Wednesday, July 20, 2011

Penantian Ku Berakhir

Morning..huhu..hari nie tak bz sangat dah..sebab ape yang aku cari dah ku temui..ape yang aku cari??aku cari nie ha..burung walit..hari Isnin aku cari tapi tak ketemu..wakaka..hurm..actually nie lah yang aku bz kan dua tiga menjak nie..aku ikut staf aku handle projek burung walit..lumayan owh projek nie..tak caye??bace tak paper utusan m'sia semalam..meh bace meh..utusan m'sia..hari Isnin aku pg test power..sekor walit pon tak lekat..semalam aku pergi dengan berkurung..nampak ayu gitu..baru banyak walit yg terpikat...sile jangan percaya..semalam aku pg pagi..dalam pukul 8lebih aku sampai lokasi..memang lah banyak bile aku pasang tester toh..

nie kurang jelas..sebab aku tak zoom..kalau zoom tak dapat tangkap keseluruhan yang manyak nie..

nie baru aku zoom..nie la walit ye kawan kawan

nie tester yg digunakan..kalau complete set..RM700

yang baju brown toh lah bakal pengusaha nye..berminat??bakal jadi org kaya toh..berminat isi borang yup..muda lagi nie..1985..fuh..ingat kao..ngeeee

nie contoh rumah encik walit..tapi nie guna playwood..panas der..encik walit demand and banyak ragam..encik walit masuk rumah yg sejuk sejuk..nie pengusaha lain..yg bro brown tadi toh baru ngetest..sebelum dirikan rumah encik walit dorg kene dapat kan pengesahan veterinar dulu..

p/s:nie isteri encik walit..kakaka..:p...ini penyeri and nur..wakaka..muntah kuning aku..bijak bijak..keluar wat keje pakai baju kurung..belum berkurung dengan kasut Pua Chukang lagi..haish..bayangkan..

19 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ke tuan burung tu yg terpikat kat anis nanti..haahah..

tamlegend said...

berminat juga nak berniaga mcm ni...tgh mencari masa dan kesempatan...intai2 projek cendawan...huhu

Bro ahmad said...

modal besar ni..boleh ke pakai plywood..kan ada cooling sistem air rcycel kt dlm tuh campak kt mane? nak pasang radio cik walit lagi..hahaa anis gi ngorat cik walit hehh...:)

Ku Azhar said...

melon2!! melon!!!! hehehe..tngkap sekor bak kt ku :D

aimie amalina said...

waaa..cam bes je..hehehe =)

Hanis MY said...

wahh tak pernah tahu pun pasal nih pestaim ni...syoknyaaa...mcm best je nis!

Diana @ bilakukatacinta said...

slm kenal.....bisnes burung walit..modal besar..untung pon besar

Niena Pengembara Ilahi said...

burung ni kalo semelih best tak hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

burung ni kalo semelih best tak hehe

~~ nOyuE N wAfiE ~~ said...

wah,
bestnya dapat tgk dekat...=)

Abang Stalker said...

cantik isteri encik walit ye..wawawaa ;))


eh,byknya burung..walit ni cm burung layang2 ke anis?

dzafira said...

Kat kampung saya banyak giler sarang burung walit.. Naik bangunan batu bertingkat2 pastu ada jaga plak tuh.. Rumah burung walit mengalahkan rumah manusia je.. hehe

Acik said...

burung walit? wooow!

acik ada buat banner sempoi-sempoi jer utk anismelon. kalu suka boleh amik kat blog acik yer! :)

aizamia3 said...

wah.. suka dengan suasananya..

anismelon said...

@tamlegend:try la..t dah kaye leh jadi adik ipar..kakaka..:p

anismelon said...

@ahmada:mmg modal dye besar..paling paling dalam 130k..mmg sepatutnye xleh wat guna playwood..tp org nie nak wat jugak..ikut kan walit nie suka tempat sejuk sejuk..playwod nie panas kot..

anismelon said...

@abg stalker:hakahak..cantik en walit ye..wakaka..:p

burung layang layang ngn walit tak same..kalau nak beza kan burung nie..tengok ekor..walit ekor dye bulat..layang layang ekor dye bercabang..lg satu walit terbang tinggi..kalau bunyi muzik baru dye terbang rendah2..haaaa

anismelon said...

@fira:kat sini pon banyak..tp susah nak tngk hasil la so far..hehehe..

Abang Stalker said...

burung pun pndai dgr muzik ek.dia dgr lagu apa anis?haha :)


tertarik plk la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...