Wednesday, July 20, 2011

Keinsafan Adalah Penyesalan Terindah

Hurmmm..malam nie aku nak cakap sal kes pembuangan bayi..makin menjadi jadi..ishhh..kenape buat macam toh??tak da otak ke..masa buat tak ingat dunia..pernah tak fikir mase tengah buat bukan bukan toh kao kene sambar petir ke..mati..tak dan mengucap kot..kuasa Allah..kesian aku tengok baby baby yg tak berdosa nie jadi mangsa..yg paling aku benci..perempuan..tak nak sebut perempuan lah kalau mcm nie.."bitch" yg dah pernah mengandung dua kali..anak yg first parents dye jaga boleh wat hal lagi..

tak fikir ke macam mana sakit nye melahirkan anak toh macam menyabung nyawa..katekan beranak buat kali kedua nie kao mati..aku tak tau la kalo perempuan yg mati lahirkan anak luar nikah nie masuk syurga ke tak..kalo masuk syurga jom lah bezina ramai ramai..bia banyak penghuni syurga..eeeee..tak faham org yg diberi peluang selepas melakukan dosa tapi tak insaf insaf lagi..manusia jenis ape nie..

pernah dengar nie tak..

barang siapa yang diberi cubaan disebabkan oleh anak perempuan..kemudian dye berbuat baik pada mereka..maka mereka akan jadi penghalang baginya dari api neraka..hadis al bukhari..

nie kalau anak dye insaf tak melakukan kesilapan yg same..tapi kalau macam dalam METRO nie..tak tau nak cakap lah..baik tak payah ada anak..maaf lah ye pakcik cakap anak pakcik macam nie..nie lah antara insan yg rugi..apabila diberi peluang tidak dimanfaati..masih diberi peluang untuk hidup..perbaiki kesilapan..tp tak bersyukur..hurmmm..nie pulak kat KOSMO..Jangan Buang Bayi Anda..Perlindungan Bayi Orphancare..kalau rasa tak leh jaga sangat...hantar lah kat sini..jangan buang..aniaya..sedih aku bace kisah kisah macam nie..kite aniaya binatang pon akan dituntut..nie kan pulak kite aniaya baby yang tak berdosa..lu fikir lah sendiri..Dunia Ini Umpama Lautan Yang Luas..

Kita Adalah Kapal Yang Berlayar Di Lauatan Yang Mana Telah Banyak Kapal Kapal Lain Karam Di dalamnya..Andai Muatan Kita Adalah Iman dan Layarnya Takwa..Nescaya Kita Akan Terselamat Dari Tersesat Di dalam Lautan Hidup Ini..

p/s:tepuk dada tanya hati..tepuk tepuk pakwe tanya iman bukan tanya nafsu..peribahasa suka suki..lantak situ..

13 comments:

Ku Azhar said...

eh ku dh jmput la..
huhu
maap2..jom join :)

Bro ahmad said...

sedih dengar citer buang anak ni..apa kata diorang pulak buang kt tengah laut..biar rasa cam mana,

SoLy SoLicious said...

semoga dibukakan hati tuk bertaubat ^______^

Luqeem™ said...

org mcm ni suruh je bertaubat, bla dh brtaubat, buat blik..

smoga diorg ni dpt hidayah.

iPai said...

hmm, banyak dah kes macam ni .. rasanya soly pon cerita pasal ni juga ...

izfanora said...

oh.. izfa der gak wat entry psl pembuangan bayi..

aizamia3 said...

cetek sungguh pemikiran mereka.. tak terfikir agaknya sakit melahirkan, lepas tu senang2 buang..

tamlegend said...

minta dijauhkan dari benda2 mcm ni...moga Allah pelihara diri kita dari melakukan kemungkaran...




ps: dah kirim salam adik ke???he...

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

skg ni bermharajalela aje kes cmni..

Hanis MY said...

tiap kali baca cite ni mesti sedoh semoga mereka ni insaf dan berfikir dulu sebelum buat sesuatu...

hyemynameisrasyid said...

the best way utk setelkan masalah pembuangan bayi is,...jangan mendekati zina.,dan salah satu langkah mendekati zina adalah bercouple...

p/s: jgn tepuk pakwe anda.,hehe~

siti kektus said...

hm, kesedaran dalam diri tu tak de lagi, tu yg sanggup buang2 baby ni. sobs.

Abang Stalker said...

manusia berhati binatang pun x bt mcm ni.sbb binatang pun thu ank.

ini kje manusia berhati syaitan dan bertopengkan syaitan.semoga Allah membalas kejahatan mereka di dunia dan akhirat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...