap ye sebab sebab nye..

sebab..aku nie bukan nye rajin sangat..so aku tak nak lah menjanjikan ape ape..aku wat setakat yg termampu je..kalo aku buat segmen blog list..for sure aku kene buh senarai banyak banyak..and update senarai toh setiap hari kan..bw blog yg aku dah senarai..sebab aku dah berjanji kan..so aku tak nak la buat..and semalam aku baru bukak blog list baru sebab dorg permata hati ku..chewah..poyos..

aku amik jalan pintas and menyenang kan diri aku lah kan..tak payah buat bloglist ramai ramai..tak payah tipu diri sndiri..tak payah tipu org lain dengan segmen blog list segala..sebab kite manusia..bukan semua manusia akan tepati janji..aku tak nak macam toh..kalo aku wat segmen bloglist and list ramai ramai tapi aku tak lawat pon..buat ape..aku akui aku si pemalas..haaaaa..untuk mengadili diri aku and org lain aku buat list yg aku rase sepatutnye lah..lagian yg buat segmen bloglist toh..bukan semua tepati janji..kadang toh cakap je..segmen je blog list..tp tak list pon..so same mcm menipu diri sendiri and menipu org..berdosa kan..so..tingkat kan pahala kurang kan dosa..nie pendapat aku lah kan..

Jom Pekena Tosei..

pic cik google..

tadi aku pg lagi kedai mamak tau..dekat Bidor lak..kalo kat sini kedai mamak kat Bidor toh mmg pemes lah..Salim Kari Kepala Ikan..aku selalu pg mmg full lah..cine je ramai..kedai nie betul betul keluar dari tol Bidor..ayah aku selalu makan situ..even dye tau tekak anak anak nye selera lain dye tetap nak bawak..haish..ngeee..

semalam pai pai umah aku cerita kat adik aku sal "roti jantan" toh..gelak gelak la kiteorg..so td pg Salim toh adik aku gatal gatal suruh ayah aku tanye mamak toh ade roti jantan tak..upenye ayah aku tak tawu ape roti jantan toh..haish..kiteorg fikir ayah aku tawu..maklum le rajin benau singgah Salim toh.


ayah:ade jual roti jantan ke..(tanye muke tak bersalah and serious nie tak tau)
mamak:ada..(sambil gelak gelak)..
ayah:macam mana roti jantan??
mamak:roti jantan..ada telur dua..


aku ngan adik batai gelak..kahkahkah...ngeng betol aku ngan adik aku nie..hahaha...lawak lah..nie sume semalam punye kes la nie..ngeeee..walhal ayah aku na makan tosei je..aku mintk roit canai..mamak toh tny roti canai biase ke jantan..hahaha..larat pulak aku na makan roti jantan hari hari..bertambah demok lah haku..

Saturday, June 25, 2011

Pilihan Hati Aku..

salam..selamat hari sabtu..huuu..tak tau nak merepek mereban ape rini..so aku wat satu bloglist baru tajuk aku bagi..pilihan hati..huhu..kenape tajuk mcm nie..ngeeee..poyos na mampus..wuuuu..


aku buat blog list baru and tajuk nye segitu..sebab mereke mereke nie pilihan hati aku..okek..go through..aku cakap one by one kenape mereke pilihan hati..

my happy family@kak risa..beliau buat kan entry tok daku..sebab daku follower beliau yg ke 666..nie entry nye..hahahaha melepas!!!666 takde ong!!!...dah lame dah nie..bulan empat gitu..nie entry aku buat beliau pulak..kak risa punya entry..(29 April)..skang kak risa punye follower dah na dekat 1k..952..pg lah lawat and cukup kan follower dye ke 1k okek..kot kot la bile dah 1k kak risa wat kenduri sempena nak sambut puase..hehe..

trioseposen@ahmad..kau selalu dihati ku..ahmad..akaka..:p..okek..dye nie pengomen tegar blog daku..even aku just merepek repek kat entry pon dye still komen..heee..tenk ye ahmad..dye banyak la gak wat entry related ngn haku..banyak ke..wakaka..perasan jap 120saat..nie antaranye..apabila cinta lahir dalam diri..ade lg..yg segmen abg ben toh..dye nak hack blog haku yg hena ini..kejam kejam..entry aku buat dye lak..yg nie..ahmad owh ahmad..(2 Jun)..

kongsi kongsi cerita@syafeqaa..beliau follower aku yg ke 600..nie entry aku buat beliau..follower anis yg ke 600..(29 Mei)..nie pulak entry yg dye buat kan toh haku..hadiah dari blogger:D..tenks yup dear sudi follow..

