Saturday, July 23, 2011

Korea..Aku Gila Korea!!!

Salam semua..hurmmm..aku nak merepek pasal Korea malam nie..adeh..aku nie nak kate tak minat tak jugak..minat toh minat tapi tak da lah sampai taksub kan..percaye or tak..aku tak da minat mana mana artis pon..haaaa..sebab ape??sebaba dorg tak minat kat aku..ngehaha..ngeng..sebab aku tak suka..aku suka sebab lagu..bukan sebab org..

nie tak..sekarang aku tengok kemain lagi gila Koreanye..aku naik gile dibuat nye..mane tak nye..adik aku nie..dye nak minat minat lah sorg..nie tak..nak pakse pakse aku tengok cerita korea yg dye tengok..paksa paksa aku dengar cerita dye pasal pelakon pelakon Korea yang aku sendiri tak ketahuan..adeh..penat+gile aku dibuatnye..nie lak pakse aku vote artis korea toh..eeeeee..aku malas lah..buat ape pon puja or taksub pai camtoh sekali..buat tambah dosa je..bagi yang terlalu taksub nie..aku rasa kurang kurang kan lah..sebab ape tau..

1-bile dorg buat konsert..korg terkinja kinja nie nak pg..bile masuk waktu..korg akan berenti ke tok sembahyang??kalau berhenti toh bagus alhamdulillah..sejuk perut mak kao mengandung..

2-ada kawan baik aku nie..gile taksub dengan Korea..kalau tak before nie pergi mana mana mesti ajak aku tak pon cerita kat aku..nie tak..dye punye nak tengok konsert ape yg datang dulu toh..KPOP..ha..dye boleh pergi sorg sorg ke KL nun berjanji temu dengan dak dak Fan Korea kat FB toh..tengok..paling berani dye tipu mak dye..dye sorg yg taat..tak pernah bantah mak dye leh tipu mak dye semata mata nak pg tengok KPOP..dye dah balik baru cite kat aku..memang aku bg ceramah free la kat dye..

3-taksub bagai nak rak..sepatah haram pon tak faham ape yg dorg cakap..kalau lagu BI toh tau gak lah kalau dorg persenda agama..tp kalau Korea??bile adik aku pakai earphone sambil nyanyi..aku dengar yg BI je dye  sebut..yg Korea tah ape ape benda disebut nye..

4-ape la yg ditaksubkan sangat..sume plastik..cube tengok muke asal..aku rasa mimpi ngeri lah kalau korg minat..ade yg aku tengok muka asal macam apam kembang semangkuk bile di plastiskan jadi lah cantik..ape nak diheran kan..tah maaf la cakap cam nie..aku geram ngan adik aku nie ha..

Lim Shoo Kim
nie contoh nye..kalo muke dye yg asal agak agak ade ke org na minat..berapa kali buat baru dapat muke yg k4 nie..adeh lah..

p/s:maaf lah kalau ade peminat Korea or peminat adik manis generasi ke4 kat atas nie..minat tak salah..tapi jangan sampai taksub..aku pon tak baik mane na nasihat org..

18 comments:

SoLy SoLicious said...

minat xmengapa..taksub sgt 2, mmg bahaye~

siti kektus said...

kite minat tengok cerite je kak.

kalau di tanya sapa nama betul pelakon2 tu, mmg tak de keje lah nak ingat. hoho ^^

aquatwins932 said...

saya pun ada gak minat several group Korea.. malah, ada gak minat dua orang mamat Korea ni.. minat not obses, which means they're not my top priorities.. just something yang saya layan bila bosan, just like other musics.. tapi, nak confess.. dulu time Korea x popular agi, orang dok mengeji saya, konon x support artis tempatan.. now, bila Korea dah top, mereka yang dulunya sibuk mengeji, saya tengok lebih obses sekarang ni.. what the? saya dari dulu until now masih layan equally semua jenis music, tempatan or international.. oh, n bukan setakat masalah obses KPop je yang banyak berlaku sekarang ni.. obses Justin Bieber la.. bola la.. tu pun x sepatutnya d'amal an.. kita orang Islam x sepatutnya obses pada anything

H.J said...

korea aku minat tengok awek je..haha

tamlegend said...

sian kat adik tu...biarlah dia nak minat korea...cik tam pun akan cuba gak nak minat korea...hehehe

che'pi said...

ehehe...
memang kelakar kan...
tak faham apa pun disebut... tapi leh layan kaw kaw lagu lagu kpop...
ntah hape hape.....

tapi...
awek awek korea... cun bangat wookk...
tak tahan nak kahwin wook lau tengok...
tapi of course la banyak plastik dari ori...

so.... melayu ori yg tetap jadik idaman kalbu..

eh eh ... kelain dah aku ni..
hehheehe

noTTy me! said...

huuu...
cgt ckew la korea...
tp....ttp adew klmhn..
xleyh ngt nme plakon or any singers...hahaha
then adew tbiat xckew na g konsert (inter or tmptn) cz na knew brsesak...lemas...bkn dpt mnyembg pown law g konsert dye....hahahaha...
tgk kt tv lagik jls dan slesa....

hamzah ian said...

korea ni comel.. huhu

Bro ahmad said...

tak suka korea suka jepun hahaa

iPai said...

saya minat sikit2 .. tak berani nak follow mane2 tv series korea .. kalau sangkut takleh stop .. heheh

Afikah Aziz said...

sebenarnye kan,ika xtau pe2 pun psl kpop ni,baru kali kedua dgr,kali pertama bace kt blog kak hanis hehe..ika cume minat cite korea je tp pelakon2 nye haram ika nk tau nama muehehe..

Diana @ bilakukatacinta said...

anis...heheeh...kite sekepala...boleh jd geng si ni..pe drama latest Anis? yok share...

dwaty said...

betulla tu... rata2 org korea tak sah kalau tak operate... saya pun minat korea gak... sekarang ni tgh layan movie korea 'baby and me'... best giller... hehehehe

Acik said...

lor ... patut ler lawa2. kehkehkehhh!

Qaseh dalia adelia said...

berpada2...

CIKU said...

baru balik korea..best jeju island
http://tanggadomino.blogspot.com/search/label/korea

Paling utama jenguk korea sb minat keindahan alam semulajadi di korea dan keajaiban misteri road..drama koreapun minat gak..sama jek mana mana drama or filem..apaapapun takyah taksub dgn keduniaan bkn sahaja pada korean..malah juga pada artis melayu dan hindi.maju sukan untuk negara.ehehe

♥ cik kieranaa ♥ said...

sayaaaaaaaaaa pon gila korea!
wah....cun gila la dorg neh.

btw..da folo u..hit me back okeh.tengs!

Abang Stalker said...

x suka,x layan sgt..cuma klu tertgk awek2 korea yg cun tu terangkat la jgk :P hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...