Saturday, July 16, 2011

Kenapa Awak Cakap Macam Baby Sengau Nie..

Kejap kejap..nak tanye nie.."awak umur berape??".."owh..22..same lah kite ye..tapi kan..kenape ye..pelik lar..kenape awak tulis macam baby sengau nie..sy tak faham lah.."adeh..mukadimah tok entry aku..pic bawah nie tak da kaitan pon dengan entry..cume aku suke dye..nampak gediks gediks gitu tapi sesuai..
haaaa...yg aku nak cakap sekarang nie..asal lah ramai sangat budak budak zaman sekarang nie kalau menulis kat FB ke..blog ke.. macam baby sengau..tak faham aku..kalau budak budak aku leh terima lagi..tapi kalau dah bangka macam aku nak style ala ala baby sengau..aku pon geli..kadang toh kan ayat berbelit belit sampai tergeliat lidah aku nak menyebut..nie satu hal..lagi satu hal pening kepale otak aku memikir ape benda budak nie tulis..

pernah dulu adik aku msg aku..adik aku sekarang form5..kategori budak budak zaman sekarang la kan..tulis memang belit usus+short form habis lah..short form gune nombor lah..bagai bagai..aku geram..aku sound dye..

"wei aku tak faham ko cakap ape..aku nie tak la lahir zaman purba kan tapi idak le aku faham short form ko nie..naik tergeliat lidah aku menyebut nye..len kali ko nak tulis biar betul sikit.."

contoh ayat nye ye murid murid..

"tadi an..itew kuar ngn b itew..syuke syangat..b itew romantik au..api kan..campy ati au..dye cakap baju itew pakai buwok lah.."

"eee...conok cangat ari nie au..itew kuar dengan kwn kwn cnap cnap pic..owg wamai gilew au kat citu..wimas..tp itew malu ar..cebab itew tak pacan ade owg peratikan itew.."

kalau budak budak tulis ginie pon aku rase macam nak sepak laju laju..nie kan orang yg bangka macam haku tulis ginie...loya tekak aku..korg try bace ayat atas nie versi bangka erk..kalo kat blog lagi sakit hati..kao tulis panjang lebar..tapi ayat macam nie..sekali lagi aku cakap.."aku memang la tak lahir zaman purba..tapi idak le aku faham ayat macam nie..hishh.."

kalau kao msg ngan pakwe tak ngape la nak tulis macam nie..tapi kalau kao tulis untuk umum..jangan le tulis macam nie..kadang kalau kao tulis macam nie dekat pakwe pon dorg tak faham gamaknye..tapi nak cakap nie..kalau laki yg tulis macam ayat atas nie lagi lah aku geli geleman..

p/s:tak salah nak short form..kadang aku pon tulis short form..tapi short form aku idak le sampai org yg bace kene telan penadol kan..haaaa..

15 comments:

Haslinda Ariffin said...

setuju dgn entry kamu ni..
sy mmg sgt2 bengang dgn org yg tulis ala2 baby sengau..
menyusahkn lah..sakit hati membacanya...

Luqeem™ said...

hahaha..stuju2..
org pn geli nak baca. (terpksa baca)..

Bro ahmad said...

entri tengah malam ni..taulah esok tak keje,shote fome bahasa orang perak ke?

..hizamirahim.. said...

benci baca tulisan mcm tu.
haha.

cik najihah said...

tau xpe..
annoying gile dengan bahase yg mcm tu..mcm ngade2 pon ade

mumui said...

lau saya mmg xpaham ayat2 sengau tu... hehe....

mumui said...

lau saya mmg xpaham ayat2 sengau tu... hehe....

Alin Hassan said...

ni aku panggil bahasa budak baru nak up (BBNU). nyampah!

siti kektus said...

haha, budak2 selalu ponteng klas bm la ni.
tu yg ayt mau pelik2 kak. :p



iteew ta cukew lar. hikhik ^^

tamlegend said...

kuat loghat kamu yong...hahaha.cayalah...kejo yong kejo...

Mamachia said...

setuju sgt..kadang tak faham apa dorang tulis..

Fad said...

eeee....nyampah tol!mmg xsuka ngan org tls camtu..pening pale akk nak bc..

Bella Bell said...

hahha.. saya pernah buat entry pasal ni.. depa ni mungkin tak belajar BM kot... hahahaha!!!~




^^

Abang Stalker said...

hahahah..lidah pendek kot. :P

Norul said...

betol2..da lame bengag ngn org mcm ni..ntah pape la..saya pon pgl diorg budak2 br nk up..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...