haku punya cerita@miszsheyla..beliau ade join contest aku..aku buat mase bulan 4 kot..totop nye 1 mei..so miszsheyla nie pemenangnye...nie entry aku buat beliau..pemenang 1st constest anis pic percutian...(11 Mei)..entry yg beliau buat untuk aku..mekasih anis melon..

one_niezuka life@wani..beliau followe aku yg ke 666..nie entry aku buat beliau..follower anis yg ke 666..(4June)..nie pulak entry yg beliau buat untuk aku..hadiah saya sebagai follower ke 666 da sampai!!!..

p/s:okek..done..terjawab lah sudah mengapa mereka pilihan hati..aku hargai dorg dorg nie..org hargai aku..aku 2x hargai orang..inysallah..aku akan selalu bw ke blog blog dorg nie..:)..and bloglist nie akan bertukar dari semasa ke semasa..ikut suka aku..ngeee..

Friday, June 24, 2011

Segmen: Wacana Entri Pertama Ku

Wacanaku
lame tak join segmen bro wacana nie..huuuu..memandangkan tak de keje..tak tawu na wat pe anis mengejoinkan diri yup bro wacana..okek..tengok tajuk atas nie..Wacana Entri Pertama Ku..so kene lah letak entry pertama yg haku semadi kan dalam blog aku kan..aku nye entry pertama tak de pengenalan pengenalan diri nie..hati tengah terluka masa toh..so nie entry pertama kuh..ego seorang lelaki..aceli nie entry tok 1st blog aku yg telah ku import ke blog kedua aku yg sekarang nie..so untuk blog yg sekarang nie..entry pertamanye yg ini..new blog..rajin rajin..pergi la usha yup..hehe..

korg korg kalo na promote gak entry pertama korg yg mb dulu tak laku..cam entry aku yg dolu dolu la kan..klik klik sini..Wacana Entri Pertama Ku..huu

Kenapa Panggil "Roti Jantan??"


PINJAM PIC JAP CIK GOOGLE


erkkkk..tadi ade penternak datang office..bincang bincang..ajak staf aku g breakfast..ajak aku same..aku malas mula toh..dah diajakkan jugak..aku ikut lah..tiap tiap hari datang office aku..kenan kat aku gamak nye..tiap kali toh ajak aku breakfast sama asyik tak nak..rini aku ikut la jugak dah selalu sangat tak nak nye...pnternak nie antara penternak yg berjaya lah jugak..dok panggil aku "kak cik..kak cik.."aku layan kan aje lah kan..

maklumlah..kalo lelaki je mesti mamak..aku yang tak lalu.."mamak..mamak..mamak.."..perut aku tak larat nak bergendang dah..tapi ape kan daya..ikut orang..orang belanja..makan kan haje lah..jangan banyak bunyi

mamak:minum..
aku:milo suam(mamak tulis)
mamak:makan..
aku:roti telur..(mamak tanye macam aku wat salah je)
mamak:roti jantan(dye tulis sambil sebut)


aku:diam..lame aku fikir nie..nak betul kan aku tak berani..bape min lepas toh aku pergi betul kan kat tukang buat..tadi sy nak roti telur ye bukan roti jantan..mamak toh angguk je..aku pon g la duduk balik

staf:kenape?..
aku:tak da tadi sy order roti telur..mamak toh dok roti jantan,roti jantan
staf:hahaha..staf and penternak toh gelak kan aku.
aku:terpinga pinga..kenape pon..betul lah..dah sy nak roti telur bukan roti jantan..
penternak:dah kamoo mintak roti telur..mmg la dye cakap roti jantan..
aku:berfikir sejenak..kenape tah..
staf:tengok aku blur blur..ate kamoo bercakap dgn kak cik..bukan kak cik faham pon..(gelak-gelak gurau)
dorg:lagi sekali gelak gelak kan aku..
staf:jantan je yg ade telur..(spontan cakap)
aku:upssss....terdiam..tidak terfikir lak..adesss..malu aku..


p/s:kenape lah pai macam toh sekali..adeh..aku belajar nama baru ye ari nie kawan kawan
..ROTI JANTAN= ROTI TELUR..KENAPA ROTI JANTAN..SEBAB JANTAN JE YG ADE TELUR..BETINA ADE KE.ish..ish..ish..lucah lucah..

