Friday, July 1, 2011

Terdesak Nak Masuk Syurga!!!

tadi mase aku na balik time lunch hour toh..ade lagi manusia yg gamak nye otak letak kat lutut kot..tah dari mana datang..memang berdesing la kete dye sebelah aku macam kat F1 toh..time toh aku dok kat belah kanan..dye tak tau datang dari mane memang laju gila lah..dye potong aku ikut kiri..then menyelit nyelit kereta depan aku memang rapat gile lah...aku tengok pon takut..pai kan ade lori toh terus pindah belah kiri tengok kereta toh macam org mabuk..pai ada yg berenti tepi jalan..

macam ape punye perangai..nak kejar ape..nak kate nak keja traffic light..dah merah..bengong betul..yg pg bawak kerete mcm banyak sangat pahala toh ape hal..aku tengok dok tunggu jugak kat traffic light..idak juge boleh lepas yg bawak kerete cam toh..memang laju gile lah..mase traffic light dah hijau dye wat u turn..mule aku ingat kan warga warga kulit gelap nie..selalu org kulit gelap nie yg buat jalan macam jalan bapak dorg..tengok sekali melayu bongok..memnag bongok la kan..memang aku hangin dengan pemandu bongok toh..

memang aku tak leh nak doa kan kesejahteraan dye lah senang cakap..lepas u turn toh dye leh buat lg..memang mcm hape je perangai..kot ye na mati hari Jumaat kan..mati sorg sorg..aku pon na gak mati hari Jumaat tp aku nak mati cara baik..bukan mati cara bersepai kepala otak aku kat atas jalan..huh...aku memang geram..

10 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

tkut lak balik t pngguna jalan raya wat ragam..

hmm..moge2 leh lagi berblog..insyaALLAH..

Bro ahmad said...

anis sabor2 huhuhu jangan jadi macam mat rempit tu..kubur asing2 XD

tamlegend said...

sabar2...seru dia nak ke jamban kot...tak pun bini nak bersalin kot...positif...positif...hehehe

Syuxer said...

sabo...mesti dia urgent kot..prasangka baik..hehe..:)..kalau dia langgar kereta awk..itu memang awk kena report polis..saman dia

Ku Azhar said...

hehehehe...hmmm org len dh suruh sabo.....hmmm ku nk ckp ape plak ek...haaa...cantik gambo! :D

Gadis Kecil said...

kita cakap semoga orang tu berubah lah pulak ku.. hihi

noTTy me! said...

heee....kbykn lelaki ckew bwk keta cm xngt dniA...heeee.....

Hans said...

tu la pasal
aku pun kadang2 xfaham dengan yg bawa kereta macam tu
apa nak dikejar pun xtahu lah

Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis

pha is said...

dah puas idop la tuh...hehe

cik najihah said...

hahaha..tadi ade 1 kete siap nak main himpit2 lagi dasat lah orang mesia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...