Thursday, July 14, 2011

Sebab Lelaki Bercouple

"kalau tak suka,tak sayang tak cinta buat ape couple/kawin..kalau couple/kawin sekadar nak menyakit kan hati je..kawan lagi much more better"

maksud aku kat sini..laki la selalu nye..dye tak suke..tapi disebab kan kesunyian dye kawin..disebab kan dye tak leh hidup tanpa perempuan..dye couple..haaaa..aku pon selalu perasan lelaki mmg mcm nie..tak caye??aku pecaye..selalu je lelaki bile break..dua tiga minggu..dah ade pengganti..bukan lelaki je..perempuan pon same je..walhal dye bukan sayang,cinta pon..dye just suke je tak pon sunyi..suke tak bermaksud sayang and cinta kan..suke nie..bile time indah..bahagia lah..tapi bile dye rase dah bosan..dye mule akan cari kesalahan kite..then compare compare kan kite dengan ex dye yg dulu..

see..dye bukan bersama kite sebab dye cinta kan kite..bercinta dengan kite tapi hati dye kat orang lain..pernah dengar tak yg nie.."lelaki memutus kan perhubungan sebab dye nak cari yg lebih baik.."nampak tak..kalo dye betul betul cinta..dye tak kan compare kan kite dengan ex dye..dye tak kan semudah itu meninggalkan kite dengan alasan yg mcm nie..

tak terfikir ke..or tak tertanye tanye ke.."eh..awk baru break..tak kan awak leh suke sy secepat ini.." or.."eh..kite baru je kenal seminggu..camne awak leh suke kat sy"..yg lelaki pon mula tanam tebu.."betul..awak tak percaya sy ke??sy tertarik kat awak sebab awk memahami sy..awk sudi tak jadi couple sy??"..dye memang tertarik..tp tak bermaksud dye akan sentiasa cinta and syg kite kan..bile dye bosan and tangapan dye pd kite meleset..senang senang je dye akan tendang kite..sebab ape??sebab dye suke..tak cinta..dye sekadar test market..

aku tertarik dengan ayat nie.."im not gonna be dying without love..but love will dying without me.."..kao memang tak kan mati tanpa cinta..tapi kao akan mati tanpa perempuan..am i right??huuuu..

p/s:fall in love when you are ready..not when you are lonely..nie pendapat aku..and aku tulis berdasar kan pengalaman aku sendiri and pengalaman org org sekeliling..ape pendapat korg pulak??ade pengalaman yg same tak??share share..or bagi pendapat..

16 comments:

cik najihah said...

suke ayat yg dibold kan..nnt nak pinjam bole hihi

Syazana Justme said...

yup..kdg2 ada yg couple cuma sbb sunyi,nak cari pengganti.tak sampai 2 3 minggu,dah putus..setuju dgn awk. jgn terburu2 mencari pasangan..=)

Bro ahmad said...

senangnya cari penganti..bro susah ni..^_^

dzafira said...

@anismelon Wahh,, ini bukan doktor veterinar.. Ni doktor cinta. Memang betul pun akan rasa sunyi bila baru lepas clash.. Biasa la tu. tapi mmg tak patut la kalau nak banding2kan gf dgn ex-gf.. kalau sy kena banding mcm tu mmg tacing 3 hari 3 malam. Kalau dah ex-gf tu bagus sgt nape boleh clash? Bg sy, kapel dgn bekas umpama jilat lusah balik.. haha

dzafira said...

Bg sy, kapel dgn bekas umpama jilat ludah balik.. haha

aiEz said...

erk..lelaki memerlukan cinta dan juga wanita sebegitu jugak..tak sedia usah berchenta kalau hanya pandai bermain kata-kata..hehe..

Ku Azhar said...

amboi anak abah sorg nie.....hehehe..xpe2 abah syg ibu sbb ibu comel! :D

Qynisma said...

nak share at fesbuk post ni boleh?hehe

Syazwan Che Deraman said...

bagus.

entry nie ditulis berdasrkan pengalaman sendiri kan.
heheh.

nice entry!

PUTERI SALJU said...

best2... puteri suke entri ni... he5... :)

tamlegend said...

double standard ni...tak adil...mana bleh salahkan laki je...pompuan pun yer...sama je.

Fad said...

slmt pagi..apa couple2 pagi2 ni..hehe

baca sini..ada entry tuk kamu

http://dilamin.blogspot.com/2011/07/follow-blog-dan-like-page-org-pun-dapat.html

Norhisham Nordin said...

apapun, jgn mulakan langkah kalo tak bersedia... kita ada akal... kita boleh nilai...

nabila faryzza said...

yeap. betul, betul. suka tak semestinya cinta. but once dah cinta, memang akan suka. suka la entri ni. hehe

me@monolog said...

untuk dapatkan pasangan yg soleh/solehah.. jadikan dulu diri kita soleh/solehah..

perempuan yg baik utk lelaki yg baik dan begitulah sebaliknya :)

Salwa said...

betul tu me@monolog..so kite kena selalu bersabar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...