Pencerobohan..Penguat kuasa kena ‘kepung’

ANGGOTA penguat kuasa PTG Perak  bersama yang lain ketika membersihkan kawasan  Wilayah Sungai Tumbuh, semalam.
selamat pagi..helo teman anda di sini..weee..bagus kan haku nie..name je keje kat Seri Iskandar..tapi ape pon tak tawu..kakaka..malam tadi aku tertengok berita tv3 pukul 8..sal kes pencerobohan tanah rezab nie..semalam memang ade staf aku yang telibat..tapi aku tak ketahuan pon..tak tau menau pon..nampak sangat aku bukan je buta IT tp juga buta seni..wakaka..buta alam sekitar lah..senang cakap aku jenis tak amik kesah..wat hal aku je pai pekembangan sekeliling yg depan mata pon aku tak tawu..

patut la semalam mase aku sampai office penuh segala bala jentera kat car park..pai aku nak park kerete pon tak da tempat..dekat pukul 8jugak lah aku dok pusing pusing baru jumpe..rupenye jentere jentere nie nak jalan kan operasi 'bersih'..membersihkan kawasan pencerobohan haram..aku ingat ke kenape lah banyak sangat jentera jentera nie..menyemak pemandangan mata aku je..huhu..ingat ke ade pertunjukan ke hape..tak pon hari peladang ke..huuu..maklumlah..office aku nie dekat kompleks Seri Iskandar yg menempatkan semua jabatan kerajaan..lanjutan..klik klik sini..Berita Harian..

tak pe tak pe..pas nie aku akan more alert tentang perkembangan sekeliling ye..mcm jabatan aku nie pon selalu terlibat dengan kes pencerobohan..tapi kes pencerobohan padang ragut..org bagi padang ragut suruh bela lemabu diorg g tanam kelapa sawit lah..pisang lah..pokok limau lah..

p/s:org belah belah sini bahaya sikit..jgn main main ooo..dorg main parang parang..kadang aku takut gak nak ikut mesyuarat padang ragut nie..takut diparang nye haku t..huuuu..

Thursday, June 23, 2011

Segmen:AKU TERINGIN NAK HACK BLOG

Santai Bersama BEN ASHAARI
segmena hari nie berkaitan hack mengehack okek..nie hack sebab suka je tau..bukan sebab dengki or tak suka..kalo korang nak hack same jom lah klik klik sini..AKU TERINGIN NAK HACK BLOG..

okek..dalam ramai ramai blogger pompan yg pemes lah kan..aku suke dye nie..mynameisname@namee roslan..sebab ape aku suke dye..bukan sebab aku les..tp sebab aku jeles dengan entry entry dye yg santai and main booo je..tak da cover cover..lagian dye baru berblog dah pemes..huuuu..aku tak pemes pemes jugak

pesanan buat beliau..kekal kan sikap ramah anda erk sis namee supaya sume org suke..dah fofular t jgn sombong tau..

BLM vs MYVI

tutup kisah pagi tadi..bukak kisah baru..lantak kao la budak..moga aman bahagia selalu..huh..
sebelum na bukak topik baru..na nyanyi dolu buat dady kuh..kot kot la lunak merdu suara haku..ayah aku bagi kan..

she's crazy like a fool
what about it dady cool
she's crazy like a fool
what about itdady cool
i'm crazy like a fool
what about it dady cool

dady..dady cool
dady..dady cool..
(eh sambung lah sendiri..penat haku dah dok ulang ayat yg same..)

ngehehe..ritoh hari bapa kan..leh tak lepas nie hari aku lak..heeee..santik lah Myvi Elegance..sesuai ngan haku kan..boleh tak ayah ku..tukar dari yg ini 
Saga BLM

pose jap..ngehehe...

ke yg ini..daku lihat mcm santik je..ayah lihat bagaimana??mesti santik jugakkan..
cakap la santik ayah..cakap la..cakap la..hehehe..(ngede kao anis)..nie keseluruhan Myvi ayah..jom tengok dari belakang lak..


nie dari belakang..

santik kan ayah..tak santik??tak leh la nie...ape??tunggu Myvi Extreme tawun depan..hukhuk..yela yela..Satria Neo pon tak pe ayah..suke lah aku antara dua kete nie..Myvi and Satria Neo..

