Tuesday, July 5, 2011

Perempuan Dulu..Sekarang dan Akan Datang

morning semua..heeee..pagi nie nak merepek sal..beza isteri dulu..kini and akan datang..ngeeee..bukan akan datang lah kan..sekarang pon ade..huuuu..nie ade lah kaitan dengan queen control semalam..huuuuu..tapi yang semalam gf atau isteri kuat mengontrol..yg nie..laki lak jadi hamba@bacul..upssss..hamba toh..kurang sopan perkataan..lebih kurang cam takut bini lah..jom tengok..
tengok nie..dulu isteri ikut cakap suami..4isteri..semua taat..mase nie laki yg conquer..takot kan..nak angkat muke pon tak berani..nak nak si suami askar or polis..lagi lah takut..A kate suami..A lah..B suami cakap B lah..huuuu

sekarang...tengok pic atas nie..pantang salah sikit..mule lah isteri melenting..abis semua pinggan mangkuk melayang..jenuh suami nak beli pinggan mangkuk tiap bulan..

wife pada masa akan datang..huuuuu..bukan masa akan datang lah..sekarang pon dah ade..cam dalam cerita DO RE MI toh..yang ahli mesyuarat tingkap toh..haaa..cam toh la.."abg..buat susu anak..abg basuh kain..abg kemas rumah..abg buat itu..abg buat ini..."ngeee..cari duit pon abg..buat keje rumah pon abg..lame lame abg pon pengsan..biarlah abg berenti keje..huuuuu...

p/s:hurmmm...renung renung kan..berdosa ooo isteri buat suami cam nie..nie semua tugas isteri..kalau setakat tolong tolong toh tak pe..kelihatan romantik di situ..tapi kalau pai cam situasi kat atas nie..ape function lelaki toh sebagai suami..so jgn erk berkelakuan begini wahai wanita..

18 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

makin hari dah makin ramai isteri gtu rasanya..huhuuh..

p/s: cntik header..len skit..

eintan nurfuzie said...

btul kata nuyui 2..minx kita x la cm2 yek

aizamia3 said...

setinggi mana perempuan tu belajar, suami tetap diutamakan.. bukan kerana takut tapi atas dasar hormat dan tanggungjawab serta menjaga maruah keluarga..

Munna said...

uiyoooo hrp2 idak la jd mcm tuh

ArulchelseA said...

bak kata ustaz azhar keja isteri layan suami..tk wajib masak pun..tp bila suami surh masak wajib kena buat..

Bro ahmad said...

anis tak garang macam tu kan ...periuk melayang...XD

kotak bulat said...

hehe.. jadi isteri solehah, senang hidup dunia akhirat

Cik Asma BLuppy said...

btul tu.. kbykan suami ikut ckp isteri plak ye..

mama comel said...

selalu mintak tolong husband sikit2..bukan queen control kan? HAHA..

eintan nurfuzie said...

http://nurfuzie.blogspot.com/2011/07/bloglist-pencarian-cik-en-dan-blog.html
jom join bloglist cik en

cik najihah said...

opss..
takut pulak nanti kite akan datang macam mane la kan

Syuxer said...

nasihat yang bagus untuk para wanita yang ingin jadi isteri..:)..

rara pinkmafia said...

mmg hebakkk kan istri sekarang.tapi kalau dlm piccy yg last tu.menjawap lah nt masa kat akhirat.

tamlegend said...

tanda-tanda kiamat cik anis oi...ni tanda kecil la ni...sebab cik isteri selalu pikir tak leh bg muka sgt kat laki la...takut depa curang la...tp diaorg tak pikir ka syurga diaorg bawah tapak kaki suami ni ha...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

mintak2 ca tak jadi isteri yg nusyuz...nak jadi yg baik.. :)

Hans said...

yups
makin ramai dah jadi macam nih

Ukur Baju Di Badan Sendiri

dzafira said...

Kalau semua pun nak suruh cik abang yg buat, nnti cik abang pun cari lain lahhhh...

Bella Bell said...

saya bakal isteri yang baik.. aminnn.. :D




^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...