Maaf dan Terima Kasih..Tak Perlu Diungkap Ke??

queue up..please..

salam..pagi pagi dah buat haku hangin..huuuu..sabau jelah..org cakap.."cinta tak perlu diungkap.."boleh la dietrima pakai..tapi macam mane dengan "maaf and terima kasih??"tak perlu diungkap jugak ke??tak belajar barang kali..

dah la potong queue orang..tanpa perasaan..konon kao buat buat nak sembang ngan kawan kao la kan..then masuk line aku..bagus sangat lah kan..aku pandang jelah kan..nak sound kurang sopan lak..kat Seri nie maybank just ade mesin je kat Petronas..betul betul kat pintu masuk and kat kaunter..so sempit la kan..tau tau datang lak student nie main potong potong lak..tau lah kawan dye depan aku..tapi law mane yg cakap leh potong suka suka limpa je..toh pon kalo ade dalam law la kan..

dah ku bagi and merelakan..leh pulak kao na tolak tolak aku nak tempat yg selesa..lalu terpijak lah kaki aku kan..tanpe perasaan leh pandang kat aku muke cam bengang macam aku yg pijak dye..aku tawu maksud dye suruh aku kebelakang sikit.."helo kak long..kao potong queue aku..aku bg laluan..kao tak cakap terima kasih..kao pijak pulak kaki aku..kao tak cakap maaf..sebalik nye buat muke bengang lak kat aku..kao jangan nak buat perangai.."bongok..
aku pandang sinis jela budak toh..mcm pic kat atas nie..hati aku cakap lagi "ape masalah perempuan nie..tak payah bajet bagus sangat la kan..kalo cantik sangat tak pe..kurang cantik sikit je dari aku.."huh!!!

jenis aku..aku tak balas dengan marah or maki hamun kalo kat public nie..jenis aku..aku balas dengan perangai..kao nak ajar aku ye..meh aku ajar kao dulu..aku tak anjak..lantak kao lah sempit sempit kat situ..adat la kao kurang sopan kan..then bile turn dye nak amik duit..aku duduk rapat rapat belakang dye..pai dye tak selesa..ha..amik kao..nasib bik pompan..memang aku himpit la kao kat mesin toh..kalo laki..huuuu..."senyum..tak boleh buat apa apa.."

p/s:kao hormat aku..aku 2x ganda akan hormat kao..jangan harap orang akan hormat kao kalo perangai macam toh..

Wednesday, June 22, 2011

Maharaja Lawak Jozan Yg Nie Pon Aku Suke

jozan yg nie pon aku suke..aku tak tahan gelak dengan johan bile dye nyanyi lagu awan nano toh..adeh..memang aku tergelak gelak lah..terbaik lah dorg nie..like like..:)..

tapi si zizan nie aku tak suke..nape macam si nazmi raja lawak..huuuu..

Jom Serbu Orang Pemes

huuuu..ape korang rase bile orang pemes pemes nie balas komen korg kat blog..kat fb..antar wall post kat fb korang..wahaha..mesti suke..teruja..tido tak kenyang..makan tak basah..mandi tak lena kan..(suka suki haku)..kalo aku sih..mulanya..speechless..happy barangkali..kakaka..lagian aku nie kan pemalu..pemalu ke??ngeng..(tok sah dok poyo sangat la kan..)..tapi memang lah pemalu pon..orang pemes pemes tegur kite..lagi la.."diam..tak perlu kata apa apa.."weee..

sape aku maksudkan nie..dye nie..aku tengok pemes la gak kan kalo kat group group untuk blog nie..aku tak sure dye selalu ade kat mane..tapi aku rase kat semua group dye ade..huuuu..td aku jumpe dye kat sini ha..Blogger's Malaysia..aku selalu tengok dye tp malas na tegur..aku kan pemalu..(dush..dush)..lagian siape lah aku nak tegur mereka..ngeee..so bile sekali kene tegur..aku pon..pengsan tok 120saat..

bagi aku dye pemes la..huuu..even tak sepemes abg ben and sekutu sekutunye..pemes la gak..di kalangan kaum hawa..ngehehe..jgn mara ye nik..kenyataan kan..aku tengok ramai gegirl yg dok ikut dye...hehehe..korg korg na kenal dye tak..lawat lawat lah blog dak pemes emes nie..hehehe..kawan je tau..jgn lebey lebey..aku marah..ngehehe..:p..sini sini..nie ke fb dye..niq afnan..

p/s:tapi kalo abg ben yg replied komen..like ape yg kite post..balas msg kite kat fb..email..uuuuuu..lg lah nak pengsan lame lame...

Aku dan high heels

Orang bilang kalau pakai heels nie..namapk seksi..cun gitu..betul ke..huuuu..tak tawu lah sejauh mane kebenarannye kan..tengok jelah pic kat atas nie..cun gitu kan...ngeee..so betul lah pakai heels nampak seksi..huhu..terutama bagi golongan yg.."kerl"..(kerdil)..ngeeee..cam haku..tapi haku tak seksi pon pakai heels..weee

adeh..sejak dua menjak meninggalkan zaman study nie..aku tak pakai dah kasut-kasut bertumit nie..aku tak da lah  pakai kasut tumit cam kat atas nie kan..kalo pakai kasut cam atas nie kompom terpeleot kaki haku nie time jalan..

tp bile mula pakai balik kasut bertumit nie..adeh la..rasa cam cramp cramp kaki haku nie..selagi aku tak letup letup kan ibu jari kaki aku pai bunyi..selagi toh la tak elok..adeh..mula aku fikir fikir "kenape kaki haku nie..osteoporosis ke hape.."(ape kaitan tulang belakang dengan tulang kaki kan..wee..bingut aku nie)..tak selesa aku rase ngengg..sakit nye..


macam ginie lah haku


kesan pakai heels..
pakar tulang(orthopedics)mengatakan bahawa..pemakaian kasut tumit tinggi nie boleh mengakibatkan masalah di lutut..pergelangan kaki dan pada kaki.masalah yg dihadapi samada dengan segera atau dalam jangka masa yg lama.osteoarthritis(osteo-tulang,arthro-sendi,itis-radang)..mean radang sendi lah..dye leh berlaku dalam jangka masa panjang or segera..


nie yg aku pakai sekarang..

grrrrrr..takot haku..tak kan radang sendi kot haku..haku pakai kasut segini je pon..tak pon yg biasa biasa cam terompah toh..or kasut flat..bukan tinggi pon kan..nie bukan heels cam kat atas toh..aku tak tau la kasut nie panggil hape..pada aku bertumit je heels la..kasut kasut aku sume ala ala wedges toh..nie wedges la kan..adeh..sakit..

Pagi Yang Gelap..

pagi semua..dua hari tak hupdate entry di siang hari kan..huuu..bz lorh..hujan yang turun bagaikan mutiara..berkilau bersinar berkedipan..ececeh..

pagi nie bumi Seri Iskandar dilimpahi hujan..(ayat suka nak poyo)..kat kepala otak aku nie berfikir fikir.."best nye kalo dapat tarik comforter pink haku toh..sambil berselubung..uhhhhh..indah.."..weee..tapi ape kan daya..office lagi memerlukan haku..so berkhidmat lah untuk haiwan haiwan yg ketandusan kasih sayang..ngeeee..best best hujan pagi pagi ginie..otak tak serabut..sejuk je..redup...sayu je..mata pon terbuai..kakaka..

katak owh katak..kenapa kau panggil hujan..macam mana aku tak panggil..ular nak makan haku..ular nak makan haku...ngok ngek haku nie..tp petang hujan tak best..susah aku nak balik..

Tuesday, June 21, 2011

Bila Perempuan Cakap "TAK NAK"..

kenapa bile perempuan tolak cinta lelaki..perempuan toh dianggap kejam..tetapi bile lelaki tolak cinta perempuan..mainkan perasaan perempuan..tinggal kan perempuan macam toh je tak da org pertikaikan pon..adil ke macam toh..aku pernah baca kat blog mane tah yg mengatakan "lelaki nie sebenarnye tak rumit..perempuan yg suke merumitkan keadaan.."..mcm mane toh..mcm nie blog toh kate.."kalau lelaki cakap tak nak..mean tak nak lah.."yg perempuan merumit kan keadaan dengan bertanye.."kanapa tak nak..kenapa..kenapa..and kenapa..".."dah tak nak..tak nak lah..jangan lah tanye lagi kenapa..susah sangat ke nak faham TAK NAK"...

urhhhh..WTFish...habis bile perempuan cakap macam toh asal kao nak pertikai pulak..dah kami tak nak..tak nak lah..jangan lah nak sedap sedap mulut je cakap kami kejam..kami main kan perasaan orang..pastoh bile kite tak nak..dipujuk..dirayu..sampai la akhirnye kite simpati and terima..meh aku nak pulang paku buah keras.."kan dah kate tak nak..susah sangat ke nak faham TAK NAK!!!..tapi kalo kite kat tempat dye..kao pujuk la..kao rayulah..pai menangis air mata darah pon.."dah sy kate TAK NAK..TAK NAK LAH..jangan lah merayu,jangan lah pakse lagi.."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...